Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ 2009

Με ενωτικούς – αποφασιστικούς – διεκδικητικούς αγώνες , μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Βιομηχάνων!!!
Συναδέλφισσες/φοι
Με πρόσχημα τη διεθνή οικονομική κρίση εντείνεται η επίθεση στα εργασιακά & κοινωνικά δικαιώματα. Την ίδια στιγμή που οι κυβερνήσεις & η Ε.Ε. ενισχύουν με εκατοντάδες δις € το Τραπεζικό & βιομηχανικό κεφάλαιο, φορτώνουν όλες τις συνέπειες στους εργαζόμενους με ένα πρωτοφανές και εντεινόμενο κύμα απολύσεων, δραματική ανατροπή στο τοπίο των εργασιακών σχέσεων, σκληρή λιτότητα, καταπάτηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και διάλυση του «κοινωνικού κράτους».
Mήπως όμως & πριν την παρούσα κρίση οι εργαζόμενοι δεν καλούνταν πάλι να πληρώσουν το μάρμαρο για την επίτευξη των «εθνικών» στόχων της Ανάπτυξης, του ανταγωνισμού , του περιορισμού των ελλειμμάτων , του πληθωρισμού κ.λ.π.;
Συμπέρασμα : είτε με κρίση, είτε χωρίς κρίση οι εργαζόμενοι καλούνται να περιορίσουν τις διεκδικήσεις & να ξεχάσουν τις όποιες κατακτήσεις & δικαιώματα.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.
Η κρίση , δεν είναι των εργαζομένων!!! Αποτελεί φυσιολογική όσο και απάνθρωπη συνέπεια του ίδιου του κοινωνικού συστήματος που στο κυνήγι του διαρκώς μεγαλύτερου κέρδους :
- διόγκωσε το χρηματιστικό κεφάλαιο σε βάρος της πραγματικής παραγωγής (τα διάφορα επενδυτικά Funds διαχειρίζονται κεφάλαια πολλαπλάσια του ΑΕΠ πολλών χωρών)
- διέλυσε κάθε έννοια κοινωνικού κράτους , παραδίδοντάς το στο ιδιωτικό – κερδοσκοπικό κεφάλαιο (ιδιωτικοποιήσεις σε παιδεία – υγεία – κοινωνική ασφάλεια)
- απορρύθμισε τις εργασιακές σχέσεις , μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε «απασχολήσιμους» (μερική απασχόληση, stage, συμβάσεις έργου , κατάργηση υπερωριών, εργασία με μπλοκάκι κ.λ.π.).
Τη συνέχιση & ένταση αυτής της πολιτικής επιτάσσουν & οι συστάσεις της Ε.Ε. , που αποδέχτηκε ευχαρίστως η κυβέρνηση της Ν.Δ. και οι βιομήχανοι.
ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!!!
Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν:
- Οι Τράπεζες που κερδοσκόπησαν ασύστολα όλα τα προηγούμενα χρόνια !!!
- Οι διάφορες «επενδυτικές-χρηματιστηριακές» εταιρείες που καταλήστευσαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων!!!
- Το μεγάλο κεφάλαιο που εκτίναξε τα κέρδη του & επεκτάθηκε στη διεθνή αγορά στηριζόμενο στα δημόσια έργα, τις επιδοτήσεις των επενδυτικών νόμων , τις φοροαπαλλαγές , τις μειώσεις των φορολογικών συντελεστών & τις απαλλαγές από ασφαλιστικές εισφορές!!!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!
Προϋπόθεση είναι ο απεγκλωβισμός των εργαζομένων από την λογική του «υπεύθυνου κοινωνικού εταίρου» των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ & των παρατάξεων που τη στηρίζουν.
Ειδικά οι θέσεις και η πρακτική της ανώτερης συνδικαλιστικής ηγεσίας, κινούνται περισσότερο στη λογική της μεσολάβησης της κυβέρνησης και των κινήτρων προς τους επιχειρηματίες, εκλιπαρώντας τους να προσλάβουν ή να μην απολύσουν εργαζόμενους παρά στον οργανωμένο διεκδικητικό αγώνα (βλέπε κοινές προτάσεις ΓΣΕΕ-ΣΕΒ για την απασχόληση)!!!
Αρνούνται να συντονίσουν και να οργανώσουν τις αντιστάσεις των εργαζομένων περιοριζόμενοι σε επετειακές 3ωρες στάσεις ή 24ωρες απεργίες δυο τρεις φορές το χρόνο….
Άλλωστε ούτε καν καταγγέλλουν το νομικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ που αποτελεί τη βάση για τη σημερινή επίθεση στα εργασιακά & ασφαλιστικά δικαιώματα (Ν.2639/98 «εργασιακές σχέσεις»– Ν.3029/02 «ασφαλιστικό» κλπ).
Ο ανεξάρτητος – ενωτικός – αποφασιστικός αγώνας όλων των εργαζομένων σε Ιδιωτικό & Δημόσιο τομέα , όχι απλά για τη διατήρηση των όποιων κατακτήσεων , αλλά για τη διεύρυνσή τους στη βάση των σύγχρονων αναγκών του εργαζόμενου ανθρώπου.
Η επανάκτηση της αξιοπρέπειας του εργαζόμενου ως παραγωγού του κοινωνικού πλούτου , που δεν ζητιανεύει «Ταμεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης» & επιδόματα θέρμανσης, δεν παζαρεύει το ρυθμό χειροτέρευσης της θέσης του , δεν συναινεί στην αφαίρεση δικαιωμάτων στο όνομα των ελλειμμάτων ή της κρίσης, δεν υποτάσσεται στο αυταρχισμό & την καταστολή των αγωνιστικών του διεκδικήσεων.
Αλλά απαιτεί & διεκδικεί αποφασιστικά & ανυποχώρητα την επέκταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Στην απειλή της ανεργίας διεκδικεί την μείωση του εργάσιμου χρόνου
Στις «ευέλικτες εργασιακές σχέσεις» διεκδικεί την πλήρη & σταθερή εργασία για όλους – την απαγόρευση των απολύσεων. Στην μείωση του μισθολογικού κόστους διεκδικεί πραγματικές αυξήσεις που να καλύπτουν το σύγχρονο κόστος ζωής. Στις απειλές κατάρρευσης του Ασφαλιστικού συστήματος διεκδικεί κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, και το χτύπημα της εισφοροαπαλαγης.Στην εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών διεκδικεί μείωσή τους & ουσιαστική αύξηση των συντάξεων.
Οι συνεχείς “αμυντικοί αγώνες” στο όνομα της αντοχής της οικονομίας , δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα την απόκρουση της επίθεσης στα εργασιακά & ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Mόνο ένα επιθετικό – ασυμβίβαστο εργατικό/συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να εξασφαλίσει ακόμη & τη στοιχειώδη διατήρηση των όποιων κεκτημένων!!!
Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία της 2 Απρίλη
Συντονίζουμε & ενισχύουμε τις φωνές αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς που δέχεται
επίθεση με απολύσεις , μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία κ.λ.π. .
Ξαναζωντανεύουμε την ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων , ώστε κανένας εργαζόμενος , απολυμένος ή άνεργος να μην δίνει τη μάχη μόνος του.
Σε αυτό το πλαίσιο συγκροτήθηκε η Ριζοσπαστική Αριστερή Συνεργασία , από εργαζόμενους διαφορετικών εργασιακών & πολιτικών χώρων, φιλοδοξώντας να συμβάλλει στην αναγέννηση του ανεξάρτητου (από εργοδότες-κυβερνήσεις & τις πολιτικές τους), Ταξικού (μακριά από λογικές κοινωνικών εταίρων) & Ενωτικού (για το σύνολο της τάξης- όχι για το μέρος που συμφωνεί μαζί μας) εργατικού κινήματος , ώστε να επιβάλλουμε ότι δεν θα πληρώσουν & αυτή την κρίση οι εργαζόμενοι !!!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

