Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009

"Φάρσα" για τον Αχελώο

Ανακοίνωση-απάντηση στην φιέστα Σουφλιά για τον Αχελώο, εξέδωσαν η Περιβαλλοντική οργάνωση “Αχελώου Ρους και η ”Πανελλαδική Κίνηση κατά της εκτροπής Αχελώου".

Άλλη μια προεκλογική φιέστα κακόγουστη και ακριβοπληρωμένη – άραγε από ποιους – ζήσαμε σήμερα στην Θεσσαλία. Ο υπουργός και περιβάλλοντος επισκέφτηκε τα έργα του Αχελώου, που ολοκληρώνονται λέει…

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του αλλά κυρίως των δηλώσεών του θέλουμε να του θυμίσουμε και να τονίσουμε τα εξής:
Είναι οξύμωρο για έναν υπουργό “περιβάλλοντος” να επισκέπτεται “περιβαλλοντικά” μεγάλα έργα με την συνοδεία και προστασία αστυνομικών δυνάμεων υπό τον “φόβο” των περιβαλλοντικών οργανώσεων.
Αυτό που προσπαθεί να ολοκληρώσει και αισθάνεται υπερήφανος για αυτό είναι η περιβαλλοντική καταστροφή και υποβάθμιση ενός Θεϊκού ποταμού, του Αχελώου.
Καμία σοβαρή μελέτη δεν υποστηρίζει την αναγκαιότητα της εκτροπής. Το αντίθετο. Όσες μελέτες εκπόνησε μέχρι τώρα το υπουργείο του, ακυρώθηκαν από το ΣτΕ, αλλά κυρίως απογοήτευσαν το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας.
Ακόμη και ο “νόμος του” 3481/2006 για τον οποίον δήλωσε επίσης υπερήφανος, εκκρεμεί η απόρριψή του από το ΣτΕ, αλλά και από Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Όσες φορές και να μετονομάσει το έργο, δεν πρόκειται να πείσει για την αναγκαιότητά του. “Περιβαλλοντικό” το ονόμασε εσχάτως. Καινούργια κουφή λογική: Να καταστρέφεις έναν ποταμό για να σώσεις υποτίθεται έναν άλλον.!!!
Το νερό είναι πεπερασμένος φυσικός πόρος. Το νερό δεν ανήκει σε κανέναν και κυρίως κανείς δεν μπορεί να το παραδώσει κάποιος σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: