Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Σημαντικές εκδηλώσεις για την κρίση, τον Δεκέμβρη και την Παλαιστίνη


Διήμερο πολιτικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25/1 στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στην Κρύα με τη συνδιοργάνωση φοιτητών και πολιτών της Λιβαδειάς.

Το Σάββατο, η συζήτηση αφορούσε την πολυεπίπεδη κρίση στην ελληνική κοινωνία και στην παγκόσμια κοινότητα, με ανάλυση γύρω απο τη φύση, την έκταση και την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης, την οικολογική κρίση, την κρίση πολιτικής αντιπροσώπευσης, τη γενικευμένη απαξία των θεσμών, την απόσυρση και τον ατομικισμό, στοιχεία που αποτέλεσαν και το υπόβαθρο της νεολαίστικης εξέγερσης του περασμένου Δεκέμβρη. Παράλληλα αναφέρθηκαν και τα θέματα που χαρακτήρισαν την περίοδο που διανύουμε όπως τα θέματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και βάναυσης μεταχείρισης των μεταναστών, έντονης κρατικής καταστολής, παραπομπής ανηλίκων σε δίκη με χρήση του τρομο-νόμου.

Την Κυριακή, η εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, ήταν ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στους αγώνες και τις διώξεις του μαρτυρικού λαού, απο τον Μιχιάρ Εκτάμι, πρόεδρο της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων. Ο κ. Εκτάμι, αποτύπωσε το διαρκές έγκλημα που συντελείται σε βάρος ενός λαού που δεν απόκτησε ποτέ πατρίδα, το ρόλο της παγκόσμιας κοινότητας και κυρίως των δυτικών και των αραβικών κρατών στην διευκόλυνση του Ισραήλ και αιτιολόγησε την αναπόφευκτη και απελπισμένη αντίσταση των Παλαιστινίων. Ανέφερε επίσης το ρόλο των οργανώσεων και της Αριστεράς καθώς και τις γέφυρες που επιχειρούν με τους δημοκράτες εργαζόμενους στο Ισραήλ. Η συζήτηση κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων συμμετείχαν, που είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν για κρίσιμα θέματα όπως τις επιδιώξεις του Ισραήλ στο άμεσο μέλλον, την εμπλοκή των άλλων κρατών και λαών της Μέσης Ανατολής, τα αιτήματα των Παλαιστινίων και τους στόχους των οργανώσεων τους, τις προοπτικές συνύπαρξης των δύο λαών. Στα άμεσα μέτρα για την έμπρακτη στήριξη του μαρτυρικού λαού, αναφέρθηκε και το μπουκοτάζ των επιχειρήσεων και των προιόντων που παράγονται ή υποστηρίζουν έμπρακτα το στρατό του Ισραήλ. (Αναλυτικά εδώ)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

lidtl, Mcdonalds, sturbucks, johnson &johnson, carrefour, nestle, l'oreal, nokia κλπ, κλπ

Ανώνυμος είπε...

για το lidtl, ο κ.Εκτάμι ανέφερε ότι ποσοστό επι του μισθού των εργαζομένων της αλυσίδας στη Γερμανία, παρακρατάται εις όφελος του Ισραηλινού στρατού.
Με τόσα προιόντα πάντως που ενισχύουν το Ισραήλ δεν είναι να απορεί κανείς που είναι πανίσχυρο.
Αν ψάχνεις για κίνητρο για να γλιτώσεις απο τον καταναλωτισμό, το μπουκοτάζ είναι μια θαυμάσια ευκαιρία. Σχεδόν όλα τα γνωστά προιόντα είναι στη λίστα (επίσης timberland, disney, Carrefour κλπ)

Ανώνυμος είπε...

καλά οι τοπικοί "δημοσιογράφοι" δεν έχουν το θεό τους!
το δημοσίευμα του Γ.Μπαρ. στη Βοιωτική Ώρα αντιγράφει αυτολεξεί την ανάρτηση του ιστολογίου, για αληθοφάνεια βάζει ότι τα δήλωσε ο ...Αλέκος Καρκάνας, βάζει και την υπογραφή του και μάλλον θα πληρώθεί κιόλας για τη δουλειά που έκανε!