Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Κινητοποιούνται οι ψαράδες του Μαλιακού

Δείτε το ιστολόγιο της κίνησης Μαλιακός ΣΟΣ : http://maliakos-sos.blogspot.com/ . Απο το δελτίο τύπου των ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΜΑΛΙΑΚΟΥ αντιγράφουμε απόσπασμα:
" ΖΗΤΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ:- την πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση και τη συμμετοχή μας σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν την τύχη του Μαλιακού- την μόνιμη εγκατάσταση δικτύου σταθμών παρακολούθησης των υδάτων του κόλπου- την καταγραφή και τον ΕΛΕΓΧΟ όλων των εστιών ρύπανσης του Μαλιακού- την αναβάθμιση του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της ΔΙΧΩΠΕ σε Διεύθυνση Περιβάλλοντος με την αντίστοιχη στελέχωση- την πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας και της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει»- την πρόσληψη αλιειοφυλάκων για την φύλαξη της προστατευόμενης περιοχής του Κόλπου- την άμεση αποζημίωση των επαγγελματιών αλιέων και το πάγωμα των χρεών τους στις τράπεζες- την επαναφορά των ορίων αλιείας του Μαλιακού στον άξονα Ντάμπια - Βασιλίνα στο Δίαυλο των Ωρεών και Κνημίδα-Λιχάδια στον Βόρειο Ευβοϊκό. ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Κινητοποιήσεις των Συλλόγων των Αλιέων του Μαλιακού, 1. Συγκέντρωση όλων των αλιέων με τα σκάφη τους στο Λιμάνι της Στυλίδας την Μεγάλη Τρίτη στις 10 το πρωί και την Μεγάλη Τετάρτη. 2. Να κυκλοφορήσει ενημερωτικό κείμενο με τα αιτήματα.3. Να αναρτηθούν πανώ στη Λαμία και τη Στυλίδα.4. Να συγκεντρωθούν υπογραφές υποστήριξης στον αγώνα για την σωτηρία του Μαλιακού με έντυπα και μέσω intenet
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS»ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΙΕΩΝ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΙΕΩΝ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΙΕΩΝ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΚΑΜΕΝΩΝ-ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΙΕΩΝ ΑΝΘΗΛΗΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΙΕΩΝ ΑΧΛΑΔΙΟΥΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΙΕΩΝ ΜΩΛΟΥΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΙΕΩΝ ΡΑΧΕΩΝΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΙΕΩΝ ΡΟΔΙΤΣΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΙΕΩΝ ΣΤΥΛΙΔΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΛΙΕΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ"
Το πλήρες κείμενο

1 σχόλιο:

Yannis Zabetakis είπε...

για τον ευτροφισμό.

http://environmentfood.blogspot.com/2009/04/how-nitrogen-and-phosphorus-end-up-into.html

ελπίζω να λύνω με τούτο το κείμενο αρκετές απορίες εντεταλμένων επιστημόνων...