Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Σμύρνη, συγγνώμη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Ενωση Μικρασιατών Θήβας και οι εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στη παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Δεύτου ΣΜΥΡΝΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2009, ώρα 19:00 στην ανακαινισμένη αίθουσα της Μικρασιατικής Εστίας στο Συνοικισμό Θήβας (Αγίας Ελένης και Ομήρου 1).
Το βιβλίο θα προλογίσει ο Φιλόλογος και μέλος του Συλλόγου μας, Δημήτρης Αλεξάνδρου.
Θα είναι η πρώτη εκδήλωση τέτοιου είδους που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου και η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
ΣΕΙΡΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Θεόδωρος Ι. Δεύτος
Από τα αρώματα της Ανατολής έως τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Κοκκινιάς και από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τη Μικρασιατική καταστροφή, το βιβλίο αυτό ένα ταξίδι σε χρόνους και τόπους μεγάλων ανατροπών. Mια διαδρομή στο άγνωστο που ξεκινούν δύο αδέλφια από το Κορδελιό προσπαθώντας να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να φτιάξουν τις δικές τους οικογένειες: ο Πέτρος θα κυνηγήσει το όνειρο στη θάλασσα, ενώ η αδελφή του, Ευτέρπη, θα το αναζητήσει στη Σμύρνη: στη Σμύρνη του πλούτου, του έρωτα, του πολιτισμού και της υψηλής αισθητικής. Στη γοητεία της αρχοντικής πολιτείας με τα ιδιαίτερα χρώματα και τις γεύσεις, με τους ήχους της και τις μυρωδιές της. Στην πόλη όμως όπου και η Ιστορία θα οργανώσει το δικό της σχέδιο, για να κλονίσει για πάντα τη ζωή τους, αλλά και τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων της Μικρασίας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την τραγική φύση της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ένα μυθιστόρημα για τις πιο έντονες, τις πιο ελπιδοφόρες, αλλά και τις πιο καταστροφικές στιγμές μιας πόλης που αγαπήθηκε και υμνήθηκε όσο καμία άλλη. http://mikrasiatesthivas.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: