Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Ένταση και ενδιαφέρον στη Θίσβη

Με ένταση και μεγάλο ενδιαφέρον έγινε η χθεσινή ημερίδα του Δήμου Θίσβης. Συμμετείχαν πολλοί εκπρόσωποι των βιομηχανιών που ενδιαφέρονται να εγκατασταθούν στην περιοχή Θίσβης (και είναι μερικές απο τις επιβαρυντικές της περιοχής των Οινοφύτων όπως η ΧΑΛΚΟΡ), καθώς και των Σωληνουργείων Κορίνθου που είναι ήδη εγκατεστημένα με τις γνωστές... επιδόσεις στον περιβαλλοντικό τομέα. Συμμετείχαν όμως και πολλοί απο τη Συμπαράταξη οπότε η αντιπαράθεση κράτησε έως αργά το μεσημέρι.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ηταν και δυο παιδιά, απο την Αθηνα, ο ένας απο την Αγια Παρασκευή, δημοτικος σύμβουλος που δέιχνουν ξεχωριστο ενδιαφέρον για το σπιτάξκι τους στο χωριό, αλλά εμας που μένουμε στο χωριό μας γραφουν. Δεν μας ρωτάνε για να μάθουν πώς ζούμε. Δεν μου είπαν, άν ηταν ο Τάσος, που δεν εχει ενοχληθει ακομα απο την κεραια στη λιβαδεια δίπλα στο νοσοκομέιο.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε μας μπέρδεψες: στο χωριό ή στη Λιβαδειά μένεις; Πάντως να σε ενημερώσουμε ότι η ομάδα της Λιβαδειάς, στην τελευταία συνάντηση, την περασμένη Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο,(είχε ανακοινωθεί απο το παρόν blog και φυσικά μπορούσες να συμμετέχεις να θέσεις το θέμα της κεραίας) συζήτησε ανάμεσα στα θέματα της και για την κεραία και ήδη είμαστε σε επαφή με το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο για να δούμε τι παρέμβαση μπορούμε να κάνουμε. Όπως έχουμε ξαναπεί - αλλά η επανάληψη είναι μητέρα πάσης μαθήσεως- κίνηση πολιτών είμαστε δεν ισχυριζόμαστε ότι καλύπτουμε όλα τα προβλήματα του τόπου (για αυτή τη δουλειά έχουμε Δημοτικούς και Νομαρχιακούς άρχοντες και βουλευτές). Όποιος όπως εσύ καίγεται τόσο πολύ για ένα πρόβλημα ας έρθει να ζητήσει βοήθεια, συμπαράσταση ή ότι άλλο νομίζει και να φέρει και τις προτάσεις του. Σε κάθε περίπτωση εμείς για την κεραία του Νοσοκομείου ότι μπορούμε θα κάνουμε. Έγινα αντιληπτή; ή πρέπει να τα ξαναπούμε;

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τονε κι ας άργησε (για τον ανώνυμο μιλάμε, φυσικά).
Δεν σου είπαν; Γιατί, δεν ήσουν εκεί; Θα έκανες αντίσταση κάτω από την κεραία εκείνη την ώρα, φαντάζομαι. Κρίμα, να αφήνεις ελεύθερο το πεδίο σε κάτι τύπους από την Αγία Παρασκευή που ενδιαφέρονται για το σπιτάκι τους. Άσε που θα είχαμε την ευκαιρία και να σε γνωρίσουμε.
Πέρα από την πλάκα τώρα:
Μάχη εκ του συστάδην, λοιπόν, το Σάββατο στη Θίσβη.
Από τη μια τα λευκά κολλάρα του ομίλου Στασινόπουλου, της Τεχνοδομικής, της Ηλεκτροπαραγωγής Θίσβης, της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. να ορκίζονται στο όνομα του περιβάλλοντος. Την ίδια στιγμή να μη βρίσκουν λέξη να πουν για την παράνομη λειτουργία του λιμανιού, να μη θυμούνται που ακριβώς διαθέτουν τα στερεά απόβλητα των Σωληνουργείων, να μη διαψεύδουν το ενδεχόμενο νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, να θεωρούν βέλτιστη τη διαδρομή της γραμμής υπερυψηλής τάσης από τον ορεινό Ελικώνα (που οι δασικές αρχές του νομού έχουν απορρίψει), να δυσκολεύονται να εξηγήσουν τη χρησιμότητα της εμπορικής σιδηροδρομικής γραμμής Θίσβης - Οινοφύτων, να μασάνε τα λόγια τους για τον αριθμό των χωριανών που θα απασχολήσουν στην ηλεκτροπαραγωγή και άλλα τέτοια ωραία.
Από την άλλη κάτοικοι της περιοχής, μέλη των επιτροπών πολιτών και της Συμπαράταξης να αναδεικνύουν το γενικευμένο πρόβλημα της περιοχής, τη σύνδεσή του με τον κεντρικό στόχο της πλήρους βιομηχανοποίησης της Βοιωτίας, τη μεταφορά φαινομένων τύπου Οινοφύτων σε όλο το νότιο - ΝΔ τμήμα του νομού, τις επιπτώσεις στον Κορινθιακό κόλπο, τη βίαιη επιβολή ενός μοντέλου "ανάπτυξης", ξένου προς τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, την υπερσυγκέντρωση ενεργειακών μονάδων στο νομό και αιολικών πάρκων στον Ελικώνα, τις ευθύνες της κεντρικής εξουσίας, της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ.
Στη μέση, στην πραγματικότητα όχι και ακριβώς στη μέση, η δημοτική αρχή της Θίσβης να τρέφει την αυταπάτη ότι με μια ημερίδα θα ξεμπερδέψει με τις ευθύνες της και τη χρόνια ανοχή της σε όσα διαδραματίζονται στην περιοχή. Μια ημερίδα με στενή αναφορά στα όρια του δήμου, με τεχνοκρατικές εισηγήσεις (που παρ΄ όλα αυτά ανέδειξαν πολλές από τις αρνητικές πλευρές και της υπάρχουσας και της επιδιωκόμενης κατάστασης), με απαλοιφή από τη θεματολογία του κεντρικού προβλήματος του λιμανιού και των υποδομών σύνδεσης Θίσβης - Οινοφύτων, με μηδενική αυτοκριτική. Το ζουμί: για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή επιχειρεί επικοινωνιακό ελιγμό αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει τις επιδιώξεις της και να αναλάβει ουσιαστική δράση ενημέρωσης και αντίστασης των δημοτών, Στην πρόκληση να αποδείξει ότι εννοεί τα όσα λέει για την προστασία της περιοχής, υποστηρίζοντας τις προσεχείς δράσεις των ενεργών πολιτών απάντησε με εκκωφαντική σιωπή.
Το κερασάκι στην τούρτα: καλά το καταλάβατε. Οι τρείς βουλευτές του νομού ήρθαν (ο τέταρτος μας χαιρέτησε με τηλεγράφημα), μας είπαν πόσο ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος και λίγο μετά, κατά την ώρα του πατροπαράδοτου κυριακάτικου τραπεζιού και της σιέστας, απήλθαν. Τους μιμήθηκαν και οι εκπρόσωποι του περιφερειάρχη και η αντιπροσωπεία του νομαρχιακού συμβουλίου. Απομείναμε εμείς, οι γραβάτες και ο εξουθενωμένος δήμαρχος μέχρι τις πέντε το απόγευμα.
Το δικό μου συμπέρασμά: ένα, σχεδόν, χρόνο μετά τις πρώτες οργανωμένες δράσεις των πολιτών τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται. Οι επενδυτικοί όμιλοι καταλαβαίνουν την κοινωνική πίεση, αντιδρούν σε υψηλό επίπεδο, προσπαθούν να συσπειρώσουν δυνάμεις, ακονίζουν τα μαχαίρια. Οι κινήσεις των πολιτών διευρύνονται, συνειδητοποιούν το μέγεθος του προβλήματος, παρεμβαίνουν ουσιαστικά σε κάθε πρόκληση, προσανατολίζονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Οι τοπικές αρχές και το τοπικό πολιτικό κατεστημένο, σε αυτό τουλάχιστον το πεδίο, εκτίθενται καθημερινά και αυτοπεριθωριοποιούνται. Τη μάχη, τελικά, θα τη δώσουν οι κυρίως ενδιαφερόμενοι.
Το αποτέλεσμα; ασφαλώς και δεν είναι προδεδικασμένο. Σε μεγάλο βαθμό, πάντως, θα εξαρτηθεί από τη δική μας δράση. Αισιοδοξώ ότι θα είναι στο ύψος των περιστάσεων.

Ανώνυμος είπε...

Οντως ακονίζουν τα μαχαίρια ! Στην Αντίκυρα, στο Δίστομο και την επόμενη Τετάρτη και στη Λιβαδειά γίνονται Δημοτικά Συμβούλια με θέματα Μυτηλιναίου. Στην Αντίκυρα κινείται και χαρτί για να υπογράφει ο κόσμος ότι του αρέσουν τα εργοστάσια!

Ανώνυμος είπε...

Όχι, προσπαθούσ ανα βρω ίδιο κασκόλ με τα δικά σας, για να είμαστε μια χαρούμενη παρέα!!!. Τι θα γίνει με εμας; Εμας που μένουμε και ζούμε σ΄αυτο τον τόπο, που μας θυμηθήκατε όψιμα τώρα τελευταία; Σ΄ αυτο δεν απαντάτε. Μιλάτε για τα δικά σας, για να μην σας θιξουν, αφου έχετε σπίτι στο χωριό.Πάντως μα ςνοιάζει το περιβάλλον. να είσετ σίγουροι και να μην ειρωνέυετστε τα πάντα. Λίγη σεμμνότητα και λιγότερο έπαρση δεν βλαπτει. Εντάξει, δεν είμαστε πολύξεροι σαν εσάς, αλλα ζούμε εδω και μάλλον κάτι θα θέλουμε περισσότερο για την ζωή μας. Συγγνώμη για τα λίγα που ξέρουμε, αφου εσείς, εκει που ζείτε μονιμα, έχετε άλλον αέρα.... Πόλης-πολιτισμένο-πολιτικό-πολύ-πολλά. Άντε στο καλο να διαβάσετε και να έθυρθετε να μας κάνετε μάθημα, σε όλους, απλούς πολίτες, φορείς, βουλευτές κλπ. Εσείς οι ιδιάιτερη κάστα, των πολύξερων και παντογνωστών. Η Φωτεινή νάναι καλά, να επαναλαμβάνει αυτα που λέει, για να τα εμπεδώσουμε. Πάντως μας άρεσαν και τα λευκά "κολάρα" σας. Είνια κάτι σαν αυτα των Στασινόπουλου, αλλά με πολυ έπαρση βρε σύντροφια.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ανώνυμε, για να μην μας κατηγορείς για έπαρση κλπ πρέπει αφενός να μην γνωρίζουμε τίποτε για τίποτε και αφετέρου να μην απαντούμε στις δικές σου ειρωνείες.Επίσης όμως να τρέχουμε για ότι μας παραγγέλνεις απο τα blog αλλά και όταν το κάνουμε πάλι να μην το αναγνωρίζεις. Ωραία αντίληψη!

Ανώνυμος είπε...

