Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Η Πολεδομία υπερ ENDESA

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
« Η ΑΡΤΕΜΙΣ »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πολεοδομικό γραφείο Λιβαδειάς χορήγησε οικοδομική άδεια στην ENDESA HELLAS Α.Ε. (υπ΄ αριθμ. 346/08) για την κατασκευή του δεύτερου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο στο χώρο της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α. Ε. στο Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας, ισχύος 412MW, παραβιάζοντας κατάφωρα τη νομοθεσία (N. 3028/02). Συγκεκριμένα, ενώ από το νόμο προβλέπεται ότι σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος για να χορηγηθεί οικοδομική άδεια από την πολεοδομία υπέρ ιδιώτη ή νομικού προσώπου απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί θετική γνωμοδότηση του αρχαιολογικού συμβουλίου, η πολεοδομία Λιβαδειάς αγνόησε τη διάταξη αυτή και βιάστηκε να προχωρήσει παράνομα στην έκδοση της παραπάνω άδειας.
Εκ των υστέρων βέβαια και μετά από αντιδράσεις φορέων προσπάθησαν «να τα μαζέψουν» αναστέλλοντας προσωρινά την ισχύ της πολεοδομικής άδειας μέχρι να γνωμοδοτήσει σχετικά το αρχαιολογικό συμβούλιο.
Καταγγέλλουμε την παραπάνω ενέργεια του πολεοδομικού γραφείου Λιβαδειάς που δείχνει περίεργη σπουδή και ενδιαφέρον υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων.
Περιμένουμε με την ίδια σπουδή και το ίδιο ενδιαφέρον να σταματήσει άμεσα τις εργασίες κατασκευής της μονάδας αφού είναι γνωστό ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης από την Κεντρική Αρχαιολογική Υπηρεσία.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν δύο εκδοχές: ή παρανόμησαν απο μόνοι τους ή κάποιοι παραπάνω τους είπαν να παρανομήσουν.
Στην Ν.Α. υπάρχουν άνθρωποι όπως ο κ.Παπαναγιώτου με άμεση σχέση με το Αλουμίνιο. Γιαυτό και πρέπει άμεσα να επέμβουν και να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.
Αλλιώς η κοινή λογική υπαγορεύει άλλες σκέψεις...

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν όμως και άλλοι.Όπως ο πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ των εργαζομένων στο αλουμίνιο. Αντί να παλέψει για τη διατήρηση και ανάπτυξη των θέσεων εργασίας του Αλουμινίου περιφέρετε με ένα ντοσιέ σχόλια αναγνωστών του παρόντος block. Προσοχή σχόλια και όχι επίσημες θέσεις της Συμπαράταξης, προπαγανδίζοντας υπέρ του εργοδότη σωτήρα Ευάγγελου για τις ηλεκτροπαραγωγές. Νισάφι πια ρε γονατισμένε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα παιδιά της πολεοδομίας.
Καλά παιδιά..
Ατόφιοι χαρακτήρες..
Δεν ξεπουλιούνται ποτέ...
Δεν εκβιάζουν ποτέ..
Αδιάφθοροι..
Κι ας λένε οι πολίτες στα γκάλοπ το αντίθετο. Όποιος δεν ξέρει λέει ότι θέλει.

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος του Σωματείου.
Καλό παιδί
σεμνό παιδί
μιλάει (στα αφεντικά του) και δεν κυττάζει ψηλά
είναι τόσο απλός που περπατάει σκυφτός.
έτσι δεν τον παίρνουν και οι σφαίρες
δεν παρεξηγούνται και τα αφεντικά
είναι και μοντέρνος
μπλοκάκιας που λένε
όταν μάθει και να μη χρησιμοποιεί τα σχόλια αλλά τα κείμενα θα είναι και κοινωνικός...

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε, πολύ σε έχουν πικράνει φαίνεται, όμως υπάρχουν και καλά παιδιά (που λέει και το τραγούδι)
αυτός ο κύριος του σωματείου αν διαβάσει τα σχόλια σου δεν τα ευχαριστηθεί είναι σίγουρο

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε, σεβαστή η γνώμη σου αλλά καλλίτερα να αποφεύγονται χαρακτηρισμοί για πρόσωπα

Ανώνυμος είπε...

Σωστό αλλά μόλις είδα τον κ.Παπαναγιώτου στην τιβι να ομιλεί ως εκπρόσωπος του κ.Ευάγγελου
ο οποίος μας έχει μπερδέψει: τη μια λέει στο δικαστήριο ότι αποσύρεται γιατί έτσι κιαλλιώς θα το κλείσει το ρημάδι, την άλλη λέει στον κ.Παπαναγιώτου να μην ανησυχεί όλα πάνε πρίμα.

Κάποιος μας δουλεύει, αυτό είναι βέβαιον. Πιθανόν και περισσότεροι του ενός.

Να δείτε που στο τέλος πάλι ο μέσος έλλην θα πληρώσει τα σπασμένα - μέσω του τιμολογίου της ΔΕΗ.

Αλλά αν είναι να το επιδοτούμε απο το υστέρημα μας ρε παιδιά, τουλάχιστον να το αγοράσουμε.

Και μετά (δεν θέλω να γίνω επιχειρηματίας), προτείνω να το χαρίσουμε στους εργαζόμενους.

Αλλά να μας τα παίρνουν ολονών για να τα βάλουν στην τσέπη του Ευάγγελου δεν το βρίσκω και πολύ σοσιαλιστικόν.

Τι λέτε και σείς κύριε Παπαναγιώτου μας; κάτι σας θυμίζει ο όρος αλλά δεν είστε σίγουρος;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που ξέρεις αλλά δεν μιλάς...
μάλλον μιλάς χωρίς να ξέρεις αλλά θα έπρεπε να ξέρεις ότι το να μιλάς είναι δικαίωμα το να λες όμως αυτά που πραγματικά ξέρεις, αν ξέρεις, είναι υποχρέωση.
Μάθε λοιπόν, για να ξέρεις, ότι η λασπολογία και οι συκοαφαντίες είναι χαρακτηριστικό των αδυνάτων, των ψευτών και των ''ταγμένων''.
''νισάφι'' πια ρε...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΏΝΥΜΕ τελευταίε, αν είσαι ο θιγόμενος απο το σχόλιο, ή κάποιος κοντά σε αυτόν, κατανοητή η αντίδρασή σου.

Ομως αφού ένιωσες την ανάγκη να αντιδράσεις, απάντησέ τουλάχιστον και επι της ουσίας για την άποψή σου σχετικά με τα νέα ενεργειακά εργοστάσια αλλά και το τι μέλει γενέσθε με το Αλουμίνιο

α. σε σχέση με τα περιβαλλοντικά προβληματα που όπως φαίνεται και στην επόμενη ανάρτηση είναι υποχρεωμένο να αποκαταστήσει

β. με τις προθέσεις του εργοδότη σε περίπτωση που δεν πετύχει να συνεχιστεί η χαριστική ρύθμιση για το ρεύμα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά για την πολεοδομία, γιατί όμως δεν κοιτάμε ποιοι μιλάνε για "χαριστική ρύθμιση για το ρεύμα";

Ποια είναι η ΑΡΤΕΜΙΣ; Ποιοί κρύβονται πίσω από μία οργάνωση που συστήθηκε για να υποστηρίξει τα δικαιώματα των κατοίκων της Αντίκυρας; Ποιοι λοιπόν είναι αυτοί οι προύχοντες που δεν τους νοιάζει αν 2.500 οικογένειες χάσουν αύριο το βασικό εισόδημα τους, αρκεί να μη ζημιωθεί η ΔΕΗ; Ποιανού το συμφέρον και τις ανάγκες προασπίζει η ΑΡΤΕΜΙΣ και η κάθε ΑΡΤΕΜΙΣ; Και δεν τα βγάζω από το μυαλό μου, στα δικά τους κείμενα βασίζομαι.

«Σας ενημερώνουμε ότι η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία των δικαιωμάτων της από την επιβάρυνση των τιμολογίων της ΔΕΗ λόγω της ετήσιας ζημιάς αυτής ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ από τη λειτουργία της 1ης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ΣΗΘ 334 MW…» (Ανακοίνωση ΑΡΤΕΜΙΣ, Ιούλιος 2008)

Γιατί τέτοια ανησυχία για το αν χάνει ή κερδίζει λεφτά από τη λειτουργία της ΣΗΘ η ΔΕΗ και για το αν κινδυνεύουν οι δημόσιοι υπάλληλοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να χάσουν τα πλεονεκτήματα του μονοπωλίου;
Αφού λοιπόν έχει αναλάβει αυτό το ρόλο, να μας εξηγήσει πως ακριβώς ζημιώθηκε πέρσι η ΔΕΗ από τη λειτουργία της ΣΗΘ; Πως έχασε 80 εκατ. ευρώ από μία μονάδα που λειτούργησε δοκιμαστικά μόνο ένα μήνα το 2008 και αυτό επειδή της το ζήτησε το Σύστημα για να αποφευχθούν τα μπλακ-άουτ του καλοκαιριού;

Από το Νοέμβριο η μονάδα είναι εκτός λειτουργίας και ο μόνος που ζημιώνεται είναι το Αλουμίνιο που συνεχίζει να αγοράζει αδικαιολόγητα ακριβό ρεύμα από τη ΔΕΗ, όταν οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έχουν πέσει σημαντικά.

Να μας πει η ΑΡΤΕΜΙΣ γιατί συνεχίζει να υποστηρίζει τα συμφέροντα αυτών που τον Ιούλιο απειλούσαν να κλείσουν το Αλουμίνιο γιατί θέλανε ακριβότερα τιμολόγια για ρεύμα; Σήμερα, που η μείωση παραγωγής έχει γίνει πραγματικότητα, που η ζήτηση και οι τιμές των μετάλλων πέφτουν συνεχώς, και η ΔΕΗ συνεχίζει να εκβιάζει το Αλουμίνιο για ακόμα ακριβότερο ρεύμα, γιατί δε βγαίνει η ΑΡΤΕΜΙΣ να εξηγήσει στον κόσμο που φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του, ότι είναι για καλό σκοπό… για να μη χάσει κέρδη η ΔΕΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, απο αυτά που γράφεις εγώ τουλάχιστον συμπεραίνω ότι θέλεις να πεις:

η ΑΡΤΕΜΙΣ αποτελείται από προύχοντες

που υποκινούνται απο τα σκοτεινά συμφέροντα της ΔΕΗ

δεν βγάζει και πολύ νόημα, τι λες και σύ;

Ανώνυμος είπε...

Κάθε κάτοικος της χώρας που πληρώνει λογαριασμό ρεύματος δικαιούται να μιλάει για χαριστικές ρυθμίσεις αφού απο την τσέπη του επιδοτεί έναν ιδιώτη και την επιχείρηση του

Όσο για τη ΔΕΗ, μέχρι πριν 4 χρόνια ήταν κερδοφόρα, τώρα είναι σόλο μέσα. Με πολιτικές αποφάσεις απο τις αρχές του 2006 υπερδιπλασιάστηκε η τιμή αγοράς απο ιδιώτες (όπως η ΣΗΘ).

Και καλά μέχρι εδώ, το μέγεθος του οικονομικού σκανδάλου του ΑτΕ, σε βάρος όλων μας είναι γνωστό: διεξάγεται εισαγγελική έρευνα, έχουν γίνει πάμπολλες ερωτήσεις απο τουλάχιστον 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και επίσημες ανακοινώσεις.

Ωστόσο είσαι σε εντελώς λάθος γραμμή, φίλε ανώνυμε:

καμμία σχέση δεν έχουν οι θέσεις εργασίας με το αν ο ιδιοκτήτης του ΑΤΕ μας πουλάει ακριβά ρεύμα.

το πολύ -πολύ αν έτσι τον συμφέρει θα κλείσει το ΑτΕ και να συνεχίσει να πουλάει ακριβά ρεύμα

και σε καμμία περίπτωση δεν συμψηφίζουμε τις περιβαλλοντικές βλάβες

δεν αφορούν την επαγγελματική εξασφάλιση, αλλά την ζωή όλων και κυρίως των γενεών που θα ακολουθήσουν

με αυτή την ασυδοσία, έχουμε στα τελευταία 200 χρόνια καταφέρει όσες καταστροφές δεν εγιναν τα προηγούμενα 200.000 χρόνια

γιαυτό και οι εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής πρέπει να είμαστε όλοι μαζί

μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας και τις θέσεις απασχόλησης

