Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

18 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα- Πανεκπαιδευτικά συλαλλητήρια



Συλλαλητήρια την Παρασκευή 9 Γενάρη (12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια), Θεσσαλονίκη (12, Καμάρα), Πάτρα (6.00 μ.μ., Παράρτημα) και αλλού.

­­­Ξημερώματα της 9ης του Γενάρη 1991, δολοφονείται ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας στη Πάτρα από τον γραμματέα της ΟΝΝΕΔ Πάτρας Γ. Καλαμπόκα, o oποίος μαζί με άλλους επιχειρούσε να σπάσει την κατάληψη σε σχολείο της πόλης. Είναι η εποχή του μεγάλου κινήματος των μαθητικών καταλήψεων σε χιλιάδες σχολεία ενάντια στο νόμο Κοντογιαννόπουλου. Από Indy.gr

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο για φέτος πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται αύριο το πρωί στα Προπύλαια και «στην μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα», έχει σημάνει συναγερμό σε πανεπιστήμια, κόμματα, φορείς και αστυνομία που θέλουν να αποφύγουν επεισόδια και νέες καταλήψεις, ενώ το κλίμα είναι ήδη βαρύ από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του αστυνομικού. Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει στη Βουλή η προ ημερησίας συζήτηση για την Παιδεία και όλοι αναμένουν πρωτοβουλία Καραμανλή για το άσυλο

Ανώνυμος είπε...

για τον περιφερειάρχη Αθ.Σκορδά, μάθαμε ότι ήταν μέλος της ομάδας Καλαμπόκα, εκείνα τα χρόνια - κάτι απο το στυλ της ομάδας το έχει διατηρήσει μέχρι σήμερα

Ανώνυμος είπε...

Το Free Gaza Movement, η διεθνής οργάνωση που το περασμένο καλοκαίρι έσπασε τον αποκλεισμό της Γάζας, καταπλέοντας στο λιμάνι της για πρώτη φορά μετά από 41 ολόκληρα χρόνια με δυο ελληνικά ψαροκάικα, αναχωρεί σήμερα και πάλι για τη Γάζα, με νέο σκάφος, με ελληνική σημαία, όπως και την πρώτη φορά.

- 41 χρόνια, είχαν να δουν καίκι στο λιμάνι τους, ( ο ναυτικός λαός της Γάζας), είπε το πρωί στην τηλεόραση ένα απο τα μέλη της ομάδας

Ανώνυμος είπε...

άλλος ένας νεκρός (24 χρονος) μετανάστης με ευθύνη της ελληνικής αστυνομίας. Ποιός νοιάζεται ;;

Από τη συνέντευξη τύπου για τον νεκρό μετανάστη κοντά στο αλλοδαπών

Ο Χουσείν Ζαχιντούλ Τζαχανγκίρ, νεκρός στο «δολοφονικό ρέμα» κοντά στο «Αλλοδαπών» στην Πέτρου Ράλλη, τα ξημερώματα του Σαββάτου 3/1/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα Τετάρτη 7/1/2009, στις 11 π.μ. στην ΕΣΗΕΑ, δόθηκε Συνέντευξη τύπου από αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις και κοινωνικούς φορείς που καλούν στο Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο της Κυριακής 11/1, στις 2 μ.μ. στην Πλατεία Ομονοίας, για την καταδίκη της απάνθρωπης πολιτικής ασύλου του ΥΠ.ΕΣ. και της ρατσοιστικής βίας της ΕΛ.ΑΣ. που οδηγούν σε εξακολουθητικούς θανάτους και τραυματισμούς αιτούντων άσυλο στο Τμήμα Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη, όπως του άτυχου Μπαγκλαντεσιανού Χουσειν Ζαχιντουλ.


Στη Συνέντευξη Τύπου μίλησαν:

Ο Μοχάμεντ Γκόλαμ Μάολα, πρόεδρος της Κοινότητας Μπαγκλαντεσιανών στην Ελλάδα:

Κατήγγειλε ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Ιανουαρίου, ο συμπατριώτης του Χουσεΐν-Ζαχιντούλ Τζαχανγκίρ που είχε πάει στο Τμήμα Αλλοδαπών για να καταφέρει να πάρει το «μαγικό χαρτάκι» για ραντεβού κατάθεσης αίτησης Ασύλου σκοτώθηκε πέφτοντας σε ρέμα κοντά στο Τμήμα.

Μετέφερε καταγγελίες συμπατριωτών του που βρίσκονταν εκείνη τώρα στην ουρά πολλών εκατοντάδων ανθρώπων ότι αστυνομικοί χτύπησαν με κλομπ και κατεδίωξαν το πλήθος αδιακρίτως για να απωθήσουν τις ουρές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματισμοί, ο κόσμος να τρέχει για να σωθεί και να δημιουργηθεί πανικός.

Είπε ότι ο Χουσεΐν έπεσε στο ίδιο ακριβώς ρέμα που σκοτώθηκε ο Πακιστανός Μοχάμεντ Ασράφ (27/10/2008) και τραυματίστηκε βαριά ο Πακιστανός Μαζεχάρ Ικμπάλ (6/12/2008) που νοσηλεύεται μέχρι τώρα στη ΜΕΘ της Νίκαιας σε κωματώδη κατάσταση και ανέφερε ότι οι συνθήκες θανάτου τους ήταν παρόμοιες.

Ευχαρίστησε ειρωνικά τον κ. Παυλόπουλο για το θάνατο του συμπατριώτη του, που τον χαρακτήρισε ως το πρώτο «δώρο» του ΥΠ.ΕΣ. στους μετανάστες για την καινούρια χρονιά, αφού επεσήμανε ότι η πολιτική ασύλου που ακολουθεί το Υπουργείο είναι απαράδεκτη και η συμπεριφορά ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στους αιτούντες άσυλο βάρβαρη και ρατσιστική.

Ζήτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης όπως και των προηγούμενων θανάτων προσφύγων έξω από το αλλοδαπών, και αξίωσε ριζική αλλαγή της πολιτικής ασύλου και τιμωρία όλων των υπευθύνων.

Κάλεσε τέλος κάθε έλληνα και μετανάστη να συμμετάσχει στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της Κυριακής 11/1 μαζί με τη Μαγκλαντεσιανή Κοινότητα.


Η Ιωάννα Κούρτοβικ από το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών χαρακτήρισε τη διαδικασία παροχής πολιτικού ασύλου πλήρως ανεπαρκή και απάνθρωπη, αφού οι πρόσφυγες είναι αναγκασμένοι να περιμένουν κάθε εβδομάδα σε ουρές χιλιάδων στην πίσω είσοδο του Τμήματος Αλλοδαπών, από την Παρασκευή το πρωί μέχρι το Σάββατο στις 7 π.μ. όπου το «Αλλοδαπών» μοιράζει μόνο 300 μαγικά χαρτάκια προτεραιότητας για ραντεβού κάθε εβδομάδα.

Είπε ότι η «Πέτρου Ράλλη» είναι το μοναδικό σημείο στην Αθήνα όπου μπορεί κανείς να καταθέσει αίτηση για πολιτικό άσυλο, ενώ άλλη γενικευμένη διαδικασία απόκτησης νομιμοποιητικών εγγράφων για άδεια διαμονής στη χώρα δεν υπάρχει.

Έτσι μοιραία συνωστίζονται και ξημεροβραδιάζονται χιλιάδες άνθρωποι για να μη χάσουν τη σειρά τους και να καταθέσουν αίτημα για άσυλο.

Σ’ αυτές τις συνθήκες η αστυνομία χρησιμοποιεί συστηματικά βία χτυπώντας αδιακρίτως για να απωθήσει το πλήθος με κλομπ και κυνηγάει τον κόσμο, δημιουργώντας συνθήκες πανικού.

