Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Η σιωπή των αμνών (ή το νησί του γαργαριστάν)

απο τον ΙΘΑΓΕΝΗ

Οικολόγοι της Συμπαράταξης και του Κορινθιακού, πρέπει να ανησυχείτε σοβαρά για το ανέγγιχτο ποσοστό του εγκεφάλου σας, που θα φάνε τα σκουλήκια.
Επειδή δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει ανάπτυξη, σας αποκαλύπτω σήμερα σε παγκόσμια πρώτη το σχέδιο κάποιων μεγάλων οραματιστών. Παρέμενε στο συρτάρι, επτασφράγιστο μυστικό, λόγω του φόβου των ανταγωνιστών. Για τον ίδιο λόγο δεν αποσύρεται και το πρόγραμμα του ανθρακικού σταθμού στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας (Λόγω των ανταγωνιστών)
Το μπάζωμα του Κορινθιακού με 800.000 τόνους κόκκινης λάσπης από γνωστό επιχειρηματικό όμιλο έχει βασιστεί σε ένα μακρόπνοο και μεγαλεπήβολο σχέδιο .
Αντιγράφω από ανακοινώσεις σε οικονομικά έντυπα:
΄΄ Κατά τα λοιπά ο κ. Μυτιληναίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα κοινωφελές ίδρυμα με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς επίσης την προαγωγή του πολιτισμού, της παιδείας και της έρευνας- τεχνολογίας...΄΄
Για την ανάπτυξη του project προκύπτουν δύο κυρίαρχα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν:
Το πρώτο πρόβλημα αφορά στην ύπαρξη κατάλληλου χώρου που θα εγκατασταθεί το παραπάνω κοινωφελές ίδρυμα.
Το σχέδιο λοιπόν περιλαμβάνει την δημιουργία ενός τεχνητού νησιού από κόκκινη λάσπη στη μέση του Κορινθιακού. Και αν νομίζετε ότι θα είναι ξερονήσι είστε μακριά γελασμένοι…
Η τεχνογνωσία ήδη υπάρχει και λέγεται γαιοποίηση: http://www.redmud.org/Files/1st_REFILL_Newsletter.pdf
Γαιοποίηση θέλουν να κάνουν στον πλανήτη Άρη. Εξ΄ άλλου με τους ρυθμούς που καταστρέφεται ο κόλπος της Αντίκυρας δεν θα αργήσει η μέρα που «το όλον»του Κορινθιακού κάπως σαν τον Άρη θα καταντήσει.
Εξακολουθείτε να επιμένετε αντιαναπτυξιακά; Ισχυρίζεστε ότι ίσως οι τοπικές κλιματικές συνθήκες δεν είναι ικανές για τη διατήρηση του επίγειου παράδεισου που το σχέδιο προβλέπει.
Χιλιάδες τόνοι θερμού ύδατος θα απορρίπτονται καθημερινά στον Κορινθιακό, μαζί με το MEXELL και το χλώριο υπόσχονται πεντακάθαρο τροπικό κλίμα.
Χιλιάδες τόνοι διοξειδίου του άνθρακα, διοξειδίων και μονοξείδιων του θείου, Οξειδίων του αζώτου, όζοντος , «ποιητικών» Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων, ……και του πουλιού το γάλα, θα δημιουργήσουν ιδανικές ατμοσφαιρικές συνθήκες.
Πολύχρωμα ψαράκια, τροπικά φύκια, μπανανιές, αγγουριές, ελέφαντες και …θαλασσιές χάντρες θα περιμένουν κυνηγούς, ερευνητές και σύνεδρους από όλα τα μέρη του κόσμου.
Οι ερευνητές, και μόνο αυτοί, θα διαμένουν στο ίδρυμα δωρεάν αλλά θα δηλώνουν υπακοή στο νόμο της ΣΙΩΠΗΣ για τα επόμενα δέκα χρόνια.
Ρεύμα για τα κομπιούτερς….και τις μαρκίζες από νέον, θα παρέχεται άφθονο……..μάλλον όμως όχι δωρεάν. Άπειρες θέσεις εργασίας, ονειρεμένος τόπος διακοπών, συνέδριων, και global case study (παγκόσμια περίπτωση μελέτης – δεύτερη στο νομό-).
ΑΝΑΠΤΥΞΗ, παιδί μου….ΑΝΑΠΤΥΞΗ παντού. Τι άλλο θέλετε;;;
Το δεύτερο πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση του project αλλά και για αυτό έχει προβλέψει ο μεγάλος:
Κρατική επιχορήγηση σαν βραβείο για τις περιβαλλοντικές επιδόσεις:
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=733919
Και σεις μηδενιστές που κινδυνολογείτε σε βάρος της ανάπτυξης, που φωνάζετε για την επερχόμενη φυσική καταστροφή, που μιλάτε για δικαιοσύνη, για ανθρωπιά και για ευθύνη απέναντι στα παιδιά όλων….
ΣΙΩΠΗΣΤΕ… αλλιώς θα σας κάνουν μηνήσεις και δεν θα σας ξαναπαίξουν τα κανάλια.
Οι ταγοί μας όμως , σαν γνήσιοι οραματιστές, που αντιλαμβάνονται το σχέδιο πορεύονται ευθυτενείς πλην όμως, γονυπετείς, μικροί, άφαντοι και κυρίως ΣΙΩΠΗΛΟΙ (κοινώς μούγγες)
Η ΣΙΩΠΗ άλλωστε στις μέρες μας είναι χρυσός.

