Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΕRΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ


Μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση των κατοίκων της Καλλιθέας Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού. Οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν την ομόφωνη απόφασή τους να μην επιτρέψουν στην εταιρία TERNA, την δημιουργία μεγάλης εγκατάστασης ανεμογεννητριών στις θέσεις «ΠΥΡΓΑΡΙ» και «ΣΩΡΟΣ», η πρώτη σε πολύ μικρή απόσταση από τα σπίτια και το σχολείο του χωριού και η δεύτερη πάνω στα ερείπια ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Θήβας, χωρίς οι ίδιοι να συναινούν και παρά την εκπεφρασμένη αντίθεσή τους σε μια τέτοια ενέργεια.
Χαρακτηριστικές είναι οι ομιλίες της πρώην Δημοτικής Συμβούλου Σφυρίδη Ευαγγελίας, [όπως και άλλων δημοτικών συμβούλων] που είπε: «Ψήφισα στο Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ της εγκατάστασης ανεμογεννητριών γιατί εξαπατήθηκα από την εταιρία», και καταχειροκροτήθηκε. Του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που είπε: «Το 2005 μας είπε η εταιρία ότι θα τοποθετηθούν μόνο 6 ανεμογεννήτριες και δεν θα έχουν οπτική επαφή με το χωριό και εξαπατήθηκα, όπως και όλο το σώμα τότε».
Τέλος, ο Δήμαρχος του Δήμου Τανάγρας, κ. Κυριάκου, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ανακάλεσε προηγούμενη θετική του απόφαση, στον αγώνα των κατοίκων της Καλλιθέας.
Οι εκπρόσωποι της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ενημέρωσαν τους κατοίκους για την σχεδιαζόμενη μετατροπή της Βοιωτίας σε ένα τεράστιο ενεργειακό κέντρο και τόνισαν την ανάγκη για ενότητα δράσης όλων των κατοίκων της με τον συντονισμό όλων των τοπικών κινήσεων και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα τους.

1 σχόλιο:

cleo είπε...

Η ΤΕΡΝΑ κάνει εργοστάσια φυσικού αερίου στη Θήβα και επιχείρησε στα Βάγια και το Δομοκό καθώς και εργοστάσιο λιθάνθρακα στο Μαντούδι.