Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Διαμαρτυρία για το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Αττική και τη Βοιωτία

Αύριο στις 12.00 το μεσημέρι, στο Μετρό του Συντάγματος στην Αθήνα, θα κάνουμε διανομή φυαλιδίων με δείγματα απο τον Ασωπό και ενημερωτικό υλικό ώστε να δώσουμε στους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να εκτιμήσουν το έργο της Πολιτείας για τον έλεγχο της βιομηχανικής ρύπανσης.
Η ανακοίνωση της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον είναι:

Φτάνει πια !
Διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα σε Αττική και Βοιωτία

ΣΗΜΕΡΑ:
Δύο χρόνια από τότε που ξέσπασε η κρίση με τη μόλυνση των νερών της Βοιωτίας και της ΒΑ Αττικής, με καρκινογόνες τοξικές ουσίες, τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται. Παρά τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις των πολιτών και τις διαβεβαιώσεις Υπουργείων και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, τίποτε δεν έχει αλλάξει στο καθεστώς της παρανομίας και της ρύπανσης:

- ο Ασωπός και τα υπόγεια νερά συνεχίζουν να είναι κοκτέιλ βιομηχανικών και επικίνδυνων αποβλήτων,
- οι αέριοι ρύποι εκπέμπονται αμείωτοι,
- τα στερεά τοξικά και βιομηχανικά απόβλητα ρίχνονται ανεξέλεγκτα σε παράνομες χωματερές, νταμάρια και ρέματα

ΑΥΡΙΟ
Ολόκληρη η Βοιωτία μετατρέπεται σε ζώνη ανεξέλεγκτης εγκατάστασης βιομηχανικών μονάδων με βάση τα νέα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ένα νέο τεράστιο ενεργειακό κέντρο δημιουργείται στην Στερεά Ελλάδα, με είκοσι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με λιθάνθρακα και φυσικό αέριο, οι 12 από αυτές στην Βοιωτία.

Αν όλα αυτά υλοποιηθούν, οι εκπομπές ρύπων και θερμότητας θα είναι ασύλληπτες και θα επηρεάσουν άμεσα ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Για τις κλειστές και ήδη μολυσμένες θάλασσες στον Κορινθιακό και στον Ευβοϊκό η καταστροφή δεν θα είναι αντιστρέψιμη.

Αγωνιζόμαστε
v Να βάλουμε φρένο στην ασυδοσία και την υποβάθμιση
v Να σπάσουμε το απόστημα της σιωπής και της συγκάλυψης
v Να σταματήσουμε την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ρυπογόνων ενεργειακών μονάδων
v Να περιφρουρήσουμε την υγεία, τη ζωή, το περιβάλλον, το κοινό μας μέλλον.

3 σχόλια:

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Σε ενημερωτικά τοπικά ιστολόγια εμφανίστηκαν αιφνιδίως "αυτόκλητοι " υποστηρικτές της μονάδας της ΕΝΕLCO.
Πιό διακριτικά -προς το παρόν -εμφανίστηκαν και στο δικό μας ιστολόγιο στην ανάρτηση "Επιστολές για την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στη Χαιρώνεια".
Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε "αγανακτισμένους εργαζόμενους", τώρα εμφανίστηκαν "αγανακτισμένοι μέλλοντες εργαζόμενοι" και "οπαδοί της ανάπτυξης". Δεν είναι τόσο ισχυροί όσο οι αυθεντικοί εργαζόμενοι αλλά στην αναβροχιά...

paraxeno είπε...

καλημέρα σας, το εντυπο του ΙΤΑΠ δεν εμφανίζεται στο λινκ που εχετε...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δοκιμhttp://dl.getdropbox.com/u/368053/%CE%A3%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7/%CE%91%CF%83%CF%89%CF%80%CF%8C%CF%82/%CE%A6%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%BF%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20hqppening.pdfάστε εδώ