Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ, εκδήλωση στις 11.30, στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας

Το κράτος του Ισραήλ εξαπέλυσε στη λωρίδα της Γάζας τη μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων 40 χρόνων με την συνενοχή των ΗΠΑ και την διεθνή ανοχή.

Από τις 27 Δεκέμβρη, ο Ισραηλινός στρατός επιτέθηκε με σφοδρότητα σε 1,5 εκατομμύριο Παλαιστινίους πρώτα βομβαρδίζοντας και ύστερα εισβάλλοντας στην Γάζα, ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης περικυκλωμένο από τείχη και περιφράξεις. Όλα τα αναγκαία μέσα επιβίωσης από το νερό και τον ηλεκτρισμό έως τα τρόφιμα και τα φάρμακα ελέγχονται και μπλοκάρονται από το Ισραήλ. Στις μέρες της σφαγής οι νεκροί ανέρχονται σε πάνω από χίλιους, οι δε αβοήθητοι τραυματίες σε χιλιάδες. Και παρά την προσωρινή εκεχειρία, όσο παραμένουν οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ μέσα στη Γάζα, κάθε προσπάθεια ειρήνευσης υπονομεύεται και μια νέα αιματοχυσία είναι ενδεχόμενη.

Μπροστά σ’ αυτή τη σφαγή, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε «ουδέτεροι». Συνένοχη είναι και η Ελληνική κυβέρνηση, μέλος του ΝΑΤΟ, που διευκολύνει εδώ και χρόνια τον ανεφοδιασμό του Ισραηλινού στρατού διαμέσου των ελληνικών λιμανιών (Αστακός, Στυλίδα) και της βάσης της Σούδας. Η έγκαιρη μαζική αντίδραση απέτρεψε την τελευταία στιγμή το δρομολογημένο σχέδιο για την μεταφορά όπλων κατά τη διάρκεια της σφαγής. Αλλά θα πρέπει να επαγρυπνούμε. Κάθε βόμβα ή σφαίρα που θα ξεκινήσει από την Ελλάδα θα’ ναι ένα πλήγμα για τον Παλαιστινιακό λαό κι ένα επιπλέον πλήγμα στην ήδη βαριά πληγωμένη ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπειά μας.

Είναι ιερή ευθύνη όλων μας η έκφραση συμπαράστασης με κάθε κινηματική διαδικασία ενάντια σε κάθε τι που αντιπροσωπεύει το κράτος του Ισραήλ (διπλωματικά - εμπορικά). Η αντίδραση μας αυτή δεν έχει σαν στόχο συλλήβδην τον Ισραηλινό λαό, ούτε συμπολίτες μας εβραϊκού θρησκεύματος. Η αντίδραση μας έχει σαν στόχο το Ισραηλινό κράτος.

Το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ είναι από την «τεχνητή» δημιουργία του το 1948, μια μεγάλη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, στρατηγική περιοχή για τον έλεγχο των μεγαλύτερων αποθεμάτων πετρελαίου. Ο ισραηλινός στρατός είναι το όργανο του σιωνιστικού εθνικιστικού κινήματος που διαμέλισε τη Παλαιστίνη, που εκδίωξε εκατομμύρια Παλαιστινίων από τη γη τους, αναγκάζοντάς τους να ζουν ως πρόσφυγες για δεκάδες χρόνια στα γειτονικά κράτη ενώ για όσους παρέμειναν «φρόντισε» για την συστηματική εξόντωση τους. Είναι ένας αποικιοκρατικός στρατός που δημιουργεί «γκέτο», χρησιμοποιεί εκτοπίσεις, δολοφονίες, βασανισμούς, καταστροφές σπιτιών, συλλογικές τιμωρίες, μαζικές εκτελέσεις, όλα όσα χαρακτηρίζουν μια γενοκτονία.


Παρ’ όλη την ένταση της καταστολής ο Παλαιστινιακός λαός αντιστέκεται και δεν συνθηκολογεί. Σε πείσμα και ενάντια ακόμα και σε επιλογές συνθηκολόγησης κάποιων πολιτικών ηγεσιών του είναι εκεί ορθώνοντας το μικρό και γι ‘αυτό τόσο μεγάλο ανάστημά του. Η αλληλεγγύη μας είναι απαραίτητη.

  • Λευτεριά στους πολιτικούς κρατουμένους των φυλακών του Ισραήλ
  • Επιστροφή όλων των προσφύγων
  • Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας
  • Ας σταματήσουμε έστω και μια βόμβα, έστω και μια σφαίρα που προορίζεται για το σώμα των αδερφών μας, για το ίδιο μας το σώμα και τη ψυχή μας.
Επιτροπή Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια: