Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Εξελίξεις για τη μονάδα του Μυτιληναίου

Θα μπορεί να πουλάει ρεύμα η μονάδα φυσικού αερίου στον Αγ.Νικόλαο (πλήρες δημοσίευμα) σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας:
"Το σύστημα παραγωγής θα ενισχυθεί εφέτος με τη λειτουργία της μονάδας της Αλουμίνιον της Ελλάδος, ισχύος 334 MW, για την οποία", σύμφωνα με τον κ.Καραμανή δ/ντη της ΡΑΕ, "θα υπογραφεί σύντομα Υπουργική Απόφαση για ένταξή της στο σύστημα".
Για πολλοστή φορά τονίζουμε ότι:
- η μονάδα έχει εγκατασταθεί σε έκταση που απαλλοτριώθηκε απο το 1960, αποκλειστικά για το Αλουμίνιο της Ελλάδας (ΑτΕ)
- σχεδιάστηκε και επιδοτήθηκε προκειμένου να τροφοδοτήσει το ΑτΕ και να γλιτώσει η χώρα απο την απαίτηση της τεράστιας ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει το ΑτΕ
- επιχειρείται να μετατραπεί η άδειά της, ώστε να μπορρεί να πουλήσει το ρεύμα της στο σύστημα διανομής,
- εαν επιτραπεί να λειτουργήσει ως ανεξάρτητη μονάδα, τότε αυτόματα αλλάζει η χρήση ολόκληρης της περιοχής σε περιοχή εγκατάστασης περισσότερων βιομηχανικών (ενεργειακών) μονάδων και ανοίγει ο δρόμος για το 2ο εργοστάσιο φυσικού αερίου αλλά και για τον λιθάνθρακα.

Για το λόγο αυτό, είναι χρέος όλων μας να αντισταθούμε σε αυτή τη ρύθμιση, προσφεύγοντας ακόμη και δικαστικά, εαν απαιτηθεί. Κυρίως, όμως, είναι χρέος των φορέων του νομού: του Δήμου Διστόμου, των Κοινοτήτων Αντίκυρας και Κυριακίου, της Ν.Α.Β. , των βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: