Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΥΛΕΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008
Το βράδυ της ίδιας μέρας (13 Ιουλίου 2008), που έγινε η απόβαση ενέργειας στην Αντίκυρα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση Δαυλειωτών πολιτών στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Η Δαύλεια, όπως είναι γνωστό εκτός από το πρόβλημα της εγκατάστασης του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής του ομίλου Κοπελούζου με χρήση φυσικού αερίου, που απειλεί τον αέρα και το υπέδαφος, αντιμετωπίζει και την από ξηράς επίθεση καταπατητών δημοσίων εκτάσεων, οι οποίοι εποφθαλμιούν την καταπάτηση χιλιάδων στρεμμάτων.

Τους συγκεντρωμένους πολίτες, ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Εταιρίας Δημοτικών Προβλημάτων Δαύλειας Γιάννης Πραγιάννης, ενώ παραβρέθηκαν και ενημέρωσαν ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Βοιωτίας, ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Δαύλειας και κτηνοτρόφοι της περιοχής, που βρίσκονται υπό διωγμό από τους καταπατητές.
Από την ενημέρωση προέκυψε ότι στην καταπάτηση πρωτοστατούν η Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ, η Επισκοπή Θηβών και Λεβαδείας και ο Α. Λιάπης, αδελφός του σημερινού Αρχιεπισκόπου, ενώ οι τοπικές αρχές σιωπούν ηχηρά.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Στάθης Κυτέας, Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, που επιβεβαίωσε την υπαναχώρηση του Δήμου Δαύλειας από την υποστήριξή του στους κτηνοτρόφους και την προστασία της δημόσιας περιουσίας. Παραβρέθηκαν επίσης και τοποθετήθηκαν για το σύνολο των προβλημάτων του νομού μέλη της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
Από τη συγκέντρωση απουσίασαν οι τοπικοί άρχοντες, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι και οι πολιτευτές του νομού, οι οποίοι όμως δεν έλειψαν από το γλέντι, της ομάδας του «Πανδαυλειακού» που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ακριβώς μέρα. Εκεί, επέδειξαν, όπως τόνισαν οι ομιλητές όλες τις χορευτικές τους ικανότητες, τις ικανότητές τους στο φαγοπότι και τις ικανότητές τους στις χειραψίες προς γνωστούς και αγνώστους. Η κούρασή τους όμως ήταν εμφανής την επόμενη γι αυτό και δεν ηδύναντο να παρευρεθούν ούτε στην Αντίκυρα, ούτε στη Δαύλεια. Να τους χαιρόμαστε……….

Δεν υπάρχουν σχόλια: