Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Οι αγώνες των πολιτών φέρνουν αποτελέσματα – ανακλήσεις αδειών στον Ελικώνα

Σε πείσμα όσων καλλιεργούν την αντίληψη της παραίτησης και του συμβιβασμού (ορισμένοι, μάλιστα, σπεύδοντας να διαπραγματευτούν ανταλλάγματα), έρχεται η στιγμή που η ζωή δείχνει ότι οι αγώνες των πολιτών φέρνουν αποτελέσματα. Υπάρχουν τρία πρόσφατα χαρακτηριστικά παραδείγματα, από την περιοχή του κεντρικού Ελικώνα, που δείχνουν ότι ο δρόμος της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης αιολικών πάρκων δεν είναι δεδομένος. Ας τα δούμε, λίγο πιο συγκεκριμένα:

Ανάκληση αδειών παραγωγής

Οριστικό τέλος μπαίνει στην εγκατάσταση στην Αρβανίτσα (θέση “Κακιά Ράχη”) αιολικού πάρκου, ισχύος 5,1 MW, με απόφαση ανάκλησης της άδειας παραγωγής από τη ΡΑΕ (21/9/2010), μετά από αίτημα της εταιρείας (13/8/2010). Πρόκειται για σημαντική νίκη, που οφείλεται αποκλειστικά στη δυναμική και τεκμηριωμένη αντίδραση της επιτροπής φορέων και κατοίκων Αγίας Άννας και της ομάδας πολιτών Κορώνειας.

Μαζί με αυτή την απόφαση η ΡΑΕ εξέδωσε, με ημερομηνία 4/10/2010, αποφάσεις ανάκλησης των αδειών παραγωγής των αιολικών εγκαταστάσεων στις θέσεις: “Χιλιομόδι” Κυριακίου, ισχύος 34,65 MW, “Γκιόβεζα” Κυριακίου, ισχύος 16,5 MW, “Τούρλα” Λιβαδειάς, ισχύος 9 MW και “Κουτσουρός” Λιδορικίου, ισχύος 18 MW.

περισσότερα στο blog “Στη σκιά του Ελικώνα”

Δεν υπάρχουν σχόλια: