Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Καταγγελία για τον Ασωπό και απο το Συνήγορο του πολίτη

Και ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει, στην ετήσια έκθεση για το 2008 την αδυναμία του κράτους να προστατεύσει τον φυσικό πλούτο της χώρας και σκιαγραφεί την αδράνεια, χαλαρότητα στον έλεγχο εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας!
Σύμφωνα με την έκθεση επισημαίνονται οι ευθύνες της Πολιτείας και της διοίκησης εν γένει στην συνεχιζόμενη ρύπανση του Ασωπού και ο ρόλος της Πολιτείας, που αγνοεί την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, ιδιαίτερα στα περιβαλλοντικά ζητήματα!
Η έκθεση επισημαίνει ότι η διοικητική αδράνεια στα θέματα περιβάλλοντος, διευκολύνει την επικράτηση ενός μοντέλου αλόγιστης και ανεξέλεγκτης οικονομικής ανάπτυξης, αδιαφορώντας για την προστασία του περιβάλλοντος.
Τονίζει την αδράνεια και στο θέμα του Ασωπού, που έχει μετατραπεί σε ρυπαρό ρέμα αφού τα εργοστάσια, παρά τα πρόστιμα και τις εισαγγελικές παρεμβάσεις, συνεχίζουν να εναποθέτουν μέσα σε αυτόν τα απόβλητα τους. Δείτε το τηλεοπτικό υλικό με κλικ εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενό του είναι πανομοιότυπο με αυτό του Παντέλα και του παπα Γιάννη Οικονομίδη.
Τα πιασε και ο συνήγορος του πολίτη από τις πολυεθνικές που ρυπαινουν τον Αξιό.

Ανώνυμος είπε...

πως το είπες αυτό;
δεν το εξηγείς λίγο ακόμη για να καταλάβουμε τι εννοείς;

Ανώνυμος είπε...

ας μας ενημερώσουν αυτοί που έδωσαν τις άδειες στις βιομηχανίες. Ο Νομαρχης και οι αντινομαρχες Αγάτσα, Αγγελλου, Τσόνογου, Παπαναγιώτου και εκαναν και τις επαφές τους με τους βιομηχανους και μετα το παιζουν σοσιαλιστές. Αμαν τρομαρα τους.

Ανώνυμος είπε...

OI YPEYUYNOI THS NOMARXIAS SIVPOYN. TI GINETAI KAI EXOYME SIVPH, TOSO KAIEI TO ZHTHMA.