ΦΩΤΕΙΝΉ, γιατί εκνευρίστηκες.
Ενοχλεί ότι ασχολούμαστε μόνο για κάποια συγκεκριμένα σε συγκεκριμενους χώρους, που τυχαίνει να είναι ελκυστικοί για ψυαχαγωγία ή τουρισμό ή διακοπές.
Ενοχλέι δηλαδή η μονομέρεια.
Ενοχλέι η έπαρση και η λογική του "ξερόλα".
Ενοχλέι η λογική της μοναδικόηττας του αγωνα και η ισοπέδωση όλων των άλλων, πολυ δε περισσότερο των φορέων, που έχουν κατ΄εξοχή λαΪκη νομιμοποίηση. Αυτα όταν τα ισοπεδώνεις, ενοχλούν.
Δεν ενοχλέι ο αγώνας και η προσπάθεια, αρκει να έχουν συλλογική αντιμετώπιση και όχι εξειδικευμέη. Νομίζω, ότι κταλαβάινεις πολλά και χάιρομαι που απαντάς αναλογα. Ευελπιστούμε, όλοι εμείς οι άλλοι, σε καλύτερες "μέρες". Προπάντων, δεν έιμαστε εχθροί, αλλά και εμεις προσπαθούμε να γίνουμε περισσότερο ενεργοί πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου χαίρομαι που προσπαθείς (εσύ και κάποιοι άλλοι;) να γίνετε περισσότερο ενεργοί πολίτες. Δεν "εκνευρίστηκα" όπως λες απλώς δεν σε πιάνω. Ούτε στο σακί ούτε στο σακούλι. "Να μην είσαστε ξερόλες απο τη μια αλλά γιατί δεν ξέρετε και για την κεραία".
Μας κατηγορείς ότι μας ενοχλούν οι τόποι διακοπών; Οι κινητοποιήσεις μας στη Θήβα και στα Οινόφυτα αφορούν τόπους διακοπών; Οι δράσεις που αναπτύσσουμε για το ΧΥΤΑ και το Βιολογικό στη Λιβαδειά, για τον δημόσιο χαρακτήρα της Κρύας, για το εργοστάσιο στη Χαιρώνεια αφορούν τόπους διακοπών; Οι πρωτοβουλίες δικτύωσης των αγώνων με ομάδες απο τη Στερεά Ελλάδα, την Αττική, τον Κορινθιακό; Ακόμη και το Αλουμίνο στα Άσπρα Σπίτια και τα Σωληνουργεία στη Θίσβη δύσκολα μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι βρίσκονται σε τουριστικούς προορισμούς. Ακόμη και τα χωριά του Ελικώνα δεν είναι τουριστικά. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι προφανώς ο τουρισμός. Είναι η οικτρή υποβάθμιση που υφιστάμεθα . Είναι το γεγονός ότι απειλούμαστε με ακόμη μεγαλύτερη. Αντι να τα βάζεις μαζί μας δηλαδή με τον κόσμο που αγωνιά, μαζεύει πληροφορίες, προσπαθεί κάθε μέρα να ενημερωθεί για το τι γίνεται και να παρεμβαίνει όσο μπορεί, προσπάθησε και συ να κάνεις το ίδιο. Αν έχουμε μάθει κάποια πράγματα πίστεψέ μας αυτό δεν έχει γίνει χωρίς κόπο. Όσο για αυτούς που μας εκπροσωπούν, είναι γνωστό απο πάντα ότι απέχουν πολύ απο το να είναι αλάθητοι. Η ιστορία αλλά και η επικαιρότητα είναι γεμάτες απο τέτοια λάθη. Γιαυτό στις δημοκρατίες (ακόμη και σε αυτές που δεν λειτουργούν καλά), προβλέπεται η ελεύθερη έκφραση και η με διάφορους τρόπους οργανωμένη διεκδίκηση. Καί όταν αυτά περιορίζονται, η αυθαιρεσία αυξάνεται. Δείγμα υγείας αποτελεί η διαφορά, η αντιπαράθεση και η λειτουργία της κοινωνίας των πολιτών. Όταν λειτουργεί.
Σε κάθε περίπτωση οι αιρετοί έχουν άφθονα μέσα στη διάθεση τους, και (ιδιαίτερα εφόσον λειτουργούν σε όφελος των πολιτών που τους ψήφισαν) δεν χρειάζονται καμμία προστασία. Εμείς όμως;

Ανώνυμος είπε...

φωτεινή
συμφωνων με όσα γράφεις στο γενικό πλάισιο. Για να μην παρεξηγούμαστε. Δεν υπάρχουν διαφορές για την εν γένει αν΄τιληψη και δράση. Υππαρχει όμως διαφωνία και ενστάσεις, για τον τ΄ροπο του ΞΕΡΟΛΑ και της ΕΙΡΩΝΙΑΣ, που βγάινει δυστυχώς απο κάποιους, επι δικάοιων και αδίκων και γενικα όλων των θεσμικών φορέων. Αυτο είνια τουλάχιστον άδικο και ανέυθυνο. Σρε αυτο κολλάει και η εμμονή, ως πέιραγμα, στην "κεραία", ου μευαξύ μας δεν ε΄χει γίνει ΄τιποτα. Συμφωνούμε για το περβάλο,για την υποβάθμιση, για την αλλοτρίωση, για τον δημόσιο χαρακτηρα της Κρύας. Όμως πρέπει οι πράξεις να εμπνέουν και να υπάρχει ένας τυπικός και στοιχειώδης σεβασμός, που να ανταποκ΄ρινεται και στην πράξη με όσα διεκδικούμε όλοι μας. Τα γράφουμε, για να ξέρεις ότι έιμστε ουσιαστικά μαζί.Αλλά λίγο μέτρο.
Αν έχουμε άδικο, σε ακούμε.

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείς γαι την ορθογραφία και το γράψιμο, υπάρχει μέλλον για να μάθουμε και σου λέμε ότι προσπαθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Εαν αναφέρεσαι σε κάτι συγκεκριμένο που σε έχει ενοχλήσει απο τη δράση της Συμπαράταξης καλό θα είναι το επισημάνεις για να ξέρουμε. Πάντως (χωρίς να θέλω να είμαι διδακτική), στις κινήσεις πολιτών που δεν υπάρχουν εκλεγμένα όργανα, ο καθένας εκπροσωπεί τον εαυτό του και προφανώς δεν είναι δυνατό να συμφωνούμε όλοι σε όλα. Σε ότι συμφωνούμε το παλεύουμε απο κοινού. Για ότι θέλεις να συζητήσουμε και τώρα και στο μέλλον στη διάθεσή σου.

rosotron είπε...

Tο τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει.
Aπό τη μία οι εκπρόσωποι της τοπικής εξουσίας και οι παρατρεχάμενοί τους που θέλησαν να διοργανώσουν μια εκδήλωση-άλλοθι για τη συνενοχή τους στα σχέδια των βιομήχανων.
Φρόντισαν να καλέσουν τα στελέχη των εταιρειών και φάνηκε η μεταξύ τους συνεργασία και συνδιαλλαγή ακόμα και από λεπτομέρειες: χαμόγελα, άφθονος χρόνος ομιλίας, εκτενής παρουσίαση της πραμάτειας του από το κουστουμαρισμένο στέλεχος της Hλεκτροπαραγωγής Θίσβης με διαφάνειες (!) χωρίς καν να είναι στο πάνελ... Γλίτσα.
Ποιος ακόμα μπορεί να ισχυρίζεται ότι οι «τοπικοί άρχοντες είναι αδρανείς και παθητικοί»; Πολύ απλά, είναι ENOXOI.
Mαζί μ' αυτούς το συνάφι των τεχνοκρατών. Θλιβεροί αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνοι, προσπάθησαν να αποδείξουν τα «οφέλη» των επενδύσεων για τους βιομήχανους και τη «μικρή βλάβη» που μένει να «διαχειριστούμε» εμείς. Kρυμμένοι πίσω από τη δήθεν ουδετερότητα της αλλοτριωμένης τους γνώσης, νόμισαν ότι απευθύνονται σε φοιτητικό κοινό, αυτό που εκπαιδεύουν για να πλασάρει επενδύσεις με γνώμονα πάντα την «ανταγωνιστικότητα του προϊόντος». O καθηγητής του Πολυτεχνείου Kρήτης, του πιο επιχειρηματικοποιημένου πανεπιστημίου στην Eλλάδα, μόνο στο τέλος και μετά από κατ' ιδίαν συζήτηση μαζί μου, έδειξε να καταλαβαίνει ότι εδώ παίζεται κάτι άλλο από αυτό που κάνει καθημερινά στη δουλειά του: κάποιοι αγωνίζονται για τη ζωή τους και όχι για τα κέρδη των αφεντικών καλυμμένοι πίσω από την «αντικειμενική» γνώση.
Παραδίπλα το πολυπληθές ασκέρι των μεγαλοστελεχών και υπαλλήλων των βιομήχανων. Eίδαμε ολοζώντανα πόσο αχρείος μπορεί κανείς να γίνει για να δικαιολογήσει τον παχυλό του μισθό: από την επιτόπου διάψευση του εκπροσώπου της Edison περί μη σχεδίου και δεύτερου εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας, τα απίστευτα ψέμματα του «υπεύθυνου επικοινωνίας» της EΛBAΛ περί διοικητικών (!) παραβάσεών της, τη στιγμή που η ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας στη επιβολή προστίμου από το YΠEXΩΔE κάνει λόγο για τήρηση από την πλευρά της των περιβαλλοντικών όρων, μέχρι τις ασάφειες του γενικού διευθυντή της Σωλ.Kορ. για το χώρο μεταφοράς των αποβλήτων...
Kαι μαζί τους επικοινωνιολόγοι που μοίραζαν καρτούλες, «φιλικοί», πρόθυμοι να μας ζητήσουν συνεργασία, να μας ρωτήσουν αν έχουμε πρόβλημα με τα εργοστάσια, να ρωτήσουν να έχουμε δουλειά (!), να μας εξαγοράσουν δηλαδή επιτόπου.
Tο χειρότερο το άφησα για το τέλος και φέρνει λίγο από την ουσία των σχολίων του ανώνυμου. Aυτός ο θλιβερός ανθρωπότυπος που αναδείχτηκε εκεί μέσα μ' όλη τη βαρβαρότητα και τη χοντροκοπιά του, που χαίρεται να γλύφει τις τουαλέτες των αφεντικών του με αντάλλαγμα ένα μεροκάματο και διασυνδέσεις, θα πρέπει να μας προβληματίσει. Δυστυχώς δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση, αλλά αντίθετα φοβάμαι θα γίνει κυρίαρχος στις κοινωνικές σχέσεις εξάρτησης της περιοχής από λίγους βιομήχανους, αν τους αφήσουμε να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους. Aν σήμερα τέτοια ανθρωπάρια είναι διατεθειμένα να γλύφουν τους καμπινέδες αυτών που του ταϊζουν, αύριο θ' αποτελούν τη δύναμη κρούσης τους.
Aπέναντί τους όλοι εμείς που με όλες μας τις διαφορές αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας , αλλά πια και την αξιοπρέπειά μας. Eμείς που αναδείξαμε το ζήτημα, συγκρουστήκαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. H δύναμή μας δεν είναι μόνο η ταχεία γεωγραφική μας εξάπλωση αλλά και τα διδάγματα που βγάζουμε από τέτοιες αντιπαραθέσεις.
Συνεχίζουμε!

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρωματικά, σε όσα παρέθεσα για την ημερίδα της Θίσβης και για να κρίνουμε την αξιοπιστία των εκπροσώπων του ομίλου Στασινόπουλου, καταθέτω και το εξής: ο εκπρόσωπος της ΕΛΒΑΛ ανέφερε ότι το πρόστιμο που της επέβαλε το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν αφορούσε περιβαλλοντικές παραβάσεις, αλλά διοικητικέ παραλείψεις. Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα από την ανακοίνωση του κ. Σουφλιά:"Mε απόφασή μου επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ στην εταιρεία ALUMINCO Α.Ε., 200.000 ευρώ στην εταιρεία EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε. (Ανοδίωση προφίλ αλουμινίου), 180.000 ευρώ στην εταιρεία ΕΛΒΑΛ Α.Ε. και 160.000 ευρώ στην εταιρεία ΜΑΙΛΗΣ ΑΕΒΕ
Οι τέσσερις εταιρείες διαπιστώθηκε ότι ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής του Ασωπού ποταμού από την ανεξέλεγκτη απόρριψη υγρών αποβλήτων της παραγωγικής τους διαδικασίας."
Για όποιον θέλει να δεί ολόκληρη την ανακοίνωση:http://www.minenv.gr/download/2007-11-07.prostima.se.eteries.sti%20perioxi.asopou.doc

Ανώνυμος είπε...

Εκείνη την ΕΑΒ, που έχει σκιστεί να βγάζει ανακοινώσεις οτι δεν ρυπαίνει και να δεξιώνεται τους Δημάρχους, ακόμη να την ελέγξουνε;