Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Aπάντηση του Νομάρχη Βοιωτίας για την εμπλοκή της Ν.Α.Β.

Για πρώτη φορά απο τη λειτουργία του ιστολογίου, λάβαμε η έγγραφο απο τον Νομάρχη Βοιωτίας: πρόκειται για την ακόλουθη απάντηση που μας έστειλε χωρίς την σχετική απόφαση στην οποία μας παραπέμπει.

Λιβαδειά 7-01-2010

Για την πληρέστερη και αρτιότερη ενημέρωσή σας, θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι σχετικά με την έκθεση ελέγχου των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης «για την νομιμότητα και πληρότητα δικαιολογητικών των αδειών διάθεσης υγρών αποβλήτων 19 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ασωπού ποταμού» και η οποία εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2008 αναφερόμενη σε πιθανές ποινικές ευθύνες εμού, των τότε αρμόδιων Αντινομαρχών και των υπαλλήλων της Διοίκησης, έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις. (Σχετικά η με αριθμ.7958/08 απόφαση του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Πλήμ/των Αθηνών ).

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ

10 σχόλια:

Έρμος Καστριώτης είπε...

Στην γη της Βοιωτίας παίζεται για χρόνια η τραγωδία «Ασωπός»: τον μικρό Ασωπό τον εμπιστεύτηκε η μητέρα του η Φύση στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να τον προσέχει. Οι εργοστασιάρχες της περιοχής –ευυπόληπτοι πολίτες και με επιχειρήσεις ευαίσθητες σε κοινωνικά προβλήματα κατά τα άλλα!- βίαζαν τον μικρό για χρόνια, γιατί αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να έχουν κέρδη και να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη, για το . . . κακό μας. Κάποτε η Δημόσια Διοίκηση, υπό τις κατακραυγές του Χορού, αποφάσισε να το πάρει χαμπάρι και έστειλε επιθεωρητές. Εκείνοι, είδαν, μύρισαν και είπαν ότι κάποιοι στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Όοοχι, δεν έχουν ποινικές ευθύνες είπε στην συνέχεια η Δικαστική εξουσία και εκείνοι οι άρχοντες που στο μεταξύ μερικές από αυτούς έγιναν νομοθέτες μας –τρομάρα μας!- άρχισαν να κουνάνε το αθωωτικό χαρτί με την χαρά της π. . . που θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.
Λες και αυτό τους αθωώνει πολιτικά από τις ευθύνες τους.
Σεβαστέ κ. Νομάρχη λυπάμαι πολύ για την πολιτικώς ανεύθυνη στάση σας παρόλο το σχετικώς νεαρόν την ηλικίας σας!
Υπάρχουν ηγέτες που μπαίνουν μπροστά από τον λαό τους και λύνουν για λογαριασμό του τα όποια προβλήματα. Υπάρχουν ηγέτες που βλέπουν ότι τα εμπόδια είναι πολλά και δεν μπορούν μόνοι τους και ενημερώνουν το λαό και του ζητούν βοήθεια και οργανώνουν την συλλογική του αντίδράση (αυτό λέει πως προτιμά και ο Πρωθυπουργός μας. Τέλος υπάρχουν καρικατούρες ηγετίσκων, του λαού και του Κινήματος, που πατάνε σε σωρούς χαρτιών υπηρεσιών και κανονισμών, αληθοφανείς εξηγήσεις και απαλλακτικά βουλεύματα για να πουν πως κάνουν την δουλειά τους. Υπαλληλίσκοι δούλοι κακοί! Τέτοιου ηγέτη δείγμα είναι η αντίδρασή σας.
Τα νερά του Ασωπού σας περιμένουν να σας λούσουν και τότε θα . . . καθαριστείτε!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΣΤΡΙΏΤΗ
απο οτι καταλαβα ακομα και να τους στελνανε στο εκτελεστικο αποσπασμα πάλι θα βρισκατε κατι να πειτε.

Ανώνυμος είπε...

Τι υπόνοιες κρύβει το "χωρίς τη σχετική απόφαση"; Οτι μπορεί και να μην υπάρχει; Ή μπορεί να μην αφορά το θέμα των 19 βιομηχανιών;

Το κείμενο αυτό που δημοσιεύτηκε σήμερα και στην Ελευθεροτυπία, είναι η απάντηση του Περγαντά στο Μουλόπουλο και προφανώς δεν συνιστά απόπειρα απόσεισης πολιτικών ευθυνών. Αυτό είναι άλλο καπέλο. Περί της πολιτικής η κρίση είναι όχι μόνο δικαίωμα, αλλά υποχρέωση των κομμάτων και των πολιτών.

admin είπε...

Aνώνυμε/η 2.37 και προφανώς εκ των ενδιαφερομένων όπως έχουμε καταλάβει,

Το "χωρίς την σχετική απόφαση" σημαίνει ότι παρότι την αναφέρει ως σχετικό δεν την αποστέλλει.
Άλλη απορία;

Για τον ίδιο(;) ανώνυμο/η των 1.31 κρατήσου λίγο: ούτε καν με επίπληξη δεν κινδυνεύετε.
Ή μήπως όχι;

Ανώνυμος είπε...

Aνώνυμε 2:37 ευτυχώς που μας ενημέρωσες ότι ο Νομάρχης το έστειλε στην Ελευθεροτυπία.
Γιατί απορούσα με το ήπιο ύφος. Γιατί δεν επανέλαβε άραγε τα ένδοξα που είπε στις τοπικές εφημερίδες;
Γιατί δεν ενημέρωσε ότι θα κινηθεί και δικαστικά κατά αυτών που τον συκοφαντούν;
Οι απειλές είναι μόνο για τοπική χρήση;

Ανώνυμος είπε...

Ο Νομάρχης μπορεί να αφήνει πίσω του καμένη Γή, αλλά τα βλαστάρια του ξεπετιούνται από τις στάχτες σαν τον Φοίνικα.
Όπως λέει το τραγούδι «Η Ρωμιοσύνη κι αν καεί ανθεί και βγάζει κι άλλο».
Διαβάστε κι αυτό από το "Βοιωτία":

Αλλαγή σκυτάλης στη Νομαρχία Βοιωτίας: Να περάσουν οι επόμενοι!

Πιστός στην δέσμευσή του να τους ικανοποιήσει όλους, κάνοντάς τους για ένα χρόνο αντινομάρχες, ο Νομάρχης αντικατέστησε για το έτος 2010, τους Λουκά Καράτζαλη, Νίκο Παπαναγιώτου, Φανή Παπαθωμά και Δημήτρη Νταλιάνη.

Και μια και αυτή η χρονιά θα είναι η τελευταία για τη Νομαρχιακή Αρχή και πιθανότατα η τελευταία γενικώς για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ανέλαβαν πέντε αυτή τη φορά Αντινομάρχες οι κκ. Γιάννης Τσιγαρίδας, Βάσω Λάσπη - Καραχάλιου, Νάγια Κατσιμπάρδη, Νίκος Τσούρας και Γιώργος Παπαργύρης.

Ανώνυμος είπε...

Πάρτε το απόφαση: ο Περγαντάς εχει χάσει το παιχνίδι τον έχει πιάσει τρέμουλο.Το ΠΑΣΟΚ το γνωρίζει.ΔΕΝ τον πάει για περιφερειάρχη .Αυτός και μερικοί λίγοι (ΜΠΑκομήτρος,Φανή,ίσως Παπαργύρης που καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι του Όρχομενού στις τελετές-άλλοι δεν το πολυβλέπω-), λένε οτι θα ξανάβγει.Είναι καταδικασμένος.

Ανώνυμος είπε...

Στρατηγέ μουυυυυυ.....Αν υποψιαστώ ότι.....θα πεθάνωωωωω!

Βοιωτικά είπε...

Ανώνυμε 8:58 απο Βοιωτικά και οχι απο Βοιωτία είναι η ανάρτηση που αναφέρεις

Yannis Zabetakis είπε...

http://environmentfood.blogspot.com/2010/01/manual.html