Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

φωτο : diavima.gr

Ήδη, έχουν αποστείλει σχετική ενημερωτική επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στα πολιτικά κόμματα.
Στο πανελλαδικό όργανο μετέχουν εκπρόσωποι συντονιστικών επιτροπών από τα μπλόκα του Προμαχώνα, της Κομοτηνής, των Φαρσάλων, των Τρικάλων, της Χαλκηδόνας, της Λοκρίδας, της Δράμας (έχουν αποκλείσει το τελωνείο Εξοχής), του Έβρου (έχουν αποκλείσει το τελωνείο Κήπων), της Καβάλας, των Αλμυρού- Μαγνησίας- Πηλίου και οι νέοι αγρότες της Καρδίτσας (βρίσκονται στις Μικροθήβες), των Σερρών, της Φθιώτιδας, του Δομοκού του Στρυμωνικού Σερρών, του Κιλκίς (έχουν αποκλείσει το τελωνείο Ευζώνων), Χρυσούπολης Καβάλας και Κερδυλίων Σερρών. Απέχουν οι αγρότες, που βρίσκονται στα Τέμπη και εκείνοι που έχουν κλείσει κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα, επικεφαλής του οποίου είναι ο Βαγγέλης Μπούτας.
«Τις προηγούμενες σαράντα 48 ώρες ήρθαμε σε επαφή με όλες τις συντονιστικές επιτροπές από το Κάστρο της Βοιωτίας μέχρι και το Εβρο για να συγκροτήσουμε μια πανελλαδική συντονιστική επιτροπή, που θα εκπροσωπεί όλους τους αγρότες», δήλωσε ο Βασίλης Κιλάφας ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα των επαφών των αγροτών και αποφεύγοντας τα σχόλια για τη μη συμμετοχή των συναδέλφων τους από τα Τέμπη. Άφησε, ωστόσο, να εννοηθεί ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφορετικές απόψεις.
«Είναι μέσα στη Συντονιστική όλα τα σημεία, όπου υπήρχαν μπλόκα αγροτών. Συζητήσαμε μαζί τους και όλοι τους υπέγραψαν το συγκεκριμένο κείμενο, που είναι στα χέρια του υπουργού», συμπλήρωσε ο κ. Κιλάφας προσθέτοντας πως «το συντονιστικό όργανο παραμένει ανοιχτό και μέσα σ' αυτό θα ενταχθούν τα επόμενα 24ωρα και αγρότες από άλλες περιοχές της χώρας, με τους οποίους μέχρι σήμερα δεν μπορέσαμε να έρθουμε σε επαφή». Ε
ΝΤΩΜΕΤΑΞΎ έγινε Βουλγαρικό διάβημα για το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών ελέγχου.
Σημείωση : ο Βασίλης Κιλάφας είναι δραστήριο μέλος και της κίνησης πολιτών Δομοκού, που αγωνίζονται κατά της εγκατάστασης των μονάδων φυσικού αερίου της ΗΡΩΝ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οι αγροτες υποκινουνται απο τα κομματα εξουσιας πασοκ και νδ τα αιτηματα τους ειναι εισπρακτικα. δεν θετουν ζητηματα γενικοτερης πολιτικης και σε χρονο ανυποπτο τα μαζευουν και πανε σπιτακι τους, οταν τους τραβηξει το αυτι ο κομματαρχης τους. ευτηχως που υπαρχουν αγροτες οπως ο κυριος που αναφερεις καιισως να τεθουν και γενικοτερα προβληματα προσανατολισμου της κοινωνιας και η ανατροπη της.μερχι τωρα το αγροτικο ζητημα(επιδοτησεις) ηταν και ειναι πεδιο ψηφοθηρικης δρασης ολων των κομματων. λευτερια στους εγκλωβισμενους αγροτες!!!!