Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Πρόστιμο επιβλήθηκε σε εταιρεία για ρύπανση

Πρόστιμο ύψους 344.300 ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρεία «BIOCOMPOST ABEE» Χαρ. Μυγιάκης Βιομηχανία Οργανικών Λιπασμάτων, για παράνομη μεταφορά και ανεξέλεγκτη απόρριψη αποβλήτων.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στην εταιρεία που εδρεύει στο δήμο Αλιάρτου Βοιωτίας γιατί μεταξύ άλλων διαχειριζόταν απόβλητα χωρίς να διαθέτει την άδεια διαχείρισής τους, δεν τηρούσε τους προβλεπόμενους περιβαλλοντικούς όρους, δεν αποτύπωνε τις πραγματικές ποσότητες και το είδος των αποβλήτων που διαχειριζόταν.
Επίσης, διαχειριζόταν απόβλητα που εμπίπτουν στις διατάξεις υγειονομικών κανόνων για ζωικά υποπροϊόντα που δεν προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας.
Παράλληλα, χρησιμοποιούσε, χωρίς άδεια, νερό από τον παραπόταμο Βοιωτικού Κηφισού για την κάλυψη των αναγκών της παραγωγικής της διαδικασίας.
Μάλιστα, το ΥΠΕΚΑ διαβίβασε στον εισαγγελέα το φάκελο για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και στο γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τη νομιμότητα των διοικητικών πράξεων.

Για ευνόητους λόγους τονίζουμε ότι : Το πρόστιμο επιβλήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
skai.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιά είναι η αλήθεια?????
Διαβάστε στο envthink.blogspot.com μια άλλη ενδιαφέρουσα προσέγγιση, η οποία δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, για όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για τον ΑΣΩΠΟ και τη ΒΟΙΩΤΙΑ.