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 1:37
Να παλέψω και αν ματώσω μαζί σου για το δικαίωμα σου στην εργασία όχι μόνο στο Αλουμίνιο αλλά παντού. Να στηρίξω την λειτουργία του Αλουμινίου με όλη μου τη δύναμη. Εξάλλου οι συγγενείς και οι φιλοι μου εκεί εργάζονται.
Εξήγήσε μου όμως:
Γιατί να δεχθώ αλλές τρείς βιομηχανίες ξένες με το αλουμίνιο όχι μόνο σαν προϊόν παραγωγής αλλά και σαν καθεστώς ιδιοκτησίας;
Γιατί να αποδεχθώ έτσι άκριτα την αλλάγή της άδειας της ΣΗΘ;
Γιατί να υποστώ ακόμη περισσότερη βρωμιά εκεί που ζώ χωρίς καθόλου να αντισταθώ;
Πώς θα υπερασπίσω στις γενιές που έρχονται τις πράξεις μου για τον τόπο μου;
Γιατί χρησιμοποιείς σαν άλλοθι την αναπαραγωγή μια ανακοίνωσης ενός σωματείου εργαζομένων;
και εσύ άλλωστε εκεί πήγες για στήριξη.
Μάθε τέλος κάτι φίλε μου : εκτός από το ζην, υπάρχει και το ευ ζήν. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν και διεκδικούν κάτι χωρίς την προδοκία κέρδους ή ανταλλαγμάτων.
Ελπίζω τώρα να κατάλαβες απο πιό συμφέρον υποκινούμαι και τίνος το συμφέρον υπερασπίζομαι.
Λουκάς Σαμουήλ .
Προύχοντας της ΑΡΤΕΜΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Αν αγχώνεστε για τη ''ζημιές'' της ΔΕΗ που πληρώνετε από τις τσέπες σας, να κατέβετε στους δρόμους να απαιτήσετε να λειτουργεί αυτό το μονοπώλιο με τον πραγματικά αναγκαίο αριθμό εργαζομένων... τους μισούς δηλαδή... ΄
Ή άσχετοι είστε ή εγκάθετοι ή και τα δυο μαζί!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ περίεργη άποψη απο κάποιον που νομίζει ότι θα σώσει τη δουλειά του διεκδικώντας επιδότηση στο κόστος λειτουργίας του ΑτΕ δεν νομίζεις;

Αν μπούμε στη λογική ποιός είναι περιττός, τότε οι εργαζόμενοι σε παθητικές επιχειρήσεις είναι επίσης υποψήφιοι.

Πάρτο λίγο αλλιώς γιατί οδηγείσαι σε πλήρες αδιέξοδο όπου οι μόνοι που θα πρέπει να επιβιώσουν θα είναι οι κάθε λογής Ευάγγελοι και τα τσιράκια του. Εκτός αν συγκαταλλέγεις και τον εαυτό σου σε αυτή την κατηγορία.

Επι της ταμπακέρας αποφεύγεις να απαντήσεις: ποιος σου εγγυάται ότι εάν η ΕΝDESA κάνει μπίζνες σε βάρος του μέσου καταναλωτή, ο Μ. θα κρατήσει και το Αλουμίνιο;

Αν δεν έχεις απάντηση σε αυτό μην κάνεις τον κόπο να επανέλθεις. Την εμπεδώσαμε τη θέση σου, πρόεδρε.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον φίλε μου έχεις μπερδευτεί πολύ... και με το ''προεδρος'' που είπες εχεις μπερδευτει παρα παρα πολυ!!!

Τι ακριβως εννοεις με τον ορο παθητικες επιχειρησεις

Ανώνυμος είπε...

επι του προκειμένου, σ'αυτο που λέει ο /η cleo υπάρχει καμμία απάντηση πρόεδρε; μην τσιμπάς έτσι η μισή ελλάδα πρόεδροι είμαστε

Ανώνυμος είπε...

και όσο για το παθητικές, η ίδια η Αλουμίνιο της Ελλάδας δεν είπε προχθές ότι αποσύρει την προσφυγή κατά της ΔΕΗ γιατί έτσι κιαλλιώς θα κλείσει αν πληρώσει ότι και οι άλλες βιομηχανίες;
εκτός αν είναι κερδοφόρα και μας κοροιδεύει για να επιδοτούμε το ρεύμα που μας πουλάει πανάκριβα. μήπως;

Ανώνυμος είπε...

1.έχουμε σήμερα εγκατεστημένη ισχύ τόσες χιλιάδες μεγαβάτ.
2.το 2020 θα έχουμε ανάγκη για τόσες χιλιάδες μεγαβάτ.
3.το 2030 θα έχουμε ανάγκη για τόσες χιλιάδες μεγαβάτ.
Ερώτηση:
Πόσα μπορούμε να βγάλουμε(2010-2030)απο το αέριο, από το πετρέλαιο, από τον λιγνίτη, απο τον αέρα, από τον ήλιο, από την γεωθερμική ενέργεια και πόσα από την πυρηνική;
Αυτά να απαντήσουν οι έντιμοι και άξιοι αναγνώστες σας.