Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Συνάντηση για τη σωτηρία του Ελικώνα


Ο Ελικώνας υπό κατάληψη
Ανεμογεννήτριες - γραμμές μεταφοράς – μεταλλεία - λατομεία
ισοπεδώνουν το μέλλον της περιοχής


Ένας χρόνος μετά - Τι θα κάνουμε;

Ενημέρωση – συζήτηση – αντιδράσεις

Σάββατο 19 Απριλίου, 11 π.μ., στην Αγία Άννα

Επιτροπή φορέων και κατοίκων Αγίας Άννας

Στις 21 Απριλίου 2007, η "ελικώνεια συνάντηση", που είχε γίνει στην Αγία Άννα, ήταν το έναυσμα για τη δημιουργία της Συμπαράταξης Βοιωτών για το περιβάλλον και για τη πλατιά δράση που ακολούθησε για τα περιβαλοντικά, και όχι μόνο, προβλήματα σε ολόκληρο το νομό.

Ένα χρόνο μετά, το Σάββατο 19 Απριλίου, στις 11 π.μ., η επιτροπή φορέων και κατοίκων Αγίας Άννας πραγματοποιεί συγκέντρωση - ενημέρωση των κατοίκων του χωριού, για τις δυσμενείς εξελίξεις που διαγράφονται στην ευρύτερη περιοχή του Ελικώνα. Με τα ανεξέλεγκτα αιολικά πάρκα, τους πυλώνες μεταφοράς, τα νέα μεταλλεία βωξίτη, τα λατομεία μαρμάρου, τα γειτονικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής (Θίσβη - Αντίκυρα), την επέκταση της βιομηχανικής περιοχής Θίσβης κλπ..

Η φιλοδοξία είναι να αναπτυχθεί ένα συμπαγές μέτωπο από τους πολίτες, τους φορείς και τους δήμους του Ελικώνα για τη σωτηρία του. Ήδη, ένα πρώτο σημαντικό βήμα έγινε με την ομόφωνη υιοθέτηση των προτάσεων των επιτροπών των πολιτών του δήμου, από το δημοτικό συμβούλιο Κορώνειας, στις 5 Απριλίου. (Διαβάστε τις προτάσεις)


Απομένει να υπάρξει η ίδια καλή διάθεση και για την υλοποίηση των αποφάσεων που πάρθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: