Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

έντιμε άνθρωπε κυρ- Παντελή

Έφυγε στα 84 ο Πάνος Τζαβέλας, ο αντιστασιακός τραγουδοποιός.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

alo ena thima tou syriza
eidate tin anakinosi tou kke livadias gia episkepsi tsipra; ;exoun parafronisei ta atoma... se ligo tha arxisoun kai to lintsarisma. ;enas giatros re pedia...

Ανώνυμος είπε...

Ωρα καλή σου Πάνο Τζαβέλα!
Σε ευχαριστούμε για όλα.
Δεν τολμώ να πω τίποτε άλλο μετά από όσα έγραψε για σένα ο Στέφανος Ληναίος.
Σε ευχαριστώ εκ μέρους των συμπατριωτών μας μεταναστών για τη συναυλία που μας πρόσφερες στις Κοινότητες Erlangen και Νυρεμβέργης το 1983.
Αλέκος Καρκάνας

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο του Στέφανου από το τρωκτικό...

Ο τελευταίος τραγουδιστής της Εθνικής μας Αντίστασης. Που έδωσε όχι μόνο τις σάρκες του στους μεγάλους αγώνες της γενιάς μας αλλά και την ψυχή του πάνω στο σανίδι, για να μην σβήσει η μνήμη των μεγάλων στιγμών της νεοελληνικής μας ιστορίας...

Τον θυμάμαι, πάνω στη σκηνή του Θεάτρου ΑΛΦΑ, στις μεγάλες γιορτές που οργανώναμε στα 40 και τα 50 χρόνια της ΕΠΟΝ.. Τραγούδαγε με τέτοιο πάθος που έσβηνε τα σκηνικά και τα μεταμόρφωνε στ’ ακροβουνά και τα λαγκάδια των αντάρτικων τραγουδιών μας..

Έφυγε όρθιος, ασυμβίβαστος, αλλοπαρμένος, όπως σ’ όλη του τη ζωή... Παράδειγμα για μίμηση, για τα νέα παιδιά που ο καταναλωτικός αμοραλισμός της εποχής μας, τα βυθίζει στην ανθρωποφάγα «ευτυχία» της παρακμής.. Μεταφέρουμε έτσι, απλά, τη βιογραφία του από το σημερινό αστικό τύπο. Χωρίς μεγάλα λόγια, ψεύτικους επικήδειους και απατηλές δημόσιες δαπάνες.."

Στέφανος Ληναίος

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι Αλέκο, δεν είναι πολλοί αυτοί που όταν φεύγουν θέλεις να τους ευχαριστήσεις.
"Όρθιος, ασυμβίβαστος, αλλοπαρμένος" , αλλά στο υπόλοιπο δεν συμφωνώ με τον Ληναίο- ο αμοραλισμός πνίγει την κοινωνία ολόκληρη και απο τα νέα παιδιά θα έρθει η έξοδος, όποτε και αν είναι αυτή.