Ο ΙΘΑΓΕΝΗΣ

ΥΓ. Βασισμένο σε μια ιδέα που μου έδωσε ο φίλος μου ο Βασίλης. Τα επισυναπτόμενα αρχεία είναι ασφαλή. Αξίζει τον κόπο να ανοιχτούν.

3 σχόλια:

ποια επιστήμη ρε! είπε...

Ίθαγενή
Πλάκα μας κάνεις μάλλον!!!
Μας λες δηλαδή ότι ο επιχειρηματίας δεν έχει οικολογικό πλάνο;
Μας λες ότι οι επιστήμονες κάνουν μελέτες στον Κορινθιακό και δεν τους αφήνει να τις δημοσιοποιήσουν;
Επειδή τάχα μου δήθεν και τα λοιπά και τα λοιπά;
Μας λες ότι ο Υπουργός, ο Περιφερειάρχης αλλά ΚΥΡΙΩΣ ο Νομάρχης μας κάνει μούγκα και δεν ελέγχει τον επιχειρηματία;
Δεν το πιστεύω.
Μάλλον καιροσκόπος είσαι.
Και μηδενιστής.
Και ψευτοοικολόγος.
Γιατί τότε ρε μεγάλε πως εκλέγονται;
Επειδή κάποιοι επιστήμονες έκαναν εργαστηριακές αναλύσεις και μίλησαν για θειάφι, φθόριο, μολύβι, καρκινογόνους υδρογονάνθρακες;
Είναι σοβαρές μελέτες αυτές;
Πήραν τα στοιχεία από τον Επιχειρηματία;
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ.
Εμ τότε;
Αν δε χρησιμοποιήσουν αυτά τα στοιχεία τι σκατά μελέτες παρουσιάζουν;

Εμένα ο μπάρμπας μου δουλεύει εκεί μέσα και μου το είπε καθαρά:
" ρε, μου λέει τι μαλακίες είναι αυτές; Η εταιρία ελέγχει τα πάντα και μας ενημερώνει κάθε μήνα. Είναι όλα πεντακάθαρα. Εγώ μαλάκας είμαι που ζω και δουλεύω εδώ; Δε θα μας τόλεγαν";

Όχι ρε μπάρμπα δε θα σας τόλεγαν γιατί τότε θα ήταν αυτοί μαλάκες... και πίστεψέ με αυτοί δεν είναι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν είναι ο μπάρμπας σου, εσύ πάντως σίγουρα είσαι !!
Οχι γιά τίποτε άλλο, αλλά γιατί περνιέσαι γιά έξυπνος.

ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ είπε...

Απορία περίεργου:
Η μούγκα εξαγοράζεται με το βουλευτικό χρίσμα;;