Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

"Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του Δημάρχου Θήβας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδος», και σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο πρόβλημα με το πόσιμο νερό, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :
Για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Θήβας έδειξε με τις δηλώσεις του ότι δεν έχει αντιληφθεί την σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη.

Αν και θα περίμενε κανείς να μάθει πότε θα υδροδοτηθεί η πόλη με καθαρό νερό χωρίς εξασθενές χρώμιο, άκουσε και πάλι ανέξοδες υποσχέσεις για την κατασκευή ταχυδιυλιστηρίου, χωρίς όμως καμία δέσμευση για το χρόνο ολοκλήρωσής του.
Αν και θα περίμενε κανείς να μάθει ποιες είναι οι βιομηχανίες, που με την ανεξέλεγκτη απόρριψη, προκάλεσαν τη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα , άκουσε ότι ο Δήμος αποστέλλει μόνο «αυστηρού περιεχομένου» έγγραφα προς την Νομαρχία και τις βιομηχανίες, με «παροτρύνσεις» για την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος. Τι έγιναν άραγε οι προτάσεις που καταθέσαμε στις 29/10 στο Δημοτικό Συμβούλιο ;
Αν και θα περίμενε κανείς να ακούσει ότι άνθρωποι και περιβάλλον γίνονται καθημερινά θυσία στο βωμό του κέρδους των βιομηχάνων, έμαθε ότι και οι πολίτες έχουν «τη συμβολή τους» στη δημιουργία του προβλήματος, γιατί, όταν καίνε τα βαμμένα κουφώματα, εκπέμπεται χρώμιο στην ατμόσφαιρα!!!!!!!!
Είναι φανερό ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή το θέμα, μόνο στην επίλυση του προβλήματος δεν οδηγεί. Αντίθετα, οδηγεί στην αποσιώπηση και στον εφησυχασμό. Όπως τονίσαμε και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας, η «υπόσχεση» και μόνο για ένταξη του έργου του ταχυδιυλιστηρίου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Θησέας» δεν είναι αρκετή, αν δεν συνοδευτεί από πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει άμεσα η Δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα, ζητάμε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για :
-Την άμεση έκδοση της απόφασης ένταξης του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα .
-Την υλοποίηση του έργου με την διαδικασία του κατεπείγοντος – ως έργο που συνδέεται με την δημόσια υγεία - με σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι πολύ πιθανός ο κίνδυνος των καθυστερήσεων και, τελικά, της ακύρωσης του έργου.

Με βάση τα παραπάνω, ζητάμε, τέλος, την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη λήψη απόφασης με καθορισμό καταληκτικής ημερομηνία για την εξ΄ολοκλήρου υδροδότηση του Δήμουμε καθαρό νερό."


ΘΗΒΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ- Θήβα 13/1/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: