Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Εκεχειρία, όμως..


Μονομερή εκεχειρία, ανακοίνωσε χθες το βράδυ το Ισραήλ,μετά απο τρεις εβδομάδες και 1.200 νεκρούς Παλαιστινίους. Το σχέδιο της εκεχειρίας, ωστόσο, δεν προβλέπει την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας. «Η μονομερής εκεχειρία δεν σημαίνει το τέλος της ισραηλινής κατοχής και της ισραηλινής πολιορκίας. Αυτά συνιστούν πράξεις πολέμου και δεν συνεπάγεται το τέλος της αντίστασης» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της Χαμάς Φαουζί Μπαρχούμ.

Εκδήλωση συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό διοργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών Λιβαδειάς με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Λιβαδειάς, την Παρασκευή 23/1/09. Προσκεκλημένος εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Κοινότητας στην Ελλάδα, ο κ. Μιχιάρ Εκτάμι, πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστίνιων Εργαζομένων. Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ντοκυμαντερ και συζήτηση για τις εξελίξεις στην λωρίδα της Γάζας.

Το Σάββατο 24/01/09 θα γίνει προβολή ταινίας και συζήτηση για τρέχοντα θέματα με αιχμή την οικονομική κρίση, την εξέγερση του Δεκέμβρη και τα γεγονότα που ακολούθησαν.

5 σχόλια:

agios thomas είπε...

Το καλύτερο το είπε ο πρόεδρος του Ισραήλ:
Ζητούμε συγνώμη από τους κατοίκους της Γάζας για την αναστάτωση.

Όπως το βλέπει ο καθείς:
355 παιδιά αναχώρησαν για το μεγάλο ταξίδι και ...συγνώμη για την αναστάτωση.

Ουαί υμίν υποκριταί...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι δυστυχώς ό μόνος υποκριτής,
η διεθνής κοινότητα περίπου "νίπτει τας χείρας της" παρακολουθώντας απαθής την εξόντωση των φυλακισμένων αμάχων.

Και τώρα με τη μονομερή εκεχειρία χωρίς την αποχώρηση του Ισραηλινού στρατού, η υποκρισία συνεχίζεται...

Ο δρόμος προς την ειρήνη προυποθέτει τον τερματισμό της κατοχής φωνάζουν οι Παλαιστίνιοι.

Δεν υπάρχει ειρήνη υπο κατοχή - φαντάσου αγ.Θωμά, η ελληνική αντίσταση κατά των Γερμανών θα χαρακτηριζόταν τρομοκρατία σήμερα (όπως τότε τη χαρακτήριζαν οι δυνάμεις κατοχής και οι έλληνες συνεργάτες τους).

Ανώνυμος είπε...

parapolitiki.blogspot.grQ

Σήμερα θα σταθούμε σε ένα άλλο σημείο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή...

Σας παραθέτουμε μια από τις ερωτήσεις που έθεσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στον Κώστα Καραμανλή :

Είστε σε θέση να γνωρίζετε εάν υπήρξαν πτήσεις από τη Σούδα προς την επικίνδυνη ζώνη; Θέλω κατηγορηματική απάντηση. Ή έγιναν ή δεν έγιναν ή δεν γνωρίζετε, γιατί την άλλη φορά, όταν ήμουν Ευρωβουλευτής και ανέφερα ότι χρησιμοποιήθηκε η Σούδα ως σημείο μεταφοράς αιχμαλώτων, είχα εισπράξει ένα κατηγορηματικό όχι από την Κυβέρνησή σας, αναγκάστηκα να το πάω σε εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βρέθηκαν αποτελέσματα ότι είχαν χρησιμοποιηθεί αεροδρόμια της Ευρώπης, όπως και της Σούδας. Αυτό είναι ένα θέμα όπου πρέπει να ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει γιατί βλέπω μία διάθεση Πόντιου Πιλάτου ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο μέρη, τον κατακτητή και τον κατακτούμενο, τον θύτη και το θύμα.
Να τι απάντησε ο πρωθυπουργός :

Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι όπως πριν από λίγο είπα κανένα ελληνικό λιμάνι, ούτε κανένα ελληνικό αεροδρόμιο έχει χρησιμοποιηθεί στην συνεχιζόμενη κρίση που αφορά στη Μέση Ανατολή.

Πολλοί θα θεωρήσουν ότι ο πρωθυπουργός απάντησε στην ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Κάνουν λάθος . Η διατύπωση του Καραμανλή είναι ιδιαίτερα σαφής για να αποφύγει νέες αντιδράσεις .

Το αεροδρόμιο και το λιμάνι της αμερικανικής βάσης στη Σούδα δεν εντάσσονται στα ελληνικά αεροδρόμια και λιμάνια αντίστοιχα....

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει στο αν χρησιμοποιήθηκε ή όχι η Σούδα .

Πιθανότατα και να χρησιμοποιήθηκε .

Για να είμαστε δίκαιοι , οι Αμερικανοί έχουν κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη βάση από τη στιγμή που τους την έχουμε παραχωρήσει .

Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να τους το αρνηθεί . Αλλά δεν δείχνει την διάθεση να αρνηθεί και αυτά που μπορεί...

Ανώνυμος είπε...

τι θα γίνει ρε παιδιά με τους εμπρησμούς; τη μια το Ξενία, την άλλη τα κλιματιστικά έξω απο τη Μητρόπολη. Γάζα την καταντήσαμε τη Λιβαδειά

Ανώνυμος είπε...

Η Χαμάς και οι υπόλοιπες παλαιστινιακές οργανώσεις ανακοίνωσαν σήμερα άμεση κατάπαυση του πυρός, δίνοντας στο Ισραήλ διορία μίας εβδομάδας για να αποσύρει τα στρατεύματά του. Η Χαμάς ζητά επίσης από το Ισραήλ να ανοίξει όλα τα συνοριακά περάσματα προς τη Λωρίδα της Γάζας και να επιτρέψει την εισαγωγή τροφίμων και λοιπών αγαθών, προκειμένου “να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες του λαού”. Ωστόσο, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δεν θα ορίσει χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση των στρατευμάτων του από τη Λωρίδα