Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Διαμαρτυρία στον Αστακό


Δελτίο τύπου
Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτών και Φορέων του Αστακού ευχαριστεί θερμά το Δήμο, τους Παλαιστίνιους εκπροσώπους, τους τοπικούς Συλλόγους, τους εκπροσώπους των κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις οργανώσεις και όλους τους απλούς πολίτες που με την παρουσία τους σήμερα τόσο στην παραλία του Αστακού όσο και στο λιμάνι του Πλατυγιαλιού κατέδειξαν την θέληση του λαού για αλληλεγγύη προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό και την αντίθεσή του στην ανάδειξη του Αστακού ως ορμητήριο θανάτου.
Η προσπάθεια συνεχίζεται αμείωτη για μας, καθώς τίποτα δεν έχει τελειώσει: η επιχείρηση μεταφοράς όπλων έχει αναβληθεί και όχι ακυρωθεί, η αίτηση προς τη ΡΑΕ για τη δημιουργία ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας με καύση λιθάνθρακα εκκρεμεί και το ζήτημα των τοξικών αποβλήτων δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Συνεπώς, το σημερινό συλλαλητήριο ήταν μόνο η αρχή. Καλούμε τον κόσμο του Αστακού, το λαό του Ξηρομέρου, να επαγρυπνεί διαρκώς. Ο αγώνας συνεχίζεται.
http://blog-astakos.blogspot.com/

“Μικρή μου Γάζα …”. Έτσι αποκάλεσε την πολύπαθη περιοχή, σαν ένα αγαπημένο πρόσωπο, η εκπρόσωπος των Παλαιστινίων της Αθήνας, στο συλλαλητήριο που οργάνωσε η συντονιστική επιτροπή φορέων και πολιτών Αστακού, το μεσημέρι της Πέμπτης 15/1. Ήταν η πιο δυνατή στιγμή, σε μια εκδήλωση που επιχείρησε, και κατάφερε, να μεταφέρει την απλόχερη στήριξη ολόκληρου του ελληνικού λαού στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. http://lithanthrakas.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: