Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Πρωτοβουλία φορέων κατά του εργοστασίου καύσης

Ένα τεράστιο θέμα απασχολεί το τελευταίο διάστημα την περιοχή της Θήβας και όχι μόνο.
Πρόκειται για το εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων που σχεδιάζει να εγκαταστήσει η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ ιδιοκτησίας του κ. Μπόμπολα στην περιοχή της Θήβας και ειδικότερα δίπλα από τον ΧΥΤΑ που πρόσφατα κατασκευάστηκε και λειτουργεί για τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Για να λειτουργήσει το εργοστάσιο θα καίει κυρίως δευτερογενώς επεξεργασμένα απορρίμματα, βιομηχανικά απόβλητα, βιομάζα κλπ. Φαίνεται ότι βρήκανε τρόπο να ξεφορτωθούνε τα απορρίμματα της Αττικής. Φυσικά η επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της περιοχής θα είναι μεγάλη.Ήδη οι κάτοικοι της Θήβας αλλά και της ευρύτερης περιοχής αντιδρούν και διαμαρτύρονται.

Δυστυχώς έως τώρα η Νομαρχία Βοιωτίας προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, κρύβοντάς το από τους πολίτες, ο δε Δήμος Θηβαίων μέσω του Δημάρχου κυρίου Σβίγγου δείχνει ανοχή και προσπαθεί να δικαιολογήσει τη στάση του.

Μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώθηκε διάφοροι φορείς της πόλης (Ιατρικός Σύλλογος, Φαρμακευτικός Σύλλογος, Δικηγορικός Σύλλογος, Εμπορικός Σύλλογος κλπ), πήραν πρωτοβουλία και αφού πραγματοποίησαν δυο συναντήσεις και ενημερώθηκαν για το θέμα, ανέλαβαν πρωτοβουλία και ζήτησαν τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θήβας.Πράγματι την Τρίτη 6/10/09 συζητήθηκε το θέμα. Κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε να συνταχθεί ψήφισμα, το οποίο θα συνυπογράφουν οι φορείς και το οποίο θα αποσταλεί προς κάθε αρμόδιο φορέα και υπηρεσία.Εκτός από τους φορείς που παρευρέθηκαν και εκφράσανε την αντίθεσή τους στην προοπτική εγκατάστασης μιας τέτοιας ρυπογόνου βιομηχανίας στις παρυφές της πόλης, την αντίθεσή τους εκφράσανε όλες οι πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος κ Σβίγγος παρότι δήλωσε ότι διαφωνεί με την εγκατάσταση τέτοιας βιομηχανίας, θεωρεί ότι μελλοντικά η καύση των απορριμμάτων είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση. Έτσι αφήνει ανοιχτό το θέμα αλλά και αναπάντητα τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη στάση του. Παράλληλα η αντιφατικότητα της στάσης του Δημάρχου δημιουργεί έναν αδύναμο κρίκο στο μέτωπο που προσπαθεί να συσταθεί στην πόλη ενάντια στην προοπτική εγκατάστασης του εργοστασίου. (απο το ιστολόγιο ΒΟΙΩΤΙΚΑ)
((Η φωτογραφία είναι απο εκδήλωση ενημέρωσης για το εργοστάσιο καύσης της Συμπαράταξης Βοιωτών το περασμένο καλοκαίρι στη Θήβα)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ? Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ?

συμπαρατασσόμενος είπε...

Ωραία λογική έχεις φίλε μου για όσους ξοδεύουν το χρόνο και τις δυνάμεις τους για ένα καλλίτερο περιβάλλον. Φοβάμαι δυστυχώς οτι εσύ δεν είσαι κανενός ούτε καν του Μπόμπολα. Απλώς φτωχοκακόμοιρος.