Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Αντικαταναλωτικό πρελούδιο του λαϊκού κινήματος: Κ.Λ.Α.Τ.Α.Ρ.Ω.

Το Κίνημα Λαϊκής Απελευθέρωσης Τοκογλυφίας, Αισχροκέρδειας, Ρύπων, Ωχ-ημάτων (ΚΛΑΤΑΡΩ) ενίκησεν ! Ικανοποιήθησαν τα αιτήματά μας!
Δεκάδες δις ευρώ εδόθησαν στις τράπεζες. Προσωρινά απεσοβήθει η πτώχευση των πιό βουλιμικών και ένα μεγάλο μέρος των κερδών αυτών θα το επενδύσουν σε αναπτυξιακά έργα σε Μύκονο, Μπαχάμες και κυρίως σε υποανάπτυκτα βραχονησάκια. Χιλιάδες αγρότες, βιοτέχνες και επαγγελματίες, που δεν εκσυγχρονίστηκαν και δεν πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους, μας άδειασαν τη γωνιά για να μπορέσουν οι παγκόσμιες εταιρείες να βρουν πελατεία χωρίς ανταγωνισμό και να αναπτυχθούν αυξάνοντας τις τιμές.
Κατορθώσαμε να προσανατολίζουμε την μάζα να αποδέχεται χωρίς φόβο τα επαναστατικά χημικά μας, που καθαρίζουν σκουπίζουν τελειώνουν, ώστε οι δουλειές τους να μην καθυστερούν.
Κατορθώσαμε να διευρύνουμε τον πληθυσμό που πάσχει από «ανίατες» μακροχρόνιες ασθένειες ώστε να υπάρχει πλατιά απόκριση «εθελοντών» στα πειράματα, χωρίς να βάζει η φαρμακοβιομηχανία το χρήμα αλλά τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων καταναλωτών. Χωρίς θυσίες καμία επιστήμη δεν αναπτύσσεται.
Κατορθώσαμε οι μεγάλες
ανώνυμες εταιρείες να πωλούν μαζικά επώνυμα προϊόντα σε καλά ενημερωμένους καταναλωτές από τις διαφημίσεις, που προβάλουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης!
Κατορθώσαμε η μάζα μεταξύ της να μην έχει και πολλές επαφές ώστε ο καθένας ατομικά και μόνος του να αναπτύσσεται χωρίς τα κουτσομπολιά των διπλανών του καθοδηγούμενος από την επιστημονικά ορθή διαφήμιση των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Κατορθώσαμε η πλειοψηφία της μάζα να μην διαμαρτύρεται όταν μετακινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιβάλαμε η ανάπτυξη του μετρό να γίνει αφού πρώτα η μάζα αγοράσει αυτοκίνητο, ώστε να χρηματοδοτηθούν οι αναπτυξιακές προσπάθειες των εταιρειών πετρελαίου, των αυτοκινητοβιομηχανιών και των τραπεζών.
Τα καυσαέρια αυξήθηκαν και εμπλουτίστηκαν με νέες χημικές και αρωματικές ενώσεις. Για πρώτη φορά στην ιστορία των τελευταίων δεκαετιών δόθηκαν άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από θερμοηλεκτρικούς σταθμούς στην Αττική, ενάντια στις υποχρεώσεις του ΚΙΟΤΟ.
Τα δάση μειώνονται καθημερινά, προς όφελος της αειφορίας των αναπτυξιακών κερδών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Γι αυτό καίγονται, οικοπεδοποιούνται, αγροτουριστικοποιούνται και τα άγρια και επικίνδυνα θηρία εξολοθρεύονται. Το νερό, όταν δεήσει να βρέξει, δεν μένει πιά στα καμένα δάση αλλά τρέχει πολύ πιο γρηγορότερα στα ποτάμια παρασύροντας τα εργοστασιακά λύματα, τα σκουπίδια, το γόνιμο επιφανειακό χώμα των χωραφιών και ενίοτε και τους ίδιους τους αγρότες, ρίχνοντας όλα αυτά μαζικά στην θάλασσα. Ο θεός είναι μαζί μας, γιατί μας βοηθάει με τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην μείωση των βρωμιών, καθαρίζοντας έτσι γρηγορότερα το περιβάλλον, εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα την θάλασσα με πολλά διατροφικά υγιεινά στοιχεία για τα ψάρια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Μεγάλος Πατερούλης, σε συνεργασία με τις εταιρείες βιοτεχνολογίας έθεσαν όρια επιμόλυνσης των βιολογικών προϊόντων με μεταλλαγμένους οργανισμούς! Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προσανατολίζεται να αποδεχτεί αυτά τα όρια, πλησιάζοντας αυτά της ολοκληρωμένης διαχείρισης, ώστε οι καταναλωτές να μην μπερδεύονται με πολλές έννοιες και ταυτόχρονα να έχουν μεγάλη ποικιλία επιλογών συμβατικών προϊόντων.
Το κίνημα ΚΛΑΤΑΡΩ πρότεινε στις γαλακτοβιομηχανίες, να διευρύνουν ακόμα περισσότερο την διαφορά τιμής παραγωγού και καταναλωτή ώστε να μεγαλώσουν τα κέρδη τους για να επιζήσουν από την επερχόμενη κρίση. Πρότεινε το φρέσκο αγελαδινό γάλα να πωλείται 2 ευρώ το λίτρο και στους παραγωγούς να πληρώνεται 20 λεπτά το κιλό, μετά από 12 μήνες.
Κερδίθηκε η μάχη με τους κερδοσκόπους παραγωγούς ελαιόλαδου, σιτηρών και οσπρίων. Τώρα οι τιμές παραγωγού των προϊόντων αυτών μειώθηκαν στο μισό και μπήκαν στην σωστή βάση ώστε οι καθυστερημένοι μικροκτηματίες να μας αδειάσουν την γωνιά. Οι τιμές όμως στο ράφι παρέμειναν σταθερές για να μην έχουν κανένα επιχείρημα οι εργαζόμενοι καταναλωτές να ζητούν αυξήσεις στις αποδοχές τους και οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κρίση αυξάνοντας τα περιθώρια κέρδους τους.
Η Δημοκρατία διευρύνθηκε.
√ Τα ΜΑΤ έδιωξαν μετά από πολλές μάχες σώμα με σώμα και με την χρήση αρωματικών χημικών, τους αναχρονιστικούς κατοίκους της Κυψέλης από το πάρκο ώστε οι δημοτικοί υπάλληλοι να εξυπηρετήσουν τον ιδιώτη, που θέλει επιδοτούμενος να μετατρέψει το πάρκο σε τσιμέντο με υπόγειο γκαράζ.
√ Ο νέος νόμος για τους καταναλωτές κατήργησε τις αυθόρμητες ενώσεις καταναλωτών, που δημιουργούσαν απρόσμενα ερασιτεχνικά προβλήματα. Κατασκεύασε νέες Ενώσεις καθοδηγούμενες από οργανωμένα γραφεία, ώστε η μάζα των καταναλωτών να προσανατολίζεται σωστά στα προβλήματα με την βοήθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Όμως το λαϊκό κίνημα ΚΛΑΤΑΡΩ δεν πρέπει να εφησυχάσει μετά από τις νίκες του. Μπροστά μας είναι ο κίνδυνος οι αυθόρμητες και ανεξάρτητες Ενώσεις καταναλωτών να μας δημιουργήσουν προβλήματα.
Τα βιολογικά προϊόντα των μικρών αγροτών και των εθελοντών αγροτών οικολογικού προσανατολισμού, που ρυπαίνουν τις αγορές, πρέπει να απαξιώνονται συνεχώς και όλοι οι καταναλωτές να στρέφονται στα μεγάλα καταστήματα, όπου τηρούνται με ευλάβεια τα μέτρα αποπροσανατολισμού των μικροβίων.
Οι λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων, πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να εμπλουτιστούν με εμπόρους.

