Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Nέος εμπρησμός για τον ακτιβιστή Στέφανο Κόλλια- Αλληλεγγύη και συμπαράσταση για να μην περάσει ο εκφοβισμός, να μην δικαιωθούν οι τραμπούκοι

Δεύτερος και τελειωτικός αυτή φορά, εμπρησμός στο σπίτι του Στέφανου Κόλλια, μέλους της Κίνησης για τη Σωτηρία του περιβάλλοντος στη Γκιώνα, στην Καλοσκοπή Φωκίδας. Το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ο ίδιος απουσίαζε. Ο προηγούμενος εμπρησμός, είχε γίνει στις 26 Δεκέμβρη, μετά απο συγκέντρωση κατά των αυθαιρεσιών των μεταλλείων στον Αποστολιά Φωκίδας.
Πρόσφατα :
- Το Πολιτιστικό κέντρο Στρώμης Δ.Δ. Στρώμης Δήμου Καλλιέων Ν. Φωκίδας
- Η κίνηση για τη σωτηρία του περιβάλλοντος στην Γκιώνα
- Οι Πολίτες Φωκίδας για το περιβάλλον και τον πολιτισμό,
υπέβαλλαν ένσταση κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) της εταιρείας «ΕΛΜΙΝ Α.Ε.» για την έρευνα βωξιτικών κοιτασμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Γκιώνας και εντός των ορίων των Δήμων Καλλιέων, Γραβιάς και Αμφισσας Ν. Φωκίδας.
Η εταιρεία «ΕΛΜΙΝ Α.Ε.», με βάση την υποβληθείσα Μ.Π.Ε., πρόκειται να πραγματοποιήσει 600 περίπου ερευνητικές γεωτρήσεις σε βάθος άνω των 100 μ. έως μέγιστο τα 300 μ. Από τα στοιχεία της μελέτης, προκύπτει ότι το σύνολο σχεδόν της περιοχής (πλήν ενός μικρού τμήματος), που θα γίνουν οι ερευνητικές γεωτρήσεις, βρίσκεται εντός των ορίων των προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 με τον κωδικό GR2450002 και GR2450007. Οι περίπου 600 αυτές ερευνητικές γεωτρήσεις, μαζί με τις περίπου 21.000 άλλες ερευνητικές γεωτρήσεις, που προγραμματίζονται απο την άλλη εταιρεία που δραστηριοποιείται μεταλλευτικά στην περιοχή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της στον τοπικό
τύπο, δημιουργούν ένα μεγάλο θέμα όσον αφορά τα υπόγεια και επιφανειακά ύδατα της περιοχής. Απο αυτά τα νερά, αφενός μεν υδροδοτούνται τα τοπικά Δημοτικά Διαμερίσματα της περιοχής της Γκιώνας και αφετέρου συμβάλλουν και κατά ένα τμήμα τους στην υδροδότηση του λεκανοπεδίου της Αττικής μέσω του Βοιωτικού Κηφισού και του Μόρνου.
Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιέων εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Ο δεύτερος εμπρησμός, ήρθε μετά τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων που υποκινήθηκαν απο ενεργούς πολίτες όπως ο Στέφανος Κόλλιας.
ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ, ΑΥΡΙΟ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ

11 σχόλια:

Armonistas είπε...

Από την Πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Κορινθιακού:

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο Στέφανο και να ξέρουν οι δράστες, ότι τέτοιες ενέργειες δυναμώνουν τους ενεργούς πολίτες, δεν τους αποθαρρύνουν. Ανάβουν περισσότερο τη φωτιά που έχουν μέσα τους.

Ευχαριστούμε πολύ τους τραμπούκους-εμπρηστές που φροντίζουν να αναζωπυρώνουν το ηθικό μας.

P.V είπε...

Δυστυχώς ζούμε σε κράτος Νταβατζίδων και Μπράβων….
Όπως όμως λέει κάποιος «τα καλύτερα έρχονται»

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Από τον Οικολογικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.
www.xpolis.blogspot.com

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα του συναγωνιστή Στέφανο Κόλλια και σε όσους αγωνίζονται για να "έχουμε ποτάμια και βουνά" στην ύπαιθρο και πάρκα με υψιλό πράσινο στις πόλεις.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Η επιμονή στους στόχους μας και η συμπαράσταση όλων μας στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής - μιας ζωής με ποιότητα, με "χρώματα και αρώματα" της φύσης, με καλαϊδήσματα πουλιών- είναι το δικό μας "όπλο".

Οικολόγοι Πράσινοι Βόλου είπε...

Απο την Τ.Κ. Οικολόγων Πράσινων Μαγνησίας:

Συμπαραστεκόμαστε στον Στέφανο, τις περίεργες αυτές ώρες. Να ξέρει πως δεν είναι μόνος του στον δίκαιο αγώνα του.

Ευτυχώς η φύση έχει έντονη την ιδέα της δικαιοσύνης. Οι άνανδρες αυτές ενέργειες θα βαρύνουν στο τέλος μόνο αυτούς με την τόσο άρρωστη συνείδηση.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΤΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΛΛΙΑ!!!!ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΩΣ ΑΝΙΔΕΙΚΕΥΤΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ!!!!

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΔΕΚΤΗ. ΣΤΕΙΛΕ EMAIL ΣΤΟ symparataxi@gmail.com για να επικοινωνήσουμε

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Φίλοι και συναγωνιστές, η συμπαράστασή μας θα είναι έμπρακτη.
Δείτε και εδώ:
http://apps.facebook.com/causes/260172/27784897?m=8d3e39f8

Διαρκής Κίνηση είπε...

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον αγωνιστή Στέφανο Κόλλια.
Διαρκής Κίνηση από το Χαιδάρι.

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Η ανταπόκριση όλων είναι μεγάλη. Πάρα πολλά τα μέιλ και τα μηνύματα συμπαράστασης, απο όλη την Ελλάδα

Λύτρας Αλέκος είπε...

Από την ΑΠΟΔΡΑΣΗ Αγίων Αναργύρων εκφράζουμε υην συμπαραστασή μας στον Στέφανο Κόλλια και στην προσπαθειά σας...

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών που αντιδρούν στην παράνομη επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της ΕΛΜΙΝ Α.Ε μέσα στον Εθνικό Δρυμό, σε περιοχές που εντάσσονται στο Δίκτυο Natura 2000 δεν θα περάσει.

Η τρομοκρατία των τραμπούκων δεν θα περάσει.

Δημοτική Κίνηση ΑΠΟΔΡΑΣΗ, Αγίων Αναργύρων

http://www.a-po-drasi.gr/?p=488

Για ότι βοήθεια νομίζετε στείλτε μας mail στο a.po.drasi@gmail.com

doctor είπε...

Εξοργιστικό και απάνθρωπο.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να βοηθήσουμε οικονομικά τον άνθρωπο;

doctor