Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Εικόνες απο την συγκέντρωση στην Καλοσκοπή

Τοπίο στην καταπράσινη Γκιώνα: η ομορφιά της φύσης και φόντο η ανθρώπινη καταστροφική παρέμβαση. Μεγάλο μέρος του βουνού... λείπει. Οι νέες εξορύξεις είναι ακόμη πιο βίαιες. Οι κτηνοτρόφοι παραπονούνται ότι σε λίγο δεν θα υπάρχει τόπος γιαυτούς. Τότε δεν θα υπάρχει ούτε νερό για τον Βοιωτικό Κηφισό. Και τότε θα καταλάβουμε οδυνηρά, ότι έπρεπε να είχαμε ανησυχήσει νωρίτερα. Για να μην συμβεί αυτό κάποιοι αγωνίζονται και συχνά το πληρώνουν. Ανάμεσα σε αυτούς και ένας νέος άνθρωπος, ο Στέφανος Κόλλιας.

Στον τόπο της καταστροφής. Μοιάζει σαν θαύμα που δεν λαμπάδιασαν τα διπλανά σπίτια.




Πολλοί ήταν αυτοί που τελικά ανέβηκαν στην Καλοσκοπή Φωκίδας να συμπαρασταθούν στον Στέφανο Κόλλια για τον δεύτερο εμπρησμό του σπιτιού του μέσα σε τρείς μήνες. Περίοδος που συμπίπτει με τη δραστηριοποίηση της Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας της οποίας είναι μέλος.


Το γεγονός ότι άνθρωποι απο όλο τον Κορινθιακό, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Αθήνα βρέθηκαν για άλλη μια φορά σε μια εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης, δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως πριν. Τα κινήματα των πολιτών είναι ενεργά, παρόντα και οι τραμπουκισμοί δεν παιρνούν. Κανένας αγωνιστής δεν είναι μόνος πια.



Τα συμφέροντα με τα οποία τα έβαλαν οι άνθρωποι απο την Κίνηση της Γκιώνας έχουν όνοματεπώνυμο. Λέγονται Βαρδινογιάννης και Κυριακόπουλος.

Διαβάστε εδώ τo ψήφισμα της χτεσινής συνάντησης στην Καλοσκοπή :

Από Τον Εμπρησμό Κρατάμε Τη Φωτιά,
Να Φωτίζει Τους Αγώνες Μας
Τους Χαρίζουμε Τις Στάχτες Της Βάρβαρης
& Απάνθρωπης Ενέργειας
Η Αλληλεγγύη & Ο Αγώνας Είναι Τα «Όπλα» Μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: