Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

"Τιμούμε" την καλλιτεχνική έκθεση του ΥΠΕΧΩΔΕ με το δικό μας τρόπο

Happening οργανώνουμε μαζί με το ΙΤΑΠ, την Παρασκευή 16 Γενάρη στην Αθήνα, με σκοπό να "τιμήσουμε" με το δικό μας τρόπο, την καλλιτεχνική έκθεση ART + NATURE που διοργάνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ, στο περιθώριο των επίπονων προσπαθειών του να προστατέψει το περιβάλλον.

Για το μήνυμα της εν λόγω έκθεσης δείτε προηγούμενη ανάρτηση:

Απάντηση στην έκθεση ART + NATURE, που οργάνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ με σκοπό να αφυπνίσει την περιβαλλοντική συνείδηση των Ελλήνων ( 08/12/08 - 16/01/09).

Προκειμένου να ανταποδώσουμε στους πραγματικά πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες που συμμετείχαν και να συμβάλλουμε με τη σειρά μας στην δική τους αφύπνιση, θα τους αποστείλλουμε με το κλείσιμο της έκθεσης μπουκαλάκια με γάργαρο "λύμα" Ασωπού για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι το αποτέλεσμα της αταλάντευτης στάσης του ΥΠΕΧΩΔΕ σε θέματα βιομηχανικής ρύπανσης.

Τα μπουκαλάκια θα συνοδεύονται και απο έντυπο υλικό με τις απαραίτητες πληροφορίες.
Παράλληλα στις 12.οο το πρωί της Παρασκευής, διανομή των δειγμάτων Ασωπού θα γίνει και στο Μετρό, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία και άλλοι συμπολίτες μας να μυηθούν στο περιβαλλοντικό έργο του Υπουργείου και να πληροφορηθούν για τα νέα σχέδια ανάπτυξης ενεργειακών και άλλων μονάδων στην πίσω αυλή της Αττικής.
Η φωτογραφία είναι απο παλαιότερη εκδήλωση προκειμένου να ενθαρρύνουμε την Πολιτεία στο δύσκολο έργο της και να αφυπνίσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση των βιομηχάνων της περιοχής μας. Παρά τα πενιχρά αποτελέσματα παρόμοιων εκδηλώσεων, οι κάτοικοι των περιοχών μας συνεχίζουν αμετανόητοι.
Δείτε και εδώ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορίες ότι κάποιοι απελπίστηκαν και άρχισαν να μπουγελώνουν τους υπευθύνους με Ασωπό είναι καταφανώς ψευδείς και προβοκατόρικες.

Αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί, τα θύματα του μπουγελώματος θα ήταν στο νοσοκομείο.

Αντίθετα αληθεύει ότι απειλούμενοι βιομήχανοι, τσιράκια και απατημένοι, έχουν πάρει αέρα μετά την δολοφονική επίθεση στην κ.Κούνεβα και απειλούν : έ, ρε Ασωπός που σου χρειάζεται όποιον επιθυμούν να εκφοβίσουν.

Ανώνυμος είπε...

pitsirikos.blogspot.com

Τους φτωχούς τους έχει απαγάγει η φτώχεια

Η απαγωγή ενός εφοπλιστή γίνεται πρώτη είδηση στα δελτία ειδήσεων και προκαλεί πανελλήνια συγκίνηση. Είναι λογικό: Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανήκουν σε εφοπλιστές ή επιχειρηματίες που γνωρίζονται με τον απαχθέντα εφοπλιστή - πιθανότατα σκέφτονται ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται οι ίδιοι στην θέση του. Αν στη θέση του εφοπλιστή βρισκόταν ένας οδοκαθαριστής, κανείς δεν θα ασχολείτο. Χτες - εκτός από τον εφοπλιστή- απήχθη από το σπίτι του και ένας άλλος άνθρωπος. Ένας 63χρονος φυλακισμένος που είχε πάρει 10ήμερη άδεια. Ακούσατε τίποτα; Όχι. Σήμερα αυτός ο άνθρωπος βρέθηκε νεκρός. Περαστικά.

Επίσης, σήμερα το πρωί εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά το πτώμα ενός ανδρός δεμένο χειροπόδαρα και με μια μπαταρία αυτοκινήτου στα πόδια. Μάλλον δεν ήταν εφοπλιστής.

Ανώνυμος είπε...

Mην ξεχνάμε και την ακούραστη Νομαρχία και το Δήμαρχο Θήβας :

Απο το Θηβα-πρες

Τι έγινε με τα θαμένα απόβλητα;

Πριν απο ένα μήνα περίπου σε εργοστάσιο της περιοχής μας εντοπίστηκαν 2 σκαπτικά μηχανήματα να θάβουν αγνώστου προέλευσης στερεά απόβλητα. Εύκολα ωστόσο μπορούσε να διαπιστώσει κάποιος ότι όλα αυτά ήταν αναμεμειγμένα με χρώματα και άλλα υλικά.
Αμέσως κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και ο αρμόδιος τότε αντινομάρχης Μίμης Αγγέλου, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων, βρέθηκε επιτόπου για να καταγράψει το περιστατικό, να πάρει δείγματα απο τα απόβλητα και να ρίξει τα ανάλογα πρόστιμα αφού η ταφή τους και μόνο απαγορεύεται.
Ωστόσο απο τότε δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση απο την Νομαρχία και την αρμόδια Διεύθυνση για την τύχη του θέματος.
Εμείς πάντως αλλά και οι πολίτες που ενημέρωθηκαν απο τα ΜΜΕ δεν το ξεχνάμε και ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα μάθουμε επίσημα τι έγινε με το συγκεκριμένο εργοστάσιο....

Yannis Zabetakis είπε...

http://environmentfood.blogspot.com/2009/01/blog-post_14.html

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Ευχαριστούμε για το λινκ, θα βρεθούμε την Παρασκευή.