Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Εξασθενές χρώμιο στα Βάγια

Εξασθενές χρώμιο σε τιμές 8 και 9 μg/l ανιχνεύθηκε στο πόσιμο νερό του Δήμου Βαγαίων μετά απο ανάλυση σε πιστοποιημένα εργαστήρια που ζήτησαν πολίτες των Βαγίων.

Η Γνωμάτευση του εργαστηρίου έχει ως εξής:

Αναδημοσίευση απο asopossos.wordpress.com

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΑΓΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , Βάγια Θηβών Τ.Κ. 32002

Κατόπιν εντολής σας προέβημεν εις τους ζητηθέντες προσδιορισμούς εις τα δύο (2) δείγματα νερού που μας προσκομίσατε.
Κωδικός δείγματος Στοιχεία δείγματος
270508-07 Δείγμα νερού δικτύου Βαγίων Θηβών, Ιδιωτική κατοικία
270508-08 Δείγμα νερού δικτύου Βαγίων Θηβών Δημόσιος χώρος
Η Έκθεση Δοκιμών επισυνάπτεται.
ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ
Αμφότερα τα δείγματα εμπεριέχουν εξασθενές χρώμιο σε χαμηλά επίπεδα συγκεντρώσεων.
Η ισχύουσα νομοθεσία (Κ.Υ.Α. Υ2/2600/2001) προβλέπει ανώτατα επιτρεπόμενα όρια μόνον για το ολικό χρώμιο (Crtot → max: 50 μg/l) χωρίς να διαχωρίζει τη μορφή του (εξασθενές ή τρισθενές).
Παραταύτα, οι δύο μορφές του χρωμίου, το εξασθενές (που προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από βιομηχανική ρύπανση) και το τρισθενές (που συνήθως προέρχεται από πετρώματα) διαφέρουν σημαντικά ως προς την τοξικότητά τους. Το εξασθενές χρώμιο είναι σαφώς τοξικότερο του τρισθενούς.
Ως εκ τούτου τα δείγματα κρίνονται ακατάλληλα για κάθε χρήση με εξαίρεση την ποτιστική δενδρωδών καρποφόρων καλλιεργειών (π.χ. ελιές, μηλιές, κ.α.) και καλλωπιστικών φυτών καθώς και για τον καθαρισμό χώρων (π.χ. πατώματα, κ.α.).

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΧΑΡΕΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ? ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΡΙΧΝΑ ΕΓΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑ Σ ΔΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΗΓΜΕΝΟ

Ανώνυμος είπε...

Οι Βαγαίοι πολίτες προχωρούν, μακάρι στα άλλα μέρη οι πολίτες να είναι τόσο δραστήριοι και έτοιμοι να υπερασπιστούν το κοινό όφελος.

Ανώνυμος είπε...

Για ποια περιφορά μιλάτε; Δεν πιστεύω να κάνουν καμια λιτανεία για να καθαρίσει το νερό; ή θα γίνει περιφορά την Παντηκοστή; και σε ποιο μέρος; Θα ήθελα να ξέρω, γιατί το κεφάλαιο "ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΊΟΝΤΩΝ" με ενδιαφέρει.