Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Πανελλαδική συγκέντρωση για τους συλληφθέντες στη Λάρισα


Απο τους Πολίτες κατά του Λιθάνθρακα:
Σάββατο 17/1, στη Λάρισα, κινητοποίηση κατά του τρομονόμου
....... Αλλά το πιο ακραίο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Λάρισας, όπου οι συλληφθέντες νεολαίοι παραπέμπονται με τον τρομονόμο και κατηγορίες για σύσταση τρομοκρατικής ομάδας.

Στην περίπτωση αυτή έχουμε να κάνουμε με πρόκληση και εκτροπή, ενώ για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνονται όσοι είχαν εκφράσει τη θέση ότι ο συγκεκριμένος νόμος θα λειτουργήσει, στην πράξη, σε βάρος των ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών. Και, φυσικά, δεν μπορεί να περάσει αναπάντητη. Για το λόγο αυτό, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Λάρισας, διοργανώνει:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ
το ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΓΕΝΑΡΗ, ΣΤΙΣ 1 μ.μ., ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ της ΛΑΡΙΣΑΣ


Στο κείμενο – κάλεσμα των διοργανωτών αναφέρεται, ανάμεσα στα άλλα:

Το κλίμα τρομοκρατίας των τελευταίων ημερών (προσπάθειες για κατάργηση των διαδηλώσεων και του ασύλου, σκλήρυνση της αστυνομικής βίας, χρήση τόνων χημικών αερίων στις διαδηλώσεις, ενεργοποίηση ακραίων φαινομένων «αγανακτισμένων» πολιτών και προβοκατόρικες ενέργειες), αποτελεί την πιο αντιδραστική έκφραση κρατικής πολιτικής μετά την μεταπολίτευση.

Το κλίμα αυτό τρομοκρατίας καλλιεργήθηκε και στην πόλη της Λάρισας, με την συμπόρευση του Δήμαρχου και του πρόεδρου του Εμπορικού συλλόγου, που παρότρυναν τους πολίτες να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και αντικειμενικά υποβοηθήθηκε από τις πολιτικές απόψεις εκείνων που μίλαγαν για «εισαγόμενους και μεταφερόμενους προβοκάτορες».

Απότοκος αυτού του κλίματος στην πόλη ήταν οι συλλήψεις 25 νέων από τους οποίους, οι 17 είναι ανήλικοι μαθητές/τριες σχολείων της πόλης, οι υπόλοιποι φοιτητές, και νέοι μετανάστες και η απόδοση ενός βαρύτατου κατηγορητηρίου στους 19 από αυτούς που βασίζεται στον «τρομονόμο». Μερικές από τις εξωφρενικές κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι: «συμμετοχή σε δημόσια συνάθροιση πλήθους, ….συγκρότηση δομημένης και με διαρκή δράση ομάδας/εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δεν σχηματίστηκε περιστασιακά αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα και με υποδομή τέτοιας έκτασης και δυναμικής, που διέθετε ποικίλα τεχνικά μέσα πάσης φύσεως….»
Διαβάστε το πλήρες κείμενο
· Να καταργηθεί ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ
· Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες για όλους τους συλληφθέντες και να αποφυλακιστούν οι κρατούμενοι
· Να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας
Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της Λάρισας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στη χώρα μας με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.
Κάθε μέρα μπορεί να είναι η τελευταία μέρα της ζωής σου.
Αν δεν σε ξεκάνουν οι μπάτσοι, θα σε ξεκάνουν οι τρομοκράτες νέας γενιάς που είναι αδίστακτοι· σε αντίθεση με τους τρομοκράτες παλιάς γενιάς που -πάνω απ' όλα- ήταν Άνθρωποι. Αν γλιτώσεις από τους τρομοκράτες νέας γενιάς, θα σου την πέσουν οι απαγωγείς. Αν καταφέρεις να ξεφύγεις από τους μπάτσους, τους τρομοκράτες νέας γενιάς και τους απαγωγείς, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα την βγάλεις καθαρή, γιατί στη γωνία σε περιμένουν οι Τούρκοι για να σε σουβλίσουν σαν τον Αθανάσιο Διάκο...

Κανονικά, όλες οι ξένες τηλεοράσεις θα έπρεπε να ξεκινούν τα δελτία ειδήσεων με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Μετά σου λένε πως εδώ στην Ελλάδα δεν κάνουμε καλές ταινίες. Αφού ζούμε τόσο συναρπαστικά, τι να τις κάνουμε τις ταινίες; Οι άλλοι λαοί βαριούνται τη ζωή τους - γι’ αυτό κάνουν ταινίες με περιπέτειες. Η δική μας καθημερινότητα είναι σαν να παίζουμε στον Ιντιάνα Τζόουνς, οπότε δεν έχουμε κανένα λόγο να την κάνουμε και ταινία

απο τον πιτσιρίκο

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ο ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Έτσι θα σώσει τα παιδιά από τα ναρκωτικά

Ο νέος υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος καθησύχασε τους γονείς που ανησυχούσαν επειδή τα παιδιά τους έχασαν αρκετές ημέρες μαθημάτων κατά τη διάρκεια των καταλήψεων. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε πως όσο λιγότερο πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο τόσο καλύτερα γι' αυτά, αφού στα σχολεία υπάρχουν πολλή βία και πολλά ναρκωτικά, ενώ παράλληλα υπάρχει και πολύ σεξ χωρίς προφυλάξεις, οπότε μπορεί να προκύψει κάποια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και άντε μετά να μεγαλώνεις εσύ το μπάσταρδο που έκανε η κόρη σου με τον Πετρόπουλο από το Γ2. Σύμφωνα με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, τα φροντιστήρια παρέμειναν ανοικτά όλο αυτό το διάστημα κι έτσι τα παιδιά δεν έχασαν ούτε ένα μάθημα. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεσμεύτηκε πως θα κλείσει σύντομα όλα τα δημόσια σχολεία, γιατί στα σχολεία υπάρχει ο κίνδυνος τα παιδιά να ξεχάσουν αυτά που έμαθαν στο φροντιστήριο.
pitsirikos

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Ήθελαν βουλευτές ΚΚΕ σε υπουργεία

Άνοδο παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν για λογαριασμό των εφημερίδων που ανήκουν στους νταβατζήδες της διαπλοκής. Οι πολίτες ενθουσιάστηκαν με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και εκτίμησαν ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρέμειναν στην κυβέρνηση η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν το έργο τους. Θετικά αξιολόγησαν οι πολίτες και την ανάληψη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης από τον Χρήστο Μπαρμπαγιαννακάκη.

Από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει πως το 90% των πολιτών είναι δυσαρεστημένο επειδή ο Κώστας Καραμανλής δεν ανέθεσε μερικά υπουργεία σε βουλευτές του ΚΚΕ, αν και το ΚΚΕ έχει δώσει σκληρό αγώνα για να στηρίξει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ανώνυμος είπε...

Νίκος Πλουμπίδης
Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Δημητριάδη

Σε τούτη την πατρίδα τί γυρεύω,
με μισθοφόρους και πραιτωριανούς,
τη δόξα σου γονατιστός να ζητιανεύω,
και να χτυπώ την πόρτα σου στους ουρανούς,

Σαν ψίχουλα είναι τούτα τα στιχάκια,
από συμπόσια και ξενύχτια ποιητών,
τα ψιθυρίζουν οι χαφιέδες στα σοκάκια,
εκεί που πάω σαν το ψάρι να πιαστώ,

Κινήσαμε για μακρινό ταξίδι
κι η νύχτα φαρμακώνει τα φιλιά
ποιος κόσμος μας κρατάει και ποιο σανίδι
απόψε που δικάζουν τον Πλουμπίδη.
οι λύκοι αγκαλιά με τα σκυλιά

Σε τούτη την πατρίδα τί γυρεύω,
με μισθοφόρους και πραιτωριανούς.