Ζήτησε αλλαγή της διαδικασίας εδώ και τώρα, να φύγει η αρμοδιότητα αιτημάτων ασύλου από την αστυνομία, να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για τους θανάτους είτε αυτοί είναι εξ’ αμελείας είτε από πρόθεση, να αλλάξει η διαδικασία αιτημάτων ασύλου με δημιουργία περισσότερων κέντρων ασύλου στην Αττική, να κλείσουν τα απάνθρωπα κέντρα κράτησης που βαφτίζονται κέντρα φιλοξενίας, να παρέχεται άσυλο σε κάθε πρόσφυγα και να ανοίξει εκ νέου μαζική διαδικασία νομιμοποίησης για τους «χωρίς χαρτιά».


Η Λορέτα Μακόλει από την Ένωση Αφρικανών γυναικών τόνισε ότι ο θάνατος του Μπαγκλαντεσιανού αφορά κάθε μετανάστη στην Ελλάδα, κάλεσε όλους τους μετανάστες στο συλλαλητήριο της Κυριακής και υποστήριξε ότι το θέμα του πολιτικού ασύλου είναι μόνο μία πτυχή της αντι-μεταναστευτικής πολιτικής της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι η μεταχείριση που επιφυλάσσει η Κυβέρνηση στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται εδώ είναι ρατσιστική, αφού αρνείται να τους χορηγήσει ιθαγένεια.


Ο Δημήτρης Στρατούλης, αντιπρόεδρος του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, εκ μέρους του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, δήλωσε ότι το Κοινωνικό Φόρουμ είναι στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων, και σύνδεσε την πολιτική της κυβέρνησης στα θέματα των μεταναστών με τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της που θίγει βασικά δικαιώματα όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας, και αντιμετωπίζει μετανάστες και νέους με καταστολή, βαρβαρότητα και ρατσισμό.


Ο Αζάντ Τσίκου από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν επεσήμανε πως ότι έχουν κερδίσει οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είτε στις χώρες τους είτε στην Ευρώπη που έρχονται είναι με αίμα, και επεσήμανε τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σκληραίνει ολοένα και περισσότερο την πολιτική της στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αρνούμενη στοιχειώδη τους δικαιώματα.


Ο Θανάσης Κούρκουλας, που συντόνιζε τη συζήτηση εκ μέρους της Κίνησης «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», έδωσε ορισμένα επιπλέον στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου Μπαγκλαντεσιανού και την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την ώρα στις ουρές.

Όπως είπε η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται σε θάνατο από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση - προφανώς από πτώση - το συγκεκριμένο Σάββατο 3 Ιανουαρίου και όχι νωρίτερα.

Απαίτησε άμεση ουσιαστική έρευνα για το θάνατο του Μπαγκλαντεσιανού και επικαλέστηκε τις μαρτυρίες άλλων αιτούντων άσυλο από το Μπαγκλαντές για ξυλοδαρμό του πλήθους από αστυνομικούς τα ξημερώματα της 3/1 ζητώντας να παρασχεθεί η δυνατότητα άμεσα να υποβάλλουν αυτοί οι μάρτυρες αιτήματα ασύλου προκειμένου να καταθέσουν, καθώς παραμένουν μέχρι τώρα χωρίς χαρτιά με αποκλειστική ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ. και του ΥΠ.ΕΣ.


Επίσης μίλησαν ο Άνταμ Σ. από το Σύνδεσμο Σουδανών Προσφύγων και ο Σελίμ Τζαχίντ από το Σύλλογο Εργαζομένων Μπαγκλαντές. Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πολλών αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων, κινήσεων δικαιωμάτων και φορέων, μεταξύ των οποίων η ΚΑΣΑΠΙ από τις Φιλιππίνες, η Ένωση Μεταναστών Ελλάδας, η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.


Οι διοργανωτές της Συνέντευξης Τύπου κάλεσαν όλους τους μαζικούς φορείς και τους πολίτες να συμμετάσχουν στο αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο της Κυριακής 11/1 στις 2 μ.μ. στην Πλατεία Ομονοίας που διοργανώνουν.


Τα βασικά αιτήματα του Συλλαλητηρίου είναι:

Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για τους θανάτους και τους τραυματισμούς

Ανοιχτή πρόσβαση στη διαδικασία αίτησης ασύλου. Νέους χώρους υποβολής αιτημάτων ασύλου στην Αττική σε πανελλαδική κλίμακα

Να φύγει η αρμοδιότητα παραλαβής κι εξέτασης αιτημάτων ασύλου από την Αστυνομία

Άσυλο και στέγη σε όλους τους πρόσφυγες, να κλείσουν τα κέντρα κράτησης

Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα στους μετανάστες, ελληνική υπηκοότητα στα παιδιά τους

Να μην εφαρμοστεί το ρατσιστικό «Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου» της Ε.Ε. και η ντρικεκτίβα του αίσχους για την «επιστροφή προσώπων».

Μέχρι στιγμής στο Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο της 11/1, καλούν:

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Τα ΜακΝτόναλντς και τα Στάρμπακς δωρίζουν όλα τους τα κέρδη μέχρι το Σάββατο
> στον πόλεμο των Ισραηλιτών!!!!!!!!!!
> Το ίδιο κάνει και ο Adam Sandlers με τις εισπράξεις της καινούριας του
> ταινίας bedtime story, ο οποίος προσφέρει τα μισά από τα κέρδη του στο
> Ισραήλ!!
>
> Ενημερώστε όσους μπορείτε, το δικό μας δώρο στους Παλαιστίνιους της Γάζας
> είναι ο λόγος και η δράση εναντίον τους...

Ανώνυμος είπε...

Να συμμαζέψουν τα... ασυμμάζευτα επιχείρησαν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, μετά τις δηλώσεις εκπροσώπου της ευρωπαϊκής προεδρίας. Το βράδυ που ξεκίνησε η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, ο Τσέχος εκπρόσωπος χαρακτήρισε την ισραηλινή επιχείρηση «αμυντική, και όχι επιθετική ενέργεια».

Την επόμενη μέρα, ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών απέδωσε τη φράση σε «προσωπική εκτίμηση» και «λάθος». Όμως η στάση των Ευρωπαίων ηγετών απέναντι στο Ισραήλ αφήνει πολύ μεγάλα περιθώρια αμφισβήτησης. Ο αξιωματούχος μπορεί να βιάστηκε να μιλήσει, όμως λάθος δεν έκανε: ίσα ίσα γνώριζε πολύ καλά την πολιτική γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνησή του και οι Ευρωπαίοι εταίροι της.

Για του λόγου το αληθές, ας επιστρέψουμε στις 8 Δεκεμβρίου – ημερομηνία σταθμό για τις ευρωϊσραηλινές σχέσεις. Το συμβούλιο των 27 υπουργών Εξωτερικών κάνει ένα γενναίο «δώρο» στο Τελ Αβίβ. Εγκρίνει την αναβάθμιση των σχέσεών του με την Ένωση, η οποία μεταφράζεται ως εξής: συναντήσεις τρεις φορές το χρόνο του Ισραηλινού πρωθυπουργού με τους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών, στενότερη συνεργασία σε ζητήματα ασφαλείας και διάλογο σε θέματα στρατηγικής, για ζητήματα από την τρομοκρατία μέχρι τα... μέτρα κατά του Ιράν. Με την απόφαση αυτή, οι υπουργοί γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που ήταν αντίθετο στην αναβάθμιση των σχέσεων με το Ισραήλ, «μέχρι η κυβέρνησή του να παράσχει ενδείξεις συμμόρφωσης με το Διεθνές Δίκαιο και ειδικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ανθρωπιστικό δίκαιο».

Χωρίς να θέσουν όρους ή χρονοδιαγράμματα, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ διάλεξαν πλευρά. Επέτρεψαν στο Ισραήλ πολύ πιο άμεση πρόσβαση στις εργασίες και τις αποφάσεις των Βρυξελλών, παραβλέποντας το γεγονός ότι η χώρα είχε παραβιάσει κατάφωρα την εξάμηνη ανακωχή με τη Χαμάς, που είχε τεθεί σε ισχύ στις 19 Ιουνίου. Η Χαμάς είχε κατορθώσει να μειώσει από 5 σε 10, μέχρι το Σεπτέμβριο, τις επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ – από 300 που ήταν τον Μάιο. Το Τελ Αβίβ είχε αυξήσει από 70 σε 90 μόνον, τα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα – από 500-600 που ήταν πριν από τον αποκλεισμό.

Οι ηγέτες της ΕΕ δεν φάνηκαν να νοιάζονται ούτε για τον χαρακτήρα της ισραηλινής κυβέρνησης, έτσι όπως δείχνει πως θα διαμορφωθεί μετά τις επικείμενες εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν το προβάδισμα στο κόμμα Λικούντ του Βενιαμίν Νετανιάχου – μια παράταξη που στρέφεται όλο και δεξιότερα, ύστερα από την επικράτηση του Μοσέ Φεϊγκλίν στις εσωτερικές εκλογές της. Σε συνέντευξή του στη Χααρέτζ το 1995, ο Φεϊγκλίν είχε εκφραστεί θετικά για τον Χίτλερ, τον οποίο αποκάλεσε «απαράμιλλη στρατιωτική ιδιοφυΐα», προσθέτοντας ότι «ο ναζισμός προσέδωσε στη Γερμανία εξαιρετικό φυσικό και ιδεολογικό καθεστώς». Για την επίλυση του Παλαιστινιακού, έχει προτείνει τη μετακίνηση όλων των Παλαιστινίων σε 22 γειτονικές αραβικές χώρες, ενώ για τους Άραβες συνολικά έχει δηλώσει ότι «δεν ζουν απλώς στην έρημο – αυτοί την επινόησαν». Το Λικούντ προηγείται με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο στις δημοσκοπήσεις κεντροδεξιό Καντιμά, ηγέτης του οποίου είναι η σημερινή υπουργός Εξωτερικών και πρώην στέλεχος της Μοσάντ, Τζίπι Λίβνι.

Η δικαιολογία των Ευρωπαίων υπουργών για την αναβάθμιση της σχέσης τους με το Ισραήλ είναι ότι η προσέγγιση θα δώσει στην ΕΕ μεγαλύτερη επιρροή στην ειρηνευτική διαδικασία. Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Μοντ, πριν από το Συμβούλιο υπουργών, η Τζίπι Λίβνι είχε εξασφαλίσει τη δέσμευση του Μπερνάρ Κουσνέρ (του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών), ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ της αναβάθμισης των σχέσεων και των προσπαθειών για ειρήνευση. Σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Κουσνέρ δεν το αρνήθηκε. Δήλωσε ότι «σύντομα θα ακολουθήσει και αναβάθμιση των σχέσεων με την Παλαιστίνη», αλλά παραδέχτηκε ότι αυτό είναι κομματάκι δυσκολότερο, εφόσον η Παλαιστίνη δεν είναι κράτος.

Είναι προφανές ότι η ΕΕ εμμέσως έδωσε το «πράσινο φως» για την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα. Πώς θα μπορέσει, λοιπόν, να παίξει ουσιαστικό ρόλο για τον τερματισμό της εισβολής, με μία λύση που να ευνοεί και τους Παλαιστινίους; Πόσω μάλλον τώρα, που στο τιμόνι της βρίσκεται η Τσεχία, με τον κεντροδεξιό, φιλοϊσραηλινό και Ευρωσκεπτικιστή πρόεδρο Βάτσλαβ Κλάους, οι ικανότητες του οποίου να συσπειρώσει την Ένωση αμφισβητούνται από κάθε σοβαρό διεθνή αναλυτή.

Φυσικά, ο Κλάους δεν θα μπορούσε να διατηρήσει τη φιλοϊσραηλινή του στάση, αν δεν είχε τις πλάτες των «μεγάλων» της Γηραιάς Ηπείρου: ο Σαρκοζί, που ξεκινά σήμερα περιοδεία στη Μέση Ανατολή, επέρριψε «βαριά ευθύνη» στη Χαμάς, σε συνέντευξή του σε τρεις εφημερίδες του Λιβάνου. Η Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της εκεχειρίας «με την προϋπόθεση όμως πως θα εγγυάται την ασφάλεια του Ισραήλ». Ο Γκόρντον Μπράουν χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνη» την εισβολή, αλλά δεν την καταδίκασε. Όσο για την Ελλάδα; Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε «την ανάληψη άμεσης δράσης από το Συμβούλιο Ασφαλείας» - μετά την αποτυχία της έκτακτης συνόδου του να καταλήξει σε κάποια κοινή απόφαση.

απο το tvxs.gr

Ανώνυμος είπε...

έλα ρε λαμιώτη, αυτό το καλό παιδί με το αγαθό βλέμμα; τον θυμάμαι να ποζάρει δίπλα σε ένα κάδο σκουπιδιών με ύφος κοσμοκράτορα και δεν μπορώ να το πιστέψω.

Ανώνυμος είπε...

Η Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό City δήλωσε: «Είναι ανοιχτό το θέμα της προστασίας των πανεπιστημίων και θεωρώ ότι το άσυλο στο Πανεπιστήμιο έχει καταπατηθεί. Δηλαδή αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστήμιο δεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών, για την οποία παλέψαμε πολλές γενιές και παλεύουμε. Και δεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών γιατί υπάρχουν μειοψηφίες, και εξωπανεπιστημιακές πολλές φορές, οι οποίες επιλέγουν και επιτρέπουν ή όχι σε κάποιον να μιλήσει.

»Υπάρχει βεβαίως θέμα συζήτησης για το άσυλο. Υπάρχει θέμα συζήτησης ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι διαφεντεύουν και με ποιο δικαίωμα διαφεντεύουν τη διακίνηση ιδεών μέσα στο Πανεπιστήμιο και αυτά δεν μπορεί να κάνει η πανεπιστημιακή κοινότητα ότι δεν τα βλέπει. Και βεβαίως ούτε και οι πολιτικοί».

πως είπατε;

Ανώνυμος είπε...

Οι ψυχοπαθητικές προσωπικότητες που κυβερνούν στο Ισραήλ -χωμένοι πολλοί από αυτούς σε τεράστια οικονομικά σκάνδαλα, αφού ο πόλεμος είναι πάντα μια προσοδοφόρα επιχείρηση- έχουν συνδέσει τα πολιτικά και οικονομικά τους συμφέροντα με τον πόλεμο.

Κλείνουν τα μάτια μπροστά στα δεινά του δικού τους λαού, που και εκείνος επί 60 χρόνια θρηνεί θύματα και υφίσταται τις τρομερές επιπτώσεις των τεράστιων στρατιωτικών δαπανών, που έχουν οδηγήσει στη φτώχεια μεγάλα τμήματα της κοινωνίας.

Κλείνουν τα μάτια στην αλήθεια ότι η στρατιωτική υπεροπλία που διαθέτουν δε θα τους σώσει από τις εκατοντάδες εκατομμύρια αραβικών λαών που ζουν γύρω τους και συγκρατούνται μόνο από τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα. Αργά ή γρήγορα η λύση θα είναι η αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και η ειρηνική συμβίωση με τους γειτονικούς λαούς.

Οι πιο αποφασιστικοί σύμμαχοι της ηρωικής παλαιστινιακής αντίστασης είναι η διεθνής κοινή γνώμη, οι εργαζόμενοι, τα αντιπολεμικά κινήματα, που ήδη βγήκαν στο δρόμο σε πολλές πόλεις του κόσμου. Είναι, όμως, και οι ηρωικοί αγωνιστές μέσα στο ίδιο το Ισραήλ, που διαδηλώνουν ενάντια στο έγκλημα, μέσα σε τρομερά δύσκολες συνθήκες βάζοντας το σπόρο της μελλοντικής συναδέλφωσης των δύο λαών.

Καλούμε όλες και όλους σε μια διαρκή κινητοποίηση.

DIKTYO GIA TA POLITIKA KAI KOINWNIKA DIKAIOMATA