Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

Ο Θαπατέρο, η Αντίκυρα και ...εμείς

Τα παράπονά του στην Κυβέρνηση ήρθε να υποβάλλει ο Ισπανός πρωθυπουργός κ. Θαπατέρο. Μαζί με την ισπανική Endesa (που συνεργάζεται με τον όμιλο Μυτηλιναίου), υπέδειξαν τους λόγους για τους οποίους καθυστερούν οι επενδύσεις τους: ανυπαρξία χωροταξικού σχεδιασμού, γραφειοκρατία, πολυνομία αλλά και - θαυμάστε- οι εύκολες και αζήμιες προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια και οι τοπικές αντιδράσεις.
Και επειδή τα παράπονα απευθύνονταν προς την Ελληνική πολιτεία, μπορεί να υποθέσει κανείς ότι οι λύσεις είναι συγκεκριμένες :
- να γίνουν ακόμη πιο ακριβές οι προσφυγές στα δικαστήρια (ήδη κάθε μια κοστίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ) ή και να τιμωρούνται όσοι προσφεύγουν
- να αγνοούνται ή να καταστέλλονται οι τοπικές αντιδράσεις (ακόμη περισσότερο απο ότι ήδη γίνεται)
Δείτε σχετικό δημοσίευμα.
Εντωμεταξύ αυξήθηκε η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας μας στο 72% σε αντίθεση με το μέσο όρο εξάρτησης της Ε.Ε. που μειώθηκε κατά 2,1%. Μαζί με τις διαρκείς αυξήσεις στις τιμές των -εισαγόμενων -καυσίμων, διαμορφώνουν ένα ακόμη πιο δύσκολο τοπίο για την Ελληνική Οικονομία και κάνουν ακόμη πιο επίκαιρο το αίτημα για μια εναλλακτική ενεργειακή πολιτική και εφαρμογή μέτρων και τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.
Δ. Σπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: