Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Έρχονται για αυτοψία απο το Κεντρικό Αρχαιολ. Συμβούλιο στη Χαιρώνεια. Να είμαστε όλοι εκεί!

Έρχεται αύριο το πρωί - γύρω στις 10.οο- η επιτροπή του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στη Χαιρώνεια, προκειμένου να προβεί σε αυτοψία για τη μονάδα ισχύος 447 MW της ENELCO, η οποία θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από καύση φυσικού αερίου και σχεδιάζεται να ανεγερθεί σε έκταση 110.000 τ.μ. στην περιοχή Αγιος Βλάσιος του Δήμου Χαιρώνειας, Βοιωτίας
Την επιτροπή αποτελούν οι: Μουρτζάς (γεωλόγος), Παλαιοκρασά (καθηγ.Πανεπιστημίου, αρχαιολόγος), Θεοχαρόπουλος (αρχιτέκτονας) , Βαλαβάνης (καθηγ.Πανεπιστημίου αρχαιολόγος), Ξηντάρης (στέλεχος ΥΠΕΧΩΔΕ). Θυμίζουμε ότι η τοπική κοινωνία και ο Δήμος Χαιρώνειας έχουν εξαρχής εκφραστεί αρνητικά για την εν λόγω μονάδα που απειλεί την αγροτική γή, τους σπουδαίους αρχαιολογικούς πόρους της περιοχής και την υγεία των κατοίκων.
Η κινητοποίηση όλων είναι απαραίτητη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

3 και ο ΚΟΥΚΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠ-ΤΑΞΗ

Ανώνυμος είπε...

Εσύ πάντως μάλλον δεν ήσουν γιατί αλλιώς θα τους είχες μετρήσει λίγο καλλίτερα. Ήταν 4 και χωρίς τον κούκο.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
σε όλους όσους παραβρέθηκαν κάτω από τόσες αντίξοες (καιρικά και χρονικά) συνθήκες. Νομίζω πως το παλαίψαμε όμορφα, θα χρειαστεί όμως και άλλη προσπάθεια γιατί το ΚΑΣ ήρθε μάλλον με αυστηρές εντολές αν και οι άνθρωποι δείχνουν να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα.
ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ (ΚΑΙ) ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