Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Μανιτάρια Ελικώνα

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε το παρακάτω μήνυμα μαζί με τις φωτογραφίες:

Μανιτάρια Ελικώνα για όλα τα γούστα
Παρά την λεηλασία που υφίσταται, το βουνό μας, ο Ελικώνας, συνεχίζει και αντιστέκεται. Στις φωτογραφίες τρία μανιτάρια της περιοχής, που φύτρωσαν, μετά τις βροχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Το μανιτάρι, με το πορτοκαλί καπέλο, το κίτρινο πόδι και τα κίτρινα ελάσματα είναι ο αμανίτης ο καισαρικός , φαγώσιμο και νόστιμο μανιτάρι που τρώγεται και ωμό.

Το διπλανό του μανιτάρι με το άσπρο-λαδί καπέλο, τα άσπρα ελάσματα και το άσπρο πόδι είναι ο αμανίτης ο φαλλοειδής, εξαιρετικά δηλητηριώδης και θανατηφόρο μανιτάρι.

Το άλλο μανιτάρι με το κόκκινο καπέλο και τις άσπρες βούλες είναι ο αμανίτης ο μυγοκτόνος. Επίσης δηλητηριώδης μανιτάρι, που στις κατάλληλες όμως δόσεις είναι παραισθησιογόνο.

Επειδή η συγκομιδή είναι μεγάλη, σκέφτομαι να τα προσφέρω σε φίλους και «φίλους», αυτοδιοικητικούς, πολιτικούς παράγοντες και άλλους. Δεν μπορώ όμως να τα μοιράσω, έχετε καμιά ιδέα;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναί στους αυτοδιοικητικούς τα παραισθησιογόνα, μπας και την ακούσουν λιγάκι και πάρουν καμιά σωστη απόφαση

bkaounas είπε...

Προσοχή με τα μανιτάρια, δεν παίζουμε!!!!
Μαζεύουμε για τροφή μόνο αυτά για τα οποία είμαστε 100% σίγουροι ότι τα γνωρίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

βρε εμεις να προσέχουμε με τα μανιτάρια. Κάποιοι που χαράσσουν υποτίθεται αναπτυξιακή πολιτική και παίζουν με την ζωή μας δεν προσέχουν καθόλου.