1 σχόλιο:

Lucky Archer - Λάκης Βελώτρης είπε...

Πως θες να βρουν δουλειά τα ελληνακια; Ποιος θα τους προσλάβει; Δεν αλλάζουν ρούχα, βρωμάν σκόρδο, μεθύσι, φασολοκλαναδα και απλυσιά - αφού μεχμετράγοι σας δεν αφήνουν το ένα φύλο να πλήνη εσώρουχα άλλου και τα πετάνε αν τι να τα πλύνουν μα είναι τσιγκούνηδες. Τόσο βρωμάνε που κινδυνεύουν να πάρουν φωτιά - αφού μεχμετράγοι σπηλαιοκτήνοι φουβουν μπάνιο. Γελούν βρόντα. Γυαλίζουν μίσος τα μάτια τους σαν μουσουλμάνοι. Μαθαίνουν τυπικά χωρείς να καταλαβαίνουν. Απατούν oλλα τα διαγωνίσματα. Δεν πιστεύουν αυτά που μαθαίνουν γιατί τους μπερδεύουν τα μάγια της γιαγιάς. Κλέβουν μολυβί μέχρι πληκτρολόγιο από τον αφεντικό. Κοιμούνται στη δουλια αφού γλεντουσαν όλο βραδύ. Νομίζουν ότι ξεγελάν τύπους και κομπλεκτικους. Συμμορφώθηκαν μαυρακια και έγιναν πρόεδροι, μα Έλληνες αγενής, ανεύθυνοι, στενοκέφαλοι παν πίσω. Αθηνοτυποσπιουνιές έναντι Ιάκοβο εις Λιγονέρι τιμωρούντε με ανατούρκευση Θράκης