Πρέπει να τροποποιηθούν τα άρθρα του Συντάγματος, που προφυλάσσουν τα δάση και το περιβάλλον ώστε να δικαιώσουν τους ιδιοκτήτες μεταλλείων, δασικών εκτάσεων, όπως ο τσιφλικάς Μπέϋκερ, από τις ανίερες προσφυγές των αριστερών και αναρχοαυτόνομων οικολόγων.
Επίσης πρέπει να αποσοβηθεί ο τεράστιος κίνδυνος της αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων, ώστε να υπάρχουν φτηνά οικόπεδα και ελεύθερες εκτάσεις για εκμετάλλευση και ανάπτυξη.
Ο κίνδυνος οι αυξήσεις των μισθών και ημερομισθίων, που μερικοί διεκδικούν, άκουσον άκουσον, να γίνουν στο επίπεδο του αυξημένου κόστους ζωής!... Είναι προ των θυρών. Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να μην μπορούν να ζήσουν οικονομικότερα. Πρέπει να εκπαιδευτούν!
Η ηθική και πολιτική ενίσχυση των ΜΑΤ χρειάζεται να είναι καθημερινό μας μέλημα. Να δεκαπλασιαστεί ο αριθμός τους και να εξοπλιστούν με ακόμα πιο ισχυρά χημικά ώστε οι διαδηλωτές να σακατεύονται πιο γρήγορα. Άλλωστε οι διαδηλωτές είναι ανάπηροι στο μυαλό και γι αυτό αναλώσιμοι !
Επίσης προτείνεται η τροποποίηση του τίτλου του λαϊκού κινήματος ΚΛΑΤΑΡΩ, προσθέτοντας ένα (ρ) στο τελευταίο συνθετικό του. Δηλαδή η τελευταία λέξη από Ωχ-ημάτων να γίνει:
Ωχ-ήμα(ρ)τον.
Κλατάραμε συνάδελφοι, κλατάραμε…
Μπροστά στην τηλεόραση αραχτοί στους καναπέδες
Ως πότε παλικάρια θα τρώμε καρπαζιές
Μονάχοι σαν λιοντάρια σε σπίτια και δουλειές

Γιωργάκης Κωστής
Πρόεδρος του ΔΣ της ΒΙΟΖΩ www.biozo.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: