Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Απαράδεκτη η κατάσταση στον βιολογικό Οινοφύτων-Σχηματαρίου, λέει ο Συνήγορος του Πολίτη


Επιτόπου επίσκεψη πραγματοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη στον κοινό βιολογικό καθαρισμό των Δήμων Σχηματαρίου - Οινοφύτων και η κατάσταση που βρήκε ήταν κυριολεκτικά απερίγραπτη.

Δείτε την έκθεση αυτοψίας του Συνηγόρου του Πολίτη και τα συμπεράσματα που κατέληξε.

Οι δύο Δήμοι, που έχουν πολλά έσοδα απο τα τέλη που ειπράτουν απο τις βιομηχανίες της περιοχής, αποδείχτηκε ότι δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν τον κοινό τους βιολογικό καθαρισμό που όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες έχει κυριολεκτικά χορταριάσει!

Δυστυχώς δεν είναι οι μόνοι Δήμοι που δεν λειτουργούν τον βιολογικό τους καθαρισμό, καθώς σχεδόν κανένας βιολογικός καθαρισμός στο νομό δεν έχει άδεια ! και οι περισσότεροι έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Θυμίζουμε ότι αναφορά στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος είχε υποβληθεί απο μέλη της Συμπαράταξης και για τον Βιολογικό της Λιβαδειάς, που ελέγχθηκε και επιβλήθηκε πρόστιμο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή στους μηχανικούς του Δήμου και των Δ/νσεων Περιβάλλοντος της Νομαρχίας και της Περιφέρειας που συνέβαλαν σε αυτό το αίσχος. Πώς πήρε ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων αυτή η εγκατάσταση; Να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που υπέγραψαν ότι όλα βαίνουν καλώς. Χωρίς συνενοχή δεν φθάνεις σε αυτό το αίσχος.

Ανώνυμος είπε...

Αν τελικά γινει συνέλευση της Συμπαράταξης την Κυριακή ας την αναρτήσουμε

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Εγινε