Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ στην ΒΟΙΩΤΙΑ - 2

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ Ι.Τ.Α.Π.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ 2 : Τα “σκουπίδια” και οι Δημαρχίες

Το 2008 δεν μπορεί να μιλάμε γενικά και αόριστα «για σχηματιζόμενα αστικά σκουπίδια» σε έναν τόπο και να συλλέγουν οι δήμοι, το οτιδήποτε, από οπουδήποτε, με χρέωση ενιαίου τέλους, ανά τετραγωνικό μέτρο στεγασμένου χώρου και αφού τα κάνουν «Χαρμάνι» στις βαρέλες συλλογής, να τα κουβαλούν, να τα μεταφορτώνουν ,να τα συμπιέζουν, ξοδεύοντας αφειδώς τα δημόσια λεφτά, ( από τα εισπραττόμενα τέλη καθαριότητας ακόμη και από τους μη φταίχτες) και τελικά, να αναζητούν συνεχώς να βρουν , νέους χώρους απόρριψης, είτε χώρους για να τα θάβουν, (φτιάχνοντας έστω και νέους Χ.Υ.Τ.Α χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων).
Αυτά τα παιχνίδια πλέον τελείωσαν. Αυτές οι πρακτικές είναι παράλογες, οικονομικά ασύμφορες για τους τόπους, και περιβαλλοντικά καταστροφικές.
Eιδικά σε τόπους, όπως η Βοιωτία,( όπου παράγονται καθημερινά, αυθαίρετα και παράνομα, μικτά –επιμολυσμένα επικίνδυνα στερεά απόβλητα από βιομηχανικές, και αγροτοκτηνοτροφικες, δραστηριότητες. Καθώς και μη ανακυκλούμενα.) αυτά είναι πλέον, παλιές πρακτικές και λογικές που δεν πρέπει και δεν μπορεί να εφαρμόζονται το 2008.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: