Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Διαψεύσεις για το θέμα του Ασωπού

oikomargarita.blogspot.com: Οι έρευνες διαψεύδουν τον Σουφλιά
Οι τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για τον Ασωπό, καθώς και του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος στο ΣΚΑΙ προκαλούν σίγουρα το δημόσιο αίσθημα μία μόλις ημέρα πριν την μεγάλη κινητοποίηση του Δικτύου Κινήσεων Πολιτών στα διόδια Σχηματαρίου, όπου πολίτες από όλη σχεδόν τηην Ελλάδα θα ενώσουν τη φωνή τους σε μια διαμαρτυρία για το έγκλημα που συντελείται στην ευρύτερη περιοχή!
Ωστόσο τα γεγονότα διαψεύδουν κατάφωρα τις καθησυχαστικές εξαγγελίες...
"Την εικονική πραγματικότητα του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για τον Ασωπό διαψεύδουν οι επιστημονικές έρευνες", σύμφωνα και με τις ειδήσεις του ΣΚΑΙ.
"Ο κ. Σουφλιάς ισχυρίζεται ότι τα νερά που βρίσκονται στην επιφάνεια του ποταμού είναι καθαρά".
Ωστό η έρευνα του ΙΓΜΕ, που για πολλούς μήνες έκρυβε το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και οι μελέτες του καθηγητή του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεολόγου Μιμίδη και άλλων έγκριτων επιστημόνων, καταδεικνύουν την ύπαρξη υψηλών συγκεντρώσεων βαρέων μετάλλων όπως ψευδάργυρος, σίδηρος, χαλκός και νικέλιο, τόσο στα επιφανειακά, όσο και στα υπόγεια νερά.
Οι ίδιοι οι έλεγχοι και επανέλεγχοι των Επιθεωρητών αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα εργοστάσια, συνεχίζουν να απορρίπτουν ανεπεξέργαστα ακόμη και τοξικά, επικίνδυνα, απόβλητα στο ποτάμι, αλλά και στον υδροφόρο ορίζοντα. Βεβαίως εξακολουθούν να μην αναφέρονται στη φύση και το είδος των απορριπτόμενων "υγρών" χαρακτηρίζοντάς τα "υγρά αγνώστου προέλευσης" (!!!!). Αλλά παραδέχονται ότι οι βιομηχανίες πετούν τα υγρά τους απόβλητα στον ποταμό μέσω παράνομων αγωγών καθώς και στο δίκτυο ομβρίων υδάτων.
Το θέατρο του παράλογου ;;; Ή ελιγμός στρατηγικής ώστε να μην ενοχληθούν και πολύ οι "έχοντες" μεγαλοβιομήχανοι της περιοχής, ροκανίζοντας χρόνο....
Τι και αν όλο και περισσότεροι κάτοικοι πεθαίνουν από καρκίνο, τι και αν τα καρότα της περιοχής δεν αγοράζονται πια από τους καταναλωτές, τι και αν κανένας δεν γνωρίζει με ποιο νερό παρασκευάζονται τα τρόφιμα, αναψυκτικά, καλλυντικά και άλλα προϊόντα από τις μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής Οινοφύτων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: