Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Κάλεσμα σε όλους τους φορείς του νομού

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για κοινό αγώνα των Βοιωτών ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής τους!

Καλούμε : 1. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας 2. ΤΕΔΚ Βοιωτίας 3. Δήμοι και Κοινότητες Βοιωτίας 4. Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς 5. Εργατικό Κέντρο Θήβας 6. ΕΒΕ Βοιωτίας 7. ΤΕΕ Βοιωτίας 8. Επιστημονικοί και Επαγγελματικοί Σύλλογοι 9. Ιερά Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας 10. Κοινωνικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι και φορείς Βοιωτίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας καλούμε σε συνάντηση τη Δευτέρα 21 Απριλίου και ώρα 12.00 στην αίθουσα του Ε. Β. Επιμελητηρίου, στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, προκειμένου να συζητήσουμε την συνδιοργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας στα πλαίσια της Πανελλαδικής εβδομάδας κατά του λιθάνθρακα, (12-18 Μαΐου). Στην περιοχή μας σχεδιάζεται η εγκατάσταση μονάδας λιθάνθρακα στην περιοχή των Άσπρων Σπιτιών, ενώ στην ευρύτερη περιοχή προγραμματίζονται 4 ακόμη μονάδες με λιθάνθρακα: στη Λάρυμνα, στο Μαντούδι, στο Αλιβέρι, στον Αστακό.
Παράλληλα, όλος ο νομός Βοιωτίας μετατρέπεται ραγδαία σε ζώνη εγκατάστασης βιομηχανικών και ενεργειακών μονάδων. Η βίαιη αλλαγή της φυσιογνωμίας του νομού θα ολοκληρωθεί στην πράξη με τα Χωροταξικά σχέδια που προωθούνται από το ΥΠΕΧΩΔΕ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η τοπική κοινωνία, η τοπική οικονομία και τα κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουμε. Για όλους αυτούς τους λόγους, πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία η συστράτευση όλων των δυνάμεων του νομού, προκειμένου να διαφυλάξουμε τη ζωή μας τώρα και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: