Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

«Απόβαση» στην Αντίκυρα από τους πολίτες του Κορινθιακού

Την Κυριακή 13 Ιουλίου, υποδεχόμαστε στην Αντίκυρα, ενεργούς πολίτες από την άλλη πλευρά του Κορινθιακού, για να διαδηλώσουμε μαζί την αντίθεσή μας στις νέες ενεργειακές μονάδες που σχεδιάζονται σε Αντίκυρα και Θίσβη και απειλούν την κοινή μας ζωή.

Οι δύο περιοχές της Βοιωτίας, μετατρέπονται σε πηγές μόλυνσης για το νομό μας και σε θανάσιμες απειλές για την κλειστή θάλασσα του Κορινθιακού. Έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση βιομηχανικών και ενεργειακών μονάδων σε δύο περιοχές που εδώ και χρόνια επιβαρύνονται από την χωρίς έλεγχο λειτουργία του Αλουμινίου της Ελλάδος στη Αντίκυρα και των Σωληνουργείων Κορίνθου στη Θίσβη και η δημιουργία μεγάλων λιμενικών εγκαταστάσεων για φορτηγά πλοία που θα μεταφέρουν πρώτες ύλες (όπως χημικά και κάρβουνο) και προϊόντα.

Η συνεργασία των φορέων και των πολιτών και από τις δύο πλευρές του κόλπου, ξεκίνησε από πέρυσι το καλοκαίρι, κορυφώθηκε με την συνάντηση στη γέφυρα του Ρίο τον περασμένο Φλεβάρη και συνεχίζεται αμείωτη με κοινές ενέργειες σε όλα τα επίπεδα. Η «Πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Κορινθιακού», καλεί όλους τους πολίτες να συναντηθούν στην Αντίκυρα για να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε όσα σχεδιάζονται χωρίς τη συμμετοχή της κοινωνίας και υποθηκεύουν το κοινό μας μέλλον.

Πληροφορούμαστε ότι ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ», που σχεδίαζε να συνεδριάσει 12-13/7, στη Θίσβη, ανέβαλλε τη συνεδρίασή του, για να διευκολύνει τη συμμετοχή στην παραπάνω κινητοποίηση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: