Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Καταγγέλουν τη Νομαρχία

Απαράδεκτη απόφαση της Αντινομάρχου κ. Παπαθωμά.
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΤΑΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ
Αδικαιολόγητη η αδράνεια του Δήμου.
Τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση…..Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας δια της κ.Αντινομάρχου καταργεί!! τον νόμο 1337 του 1983 «περί εισφοράς σε γή και χρήμα των εντασσόμενων περιοχών στο Σχ.Πόλεως», της πρώτης τετραετίας του Ανδρέα Παπανδρέου. Νόμος τομή στα πολεοδομικά ζητήματα της χώρας που καταξίωσε τον Αντώνη Τρίτση στην συνείδηση του λαού ως ριζοσπάστη πολιτικό.Όμως, η Νομαρχία του κ.Περγαντά, αν και πρόσκειται στο Πασοκ, δεν δίστασε να ακυρώσει την πράξη εφαρμογής, για την επέκταση του σχεδίου της Θήβας στην συνοικία «Πινδάρου» έκτασης 1000 στρεμμάτων, παρεμποδίζοντας την ανάπτυξη της Πόλης και στερώντας της, κοινοχρήστους χώρους και χώρους πρασίνου και κοινωνικού εξοπλισμού.
Μεγάλη η ευθύνη του κ.Νομάρχη που όρισε ως αντινομάρχη για τα θέματα περιβάλλοντος την κ.Παπαθωμά και η οποία έσπευσε να εκδώσει την παράνομη αυτή πράξη.Πελώρια τα ερωτήματα, και κυρίως, ποιος ο λόγος που ο κ.Νομάρχης δια της κ.Αντινομάρχου παραμέρισε το κοινωνικό όφελος προς χάριν ιδιωτικών συμφερόντων.
Τέτοιου είδους αλλαγή επαγγέλλεται το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Βοιωτίας;…Έτσι υλοποιείται η «πράσινη ανάπτυξη» που εξαγγέλλει ο Γ.Παπανδρέου;…Ανάλογη είναι και η ευθύνη της Δημοτικής αρχής της Θήβας. Ο κ.Σβίγγος αδράνησε και με παραλείψεις διευκόλυνε την δράση των ιδιωτικών συμφερόντων. Δεν έλαβε εγκαίρως ένδικα μέσα στήριξης των συμφερόντων του Δήμου. Δεν διεκδίκησε από τον Νομάρχη την νομιμότητα, αμέσως μετά την ανάληψη της αρχής το 2007. Εγκατέλειψε τα έργα υποδομής που εκτελούνταν στην συνοικία Πινδάρου (χαρακτηριστική η απόλυτη άρνηση του να ολοκληρωθεί η οδός Εκάβης που θα ανακούφιζε και την οδό Μακαριου).Δεν είναι τυχαία η πρόσφατη δήλωση του κ.Σβίγγου (γλώσσα λανθάνουσα;…), ότι «δικαιώθηκε» από την δυσμενή για τον Δήμο εξέλιξη της υπόθεσης.Καλούμε τον Δήμαρχο να προσφύγει πάραυτα, ως έχει υποχρέωση, ενώπιον του Γεν. Γρ. της Περιφέρειας κατά της απαράδεκτης απόφασης της κ.Αντινομάρχου και τον Νομάρχη να αναλογισθεί της ευθύνες του.
ΘΗΒΑ 23/3/2009
ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΜΑΣ- ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΗΣ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για όνομα του Θεού ρε παιδιά.. δεν μπορεί κάποιος να πάρει μια υπεύθυνη θεση για το θέμα ΑΡΤΕΜΙΣ και DAMCO ENERGY?
από το πρωί έχει βγει το θέμα στο http://viotia.blogspot.com/ και διαβάζουμε αναρτήσεις για το ρεύμα στη σαχάρα?
στο κάτω κάτω ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.. και η κα. Μαυρίκη και όλοι..

πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση άμεσα, για να μην μένουν σκιές για τη συμπαράταξη.
άλλο που δεν θέλαν οι κακόβουλοι..

ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

σωστο. να πάρει θεση η κ. Τσόνογλου, στο σοβαρό αυτό θέμα, όπως πήρε θεση για την οδό Μακαρίου, στη Θήβα. Και επειδη μας διαβαζει, περιμένουμε να μας πει την άποψή της για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Δεν πιστεύουμε να μεινει σιωπηλή.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΓΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΒΑΡΚΕΣ ΠΑΤΑΝΕ. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΗΣ, ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ. ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. H ARIA KAI O BAΓΙΑΚΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εντυπωσιακές ομοιότητες ως προς τη δομή των επιχειρημάτων και ως προς το λεκτικό εμφανίζουν οι 2 αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης (στις φωτό) που έχουν κατατεθεί ενώπιον του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας και αφορούν στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 412 MW που κατασκευάζεται από την ENDESA HELLLAS στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας.



Η πρώτη αίτηση έχει κατατεθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2009 από την ανώνυμη εταιρεία DAMCO ENERGY AE, συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου.


Η δεύτερη αίτηση κατατέθηκε και αυτή στις 20 Φεβρουαρίου 2009 από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Η ΑΡΤΕΜΙΣ, την Οικολγική Κίνηση Αντίκυρας, που εδρεύει στην οδό Αθανασίου Διάκου 6 Αντίκυρα, και από 17 φυσικά πρόσωπα. Πρώτη σύμπτωση η ημέρα κατάθεσης των 2 αιτήσεων, η 20ή Φεβρουαρίου. Ομως δεν είναι η μόνη.



Ενα παράδειγμα της ομοιότητας των δύο αιτήσεων είναι το εξής.
Γράφει στη σελίδα 10 της αίτησης της DAMCO ENERGY AE.


V. Η παράνομη αιτιολογία της ΕΠΟ ως προς τη χρήση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Αλουμίνιον της Ελλάδος ΑΒΕΕ.


1. Στην προσβαλλόμενη ΕΠΟ και στο κεφάλαιο Ι με τίτλο «ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ» (σελ. 5) μνημoνεύονται, μεταξύ άλλων, ως υπoστηρικτικές εγκαταστάσεις οι λιμενικές εγκαταστάσεις για τη διακίνηση μηχανολογικού εξοπλισμού και υλικών. Ακολούθως, αναφέρεται ότι οι λιμενικές εγκαταστάσεις
αποτελούν μέρος των εγκαταστάσεων της Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Β.Ε.Ε, διέπονται από τους όρους της σχετικής ΚΥΑ έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και
τίθενται στη διάθεση της Μυτιληναίος Α.Ε. όποτε και στο βαθμό που απαιτείται. Στο άρθρο 14 παρ. 6 του Ν. 2971/2001 ορίζεται ότι επιτρέπεται η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παρα.λίας, θάλασσας ή πυθμένα και του υπεδάφους του σε αυτούς που έχουν ιδρύσει ή έχουν την πρόθεση να ιδρύσουν βιομηχανικές επιχειρήσεις σε ιδιωτικούς χώρους κ.λπ., κ.λπ.



Στη σελίδα 9-10 της αίτησης της ΑΡΤΕΜΙΣ διαβάζουμε επίσης.
V. Η παράνομη αιτιολογία της ΕΠΟ ως προς τη χρήση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Αλουμίνιον της Ελλάδος ΑΒΕΕ.
1. Επειδή στην προσβαλλόμενη ΕΠΟ και στο κεφάλαιο Ι με τίτλο «ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ» (σελ. 5) μνημoνεύονται, μεταξύ άλλων, ως υπoστηρικτικές εγκαταστάσεις οι λιμενικές εγκαταστάσεις για τη διακίνηση μηχανολογικού εξοπλισμού και υλικών. Ακολούθως, αναφέρεται ότι οι λιμενικές εγκαταστάσεις αποτελούν μέρος των εγκαταστάσεων της Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Β.Ε.Ε, διέπονται από τους όρους της σχετικής ΚΥ Α έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και τίθενται στη διάθεση της Μυτιληναίος Α.Ε. όποτε και στο βαθμό που απαιτείται. Στο άρθρο 14 παρ. 6 του Ν. 2971/2001 ορίζεται ότι επιτρέπεται η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παραλίας, θάλασσας ή πυθμένα και του υπεδάφους του σε αυτούς που έχουν ιδρύσει ή έχουν την πρόθεση να ιδρύσουν βιομηχανικές επιχειρήσεις σε ιδιωτικούς χώρους κ.λπ., κ.λπ.
Η διαφορά μεταξύ των 2 αιτήσεων δηλαδή περιορίζεται σε ένα "επειδή"που εισάγει το επιχείρημα της αίτησης που καταθλετει η ΑΡΤΕΜΙΣ.


Αλλά ευλόγως προκύπτει το ερώτημα. Είναι η συγεκριμένη ομοιότητα μεταξύ των δύο αιτήσεων μεμονωμένη περίπτωση που προκύπτει από ταυτότητα επιχειρημάτων;
Αναμφισβήτητα όχι.
Μια επισταμένη αλλά όχι και απολύτως διεξοδική έρευνα δεικνύει ότι οι ομοιότητες στη δομή και το λεκτικό είναι πολλές.
Δείτε τον πίνακα για να καταστεί κατανοητό το εύρος των πανομοιότυπων επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν και οι 2 αιτούντες και της κοινής λεκτικής διατύπωσής τους.
Νόμιμη εκπρόσωπος και διαχειρίστρια της Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας Η ΑΡΤΕΜΙΣ είναι η κυρία Πηνελόπη Μαυρίκη-Οικονόμου. "Δεν έχω ιδέα για τις όποιες ομοιότητες μεταξύ των 2 αιτήσεων. Δεν έχουμε στα χέρια μας καν τη δική μας αίτηση αναστολής. Εμείς δεν γνωρίζουμε τις νομικές διαδικασίες. Εμπιστευτήκαμε την υπόθεση της δεύτερης αίτησης που καταθέσαμε εναντίον της Μυτληναίος ΑΕ στον Αθηναίο δικηγόρο μας, ο οποίος και την χειρίστηκε εν λευκώ καθώς του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Δεν γνωρίζω πώς συνέταξε την αίτηση αναστολής", ισχυρίζεται η κ. Μαυρίκη-Οικονόμου.


Υψηλά ιστάμενοι κύκλοι της DAMCO ENERGY ΑΕ, εκ μέρους του Ομίλου Κοπελούζου, απέδιδαν (και εκείνοι) τις τυχούσες ομοιότητες σε πιθανή (αλλά όχι γνωστή σε αυτούς) συνεργασία των δικηγορικών γραφείων που χειρίστηκαν την υπόθεση.


Από την άλλη πλευρά "ουδέν σχόλιον", είναι η απάντηση υψηλόβαθμων στελεχών του Ομίλου Μυτιληναίου σε ερώτηση της viotia για το ζήτημα.
Τέλος και ανεξάρτητα από τα τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα που συγκρούονται στον χώρο της ενέργειας, "είναι πιθανή η συνεργασία μεταξύ δικηγορικών γραφείων όταν υπάρχει κοινότης στόχων", θα πει προς τη viotia ικανός νομικός και γνώστης της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Ομως ακόμη κι αυτός δεν αμφισβητεί ότι έχουν ενδιαφέρον οι απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από την εντυπωσιακή ομοιότητα των αιτήσεων αναστολής αλλά και από την ταυτότητα στόχων μεταξύ μιας μικρής περιβαλλοντικής οργάνωσης και ενός ενεργειακού κολοσσού, όπως ο Ομιλος Κοπελούζου.

http://viotia.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Πόσα σας έδωσε ο μυτηλιναίος και σένα και του viotia παρέα για να στήσετε τη μικρή θλιβερή σας προβοκάτσια;

Ανώνυμος είπε...

Απο τα πιο σημαντικά θέματα για μια πόλη είναι αυτά των κοινόχρηστων χώρων. Στην αθήνα γινεται χαμός για τον ελαιώνα, το παγκράτι, την πατησίων.Στη θήβα όμως που ούτε για το νερό δεν νοιάζονται οι δημόσιοι χώροι είναι ψιλα γράμματα