Φίλες και Φίλοι,
Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Το κείμενο στήριξης του αγώνα των Πολιτών της Αν. Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας για τη σωτηρία του Ασωπού και του Ευβοϊκού, θα θέλαμε να ευαισθητοποιεί βαθύτερα τους πολίτες και να δημιουργεί αντίληψη και στάση απέναντι στις πολιτικές που δημιουργούν το πρόβλημα.
Να καταγγέλλει τις νεο και σοσιαλ-φιλελεύθερες τακτικές της μεγιστοποίησης των κερδών και της απληστίας, που δεν λαμβάνουν υπ΄ όψιν τους τουλάχιστον, το ότι "οι κυβερνήσεις πρέπει να παρέχουν στους πολίτες ένα ευχάριστο και υγιεινό περιβάλλον, κι αυτό να μην εξαρτάται από την χρηματο-οικονομική δυνατότητα των πολιτών", δεν λαμβάνουν υπ΄ όψιν τους την σοσιαλιστική αρχή της ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης, την οικολογική αντίληψη ότι "το νερό είναι κοινωνικό αγαθό εν ανεπαρκεία" και τις οικολογικές αρχές: "μικρά μεγέθη παντού", "προσπάθεια για αυτάρκεια ανά νομό", "ο καθένας πρέπει να ρυπαίνεται γι΄ αυτά που καταναλώνει".
Το εξασθενές χρώμιο, είναι το προϊόν που χρησιμοποιείται από τις περίπου 100 βιοτεχνίες βυρσοδεψίας, που με υπουργική απόφαση μετεγκαταστάθηκαν από την περιοχή των Αθηνών, κλπ ΟΛΕΣ στην περιοχή του Ασωπού, αλλά και άλλων συγκεντρωμένων εκεί μεγάλων βιομηχανιών.
Το κείμενο προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα μεσω της ίδιας πολιτικής που το δημιούργησε. Αυτό είναι αδύνατον. Ο κ. Σουφλιάς, έχει αναθέσει την μελέτη για αγωγό των βιομηχανικών αποβλήτων. Που θα πηγαίνουν; Δεν θα πρέπει να συλλέγονται και επεξεργάζονται; Ποιός θα το πληρώσει; Μήπως πάλι οι πολίτες, κατά το ότι "τις περιβαλλοντικές κρίσεις τις πληρώνουν οι φτωχοί που δεν φταίνε, ενώ οι βιομήχανοι δεν μένουν εκεί που ρυπαίνουν;" Πρόσφατα είναι τα παραδείγματα της Ψυτάλειας που την πληρώνουν όσοι δεν φταίνε, της ρύπανσης του Πηνειού, του Θερμαϊκού, κλπ και των 600.000 τόνων βιομηχανικών αποβλήτων που έχουν εξαφανιστεί, ενώ μόνο 1.500 τόνοι φορτώθηκαν για επεξεργασία.
Τι κάνει τους πολίτες να πιστεύουν πως θα γίνουν αυτά που ζητούν; Δεν θα γίνουν άλλα; ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Συνυπογράφουμε το κείμενο, θα είμαστε παρόντες μαχητικά, κι ελπίζουμε ότι σε μελλοντικά κείμενα της συμπαράταξης θα ληφθούν και θα καταγραφούν τα ζητήματα με την παραπάνω τουλάχιστον αντίληψη. Διαφορετικά, τα επόμενα κείμενα θα ζητούν περισσότερα νοσοκομεία. Αλλά, πρέπει να προλαμβάνουμε κι όχι να θεραπεύουμε (αν).
Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
Για τον Τομέα Περιβάλλοντος του ΔΗ.Κ.ΚΙ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου