Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΚΑΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Από distomo.blogspot.com

Χτες 11 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19:00 μ.μ , συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Διστόμου για το καυτό θέμα της κόκκινης λάσπης που ρίχνει στον Κορινθιακό κόλπο με την έγκριση και τη βούλα της πολιτικης ηγεσίας του τόπου ( πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ), το εργοστάσιο ''Αλουμίνιο της Ελλάδος''.
Το ''παρών'' έδωσαν η Υποψήφια Δήμαρχος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας, Ευαγγελία Γρανιτσιώτη, ο υποψήφιος επίσης Δήμαρχος Λουκάς Ζάκκας απ' την πολιτική ηγεσία.
Από τα γύρω ''πάσχοντα'' μέρη παρευρέθηκε μόνο ο πρόεδρος του Κυριακίου ο Κύριος Λαζάρου
.Ο Δήμαρχος Διστόμου κύριος Αθανάσιος Πανουργιάς, διάβασε πρώτα την ανακοίνωση της εταιρείας ''Αλουμίνιο της Ελλάδος'' η οποία διέψευδε την βλαβερή δραστηριότητα της σκόνης, και υποστήριξε ότι το συμβάν στην Ουγγαρία δεν είναι το ίδιο....( Ήταν άλλη λάσπη εκείνη....Ουγγρική!!!!!!!)

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Διστόμου διάβασε και τις άλλες μελέτες που δείχνουν τα πράγματα τραγικά και άκρως επικίνδυνα.

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο εκπρόσωπος του αλουμινίου ο οποίος είπε τα της πλευράς του,αυτά που έπρεπε να πει!!!

Με στοιχεία συγκλονιστικά για τις άκρως επικίνδυνες επιπτώσεις, τοποθετήθηκαν οι κύριοι, Πάστρας Ιωάννης, Γιώργος Μπούρας και Λουκάς Ζάκκας καθώς και ο κύριος Λαζάρου.

Στο τέλος πήραν τον λόγο και οι πολίτες ( αυτοί οι λίγοι που βρέθηκαν εκεί ), αφού πρώτα μίλησαν και κατέθεσαν συγκλονιστικά στοιχεία και μελέτες, η ομάδα πολιτών από την Αντίκυρα ''Άρτεμις'' και ο κύριος Αγγελόπουλος Δήμος, αντιπρόσωπος της ομοσπονδίας οικολογικών οργανώσεων Κορινθιακού κόλπου ''Η Αλκυών'' ( ΚΛΙΚ ΕΔΩ ).

Αφού λοιπόν πρώτα συγχαρώ αυτούς τους ανθρώπους που τους έχει ασκηθεί φοβερή βία και εκβιασμοί, όπως τα ανώνυμα υβριστικά τηλεφωνήματα που δέχτηκα κι εγώ που πάνε να με εκφοβίσουν, θα εκφράσω τα παράπονά μου για το εσκεμμένο δειλό ''κρύψιμο'' πολλών συμπολιτών μου, οι οποίοι τολμούν να ζητήσουν και την ψήφο μας.

Αν δεν παίρνεις μέρος σε τόσο φοβερά θέματα που αφορούν την υγεία μας και την παρακαταθήκη που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές, τότε τι θα συζητάς;

Φοβηθήκατε μήπως σας δουν απλά να βρίσκεστε εκεί και σας φακελώσουν και χάσετε καμιά θεσούλα;

Πιο πολύ όμως λυπάμαι για την απουσία της νεολαίας και την έλλειψη θάρρους και πυγμής. Γιατί το νέο αίμα φοβούνται και φιμώνουν.

Μας είπαν για κρατικές μελέτες και μας καθησύχασαν....

Μα ποιές κρατικές μελέτες, κύριοι; Έχουμε κράτος; Πότε είχαμε; Το κράτος δεν θέλει να τα έχει καλά με όλους τους μεγαλοεπιχειρηματίες για να ''κόβει κουστουμάκια''; Δεν έχετε δει φωτογραφίες σε άλλα τοπικά blogs, πως στάζουν τα σάλια τους όταν βλέπουν τον ''μεγάλο'';

Γιατί δεν λέτε επίσης για την πελατειακή σχέση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των τοπικών παραγόντων εδώ και πολλά χρόνια και του ''αλουμινίου''; Πόσους Δήμαρχους βολεύει να βάζει για δουλειές εκεί νέα παιδιά για να κερδίσει ψήφους και να φαίνεται ότι παρήγαγε έργο.!!!

Γιατί κανείς Δήμαρχος δεν έχει προτείνει κάτι για την ανεργεία που μαστίζει το Δίστομο; Υπήρχαμε και πριν το ''αλουμίνιο'',κύριοι. Κι αυτό το λέω για την καραμέλα που λένε όλοι, ''Ε ..αν πάψει η λάσπη και η μόλυνση, θα κλείσει και το εργοστάσιο''. Δεν είναι εκβιαστικό και βλακώδες αυτό;

Αποφασίστε επιτέλους.Θέλετε υγεία και ποιότητα ζωής ή 800 ευρώ και υποτέλεια;

Και σεις που δεν ήρθατε χτες από φόβο και από υποτέλεια, δεν έχετε λόγο να φοβάστε. Όταν είμαστε πολλοί τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα.

Βέβαια δεν περιμένω να γίνει κάτι. Θα ξεχαστεί το θέμα και θα μείνουν μόνο τα ''φακελώματα''.

Περιμένω μόνο από τις παραπάνω ομάδες πολιτών να συνεχίσουν τον σημαντικό αγώνα τους. Για τα άλλα λυπάμαι..Απλά λυπάμαι!!
 
Μπορείτε να συμμετέχετε στην προσπάθεια σωτηρίας του Κορινθιακού "κλικάροντας" στον σχετικό σύνδεσμο στην κορυφή της ιστοσελίδας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: