Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

S.O.S.


Θερμοκήπιο μη... αναστρέψιμο: «Μη αναστρέψιμες για 1.000 χρόνια» είναι οι συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου, ακόμη κι αν με κάποιο τρόπο ήταν εφικτό να σταματήσουν οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, αναφέρει η Διεθνής Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ.
Αλλά εμείς το βιολί μας: «Καίμε» περισσότερο για θέρμανση απ΄ ό,τι η Φινλανδία «Αιμορραγούν» ενεργειακά τα ελληνικά σπίτια, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος. Πέρα από το ότι κατέχουν τα πρωτεία στην κατανάλωση ενέργειας για σκοπούς θέρμανσης στην Ευρώπη των 15, οι ελληνικές κατοικίες σημείωσαν κατά τη 15ετία 1990- 2005 και τη μεγαλύτερη αύξηση στη χρήση ενέργειας- συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενώ εδώ εμείς, συνεπείς στη λογική της εύκολης και ασύδοτης ενεργειακής κερδοσκοπίας:

- απαξιούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια,

- δεν εφαρμόζουμε κανένα απο τους εκατό διαφορετικούς τρόπους για οικολογική εφαρμογή των ΑΠΕ,

- σπαταλάμε το φυσικό αέριο για να παράγουμε ρεύμα αντί να το χρησιμοποιήσουμε απευθείας,

- ανοίγουμε νέα εργοστάσια λιγνίτη και λιθάνθρακα

και για να εξασφαλίσουμε την συνταγή "πως να καταστρέψετε τον κόσμο" ετοιμαζόμαστε και για πυρηνικά.

Μέσα σε όλα αυτά ψηφίζουμε και όποιον μας τάξει ότι θα μας διορίσει με μερική απασχόληση σε σούπερ μάρκετ, που με τη σειρά του εξελίσσεται σε υπηρέτη άλλων αφεντάδων.

Ζήτω μας, και να μαστε καλά να αρρωσταίνουμε.

Ανώνυμος είπε...

1000 χρόνια. Όχι ρε γαμώτο θάχουμε σχεδόν γεράσει...

Ανώνυμος είπε...

άντε ρε μη μας τρομάζεις. άκου θα χουμε γεράσει. απλώς θα ιδρώνουμε λίγο παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Η κλιματική αλλαγή επιβάλλει την ουσιαστική θωράκιση των δασών της χώρας

Όχι στο ξήλωμα των δασών του Ελικώνα για να περάσουν οι ανεμογεννήτριες

θέλουμε καθαρή ενέργεια αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον

αλλιώς το κακό είναι μεγαλύτερο απο το όφελος

εκτός αν είσαι απο τους Δημάρχους που ξεροσταλιάζουν για κανένα φράγκο

σατανικό: να ενημερώσουμε τον Κακλαμάνη ότι πάνω στο εμπορικό κέντρο του κ.Βωβού ή στο πάρκιγκ της Κυψέλης μπορεί να βάλει και ανεμογεννήτριες!

επίσης και μια μικρή πυρηνική μονάδα δεν θα τον χάλαγε καθόλου

μην τα φέρνουμε όλα στη βοιωτία, πάρτε κάτι και σεις ρε παιδιά εκεί στα Πατήσια

Ανώνυμος είπε...

Μόλις βγήκε από το διοικητικό εφετείο αναστολή εργασιών στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων μέχρι την Πέμπτη που είναι η δίκη Ο μπετοφρενής δολοφόνος και τα αφεντικά του οι εργολάβοι θα χρειαστεί να περιμένουν. Περισσότερα αργότερα

Δεν είσαι δήμαρχος, των Αθηνών, αλλά των εργολάβων και των εταιριών

Ανώνυμος είπε...

Απέναντι σ’ όλα αυτά, τ’ όνομα Rui Rio, για τους περισσότερους είναι άγνωστο. Είναι ο δήμαρχος του Πόρτο. Είναι αυτός που ήρθε αντιμέτωπος με τα ποδοσφαιρικά συμφέροντα της πόλης του. Της ομάδας δηλ. της «Porto F.C.». Όταν η Πορτογαλία ανέλαβε τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ποδοσφαίρου, αποφασίστηκε η κατασκευή του γηπέδου «Dragao», σ’ αντικατάσταση του παλαιοτέρου γηπέδου «Das Antas», που έπαιζε η τοπική ομάδα του Πόρτο (πρωταθλήτρια Ευρώπης). Το δημαρχιακό συμβούλιο των συντηρητικών του Fernando Gomes, είχε δεχθεί το 2000, να γίνει το νέο στάδιο, σε μια περιοχή (στην περιφέρεια της πόλης), που προορίζονταν για πάρκο και σχολικές αίθουσες.

Όταν λοιπόν το 2001, εκλέχτηκε ο νέος δήμαρχος Rui Rio (σοσιαλδημοκράτης), ξεκίνησε ένα δικαστικό αγώνα εναντίον των συμφερόντων του ιδιοκτήτη της «Porto F.C.» Jorge Nuno Pinto da Costa, για την καταπάτηση του χώρου, που προορίζονταν για χώρος πρασίνου. Τον κυνήγησε για τις εμπορικές εγκαταστάσεις που έκτισε δίπλα στο νέο γήπεδο, για την αλλοίωση του περιβάλλοντος κλπ. Ας σημειωθεί, ότι ο πρόεδρος da Costa, θεωρείτο αδιαφιλονίκητα «persona grata» στην πορτογαλική κοινωνία, εξ αιτίας της πολιτικής και οικονομικής δύναμής του. Με μεγάλες διασυνδέσεις στην UEFA. O ανιδιοτελής δήμαρχος Rui Rio κέρδισε τη δίκη και μόλις τελείωσε το γήπεδο το Νοέμβριο του 2003 το έκλεισε!
Η κυβέρνηση του εξάσκησε μεγάλη πίεση γιατί σε 7 μήνες θα διεξάγονταν οι αγώνες του ευρωπαϊκού κυπέλλου (που νίκησε η Ελλάδα). Ο πρόεδρος της Κομισιόν Manuel Barroso, τον απείλησε, ότι θα κοπούν όλα τα κοινοτικά προγράμματα για την πόλη του Πόρτο! Τελικώς το γήπεδο λειτουργεί, με την προϋπόθεση να γκρεμιστούν όλα τα γύρω του σταδίου κτίσματα και να φυτεύουν. Μάλιστα έχει προβλέψει κονδύλιο γι’ αυτό το σκοπό και η Ε.Ε. Ο λαός του Πόρτο στην πλειοψηφία του, στάθηκε με το μέρος του δημάρχου, παρά τους τραμπουκισμούς που του εξασκήθηκαν από τους οργανωμένους οπαδούς της Πόρτο (Super Dragoes και Colectivo Ultras 95). Στις εκλογές του 2005 επανεξελέγη πανηγυρικά!