Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Καταλληλότητα των αγροτικών προϊόντων στη λεκάνη του Ασωπού

Δεν μπορούν να εξαχθούν ακόμη, ασφαλή συμπεράσματα για την καταλληλότητα ή όχι των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξετάζει το θέμα. Αυτή την μη ικανοποιητική απάντηση έδωσε η πολιτεία, στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης , η οποία βυθίζει ακόμη περισσότερο στο σκοτάδι και στην ανασφάλεια τους καταναλωτές και παραγωγούς.
Στην ερώτηση του κ. Γιαννάκη απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης, που υπογράφει ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) κος Α. Ζαμπέλας :
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τα εξής:
Σε σχέση με τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί μη ασφαλών προϊόντων που προέρχονται από την περιοχή του Ασωπού ποταμού, σας ενημερώνουμε ότι ο ΕΦΕΤ έχει ήδη έρθει σε επαφή με πανεπιστημιακούς και άλλους ερευνητικούς φορείς για το ζήτημα αυτό και συγκεντρώνει όλα τα διαθέσιμα δεδομένα από ερευνητικές μελέτες που έχουν γίνει. Από τη μέχρι σήμερα επικοινωνία μαζί τους προκύπτει ότι οι μελέτες στις οποίες αναφέρονται τα δημοσιεύματα είναι σε πρώιμο στάδιο και κατόπιν τούτου δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.
Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ βρίσκεται σε επικοινωνία με την ομάδα του ΙΓΜΕ, που εκπόνησε την αναγνωριστική μελέτη στα υπόγεια νερά της ευρύτερης περιοχής της Λεκάνης του Ασωπού, και σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξετάζει την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος. http://www.anparatiritis.gr/

Σχετικά και εδώ: καρότα Θηβών...breaking news

Δεν υπάρχουν σχόλια: