Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Η ΡΑΣ για τον Παπαγιάννη

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το βιομηχανικό ασύδοτο κράτος των Οινοφύτων είναι ο ηθικός αυτουργός της εμφάνισης φαινομένων βίας όπως αυτή που εκδηλώθηκε πρόσφατα μπροστά στα μάτια χιλιάδων τηλεθεατών από κάποιους παραπληροφορημένους και αποπροσανατολισμένους αγρότες.
Ο παπά Γιάννης Οικονομιδης που δέχθηκε την επίθεση είναι ο άνθρωπος που χρόνια τώρα έχει αναδείξει και έχει καταγγείλει το περιβαλλοντολογικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή Οινόφυτων Θήβας Σχηματαριου.
Είναι αυτός που τόλμησε να υψώσει φωνή και ανάστημα και να καταγγείλει τους υπεύθυνους. Είναι αυτός που καταλόγισε με καθαρή φωνή ευθύνες στους υπεύθυνους κρατικούς και πολιτικούς παράγοντες που δεν κάνουν τίποτα για να λυθεί το πρόβλημα.
Ο παπά Γιάννης είναι παράδειγμα για όλους μας. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη την προσφορά τέτοιων ανθρώπων.
Καταγγέλλουμε απερίφραστα την επίθεση που αναίτια δέχθηκε. Εκδηλώνουμε την συμπαράσταση μας σε αυτόν και την οικογένεια του.
Θέλουμε να τον διαβεβαιώσουμε ότι δεν είναι πια μόνος.
Ζητάμε να τιμωρηθούν οι αυτουργοί αυτής της επίθεσης αλλά ζητάμε να τιμωρηθούν ιδιαίτερα οι ηθικοί αυτουργοί το βιομηχανικό καταστημένο που ρυπάνει το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα.
Ζητάμε επιτέλους οι βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων Θήβας Σχηματαριου να κατοχυρωθεί με νόμο ως ΒΙ.ΠΕ.
Ζητάμε από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να επιβάλουν πίνες για την αποζημίωση των αγροτών που έχουν υποστεί οικονομικές ζημιές από την δυσφήμηση των προϊόντων τους σε αυτούς που ρυπαίνουν.
Ζητάμε να δημιουργηθεί πλήρως εξοπλισμένο γραφείο επιθεώρησης εργασίας στην περιοχή για τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Για την Ρ.Α.Σ.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ζητάμε άμεση σύγκληση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Βοιωτίας

3 σχόλια:

Unknown είπε...

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...
ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ...

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς η νεοσύστατη Ρ.Α.Σ. είναι μια ελπιδοφόρα προσπάθεια αριστερής συνεργασίας και δράσης των εργαζομένων.
Εργαζόμενοι, αγρότες και ενεργοί πολίτες έχουν κοινό συμφέρον απέναντι στην κερδοσκοπία και την εκμετάλλευση ανθρώπων και περιβάλλοντος.

Ανώνυμος είπε...

δίκιο έχεις αταλε, μαζί σου και μαζί με όλους που αγωνίζονται