Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Ο ΑΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

απο oikomaragarita.blogspot.com: Ο ΑΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Διοργανώνεται Συνέδριο στις Βρυξέλλες, μετά από πρωτοβουλία των ευρωπαίων πράσινων σε συνεργασία με το ελληνικό κόμμα των οικολόγων πράσινων, το Δίκτυο Κινήσεων Πολιτών Ανατ. Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας και τη συμμετοχή του ΣΚΑΪ όπου το ζήτημα της ρύπανσης του Ασωπού θα συζητηεθεί στις 15 Απριλίου στο ευρωκοινοβούλιο.
Ομιλητής θα είναι και ο ευρωπαίος επίτροπος Σταύρος Δήμας ενώ έχει προσκληθεί και η αμερικανίδα δικηγόρος Έριν Μπρόκοβιτς γνωστή για τον αγώνας της σχετικά με τις επιπτώσεις του εξασθενούς χρωμίου στην υγεία των πολιτών, καθώς και εκπρόσωποι του ΙΤΑΠ, της Συμπαράταξης Βοιωτών και εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΩΠΟ
Την ερχόμενη Πέμπτη 2 Απριλίου αντιπροσωπεία βουλευτών από την επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής θα επισκεφθεί τη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων - Σχηματαρίου.
Επίσης θα επισκεφθεί την παράνομη χωματερή της περιοχής θέμα που είχε αναδείξει ο σταθμός μας με αποτέλεσμα την παρέμβαση του εισαγγελέα Θήβας.
Εν τω μεταξύ πλησιάζουν τις 27.000 οι υπογραφές των πολιτών στην ηλεκτρονική διεύθυνση Skai.gr/asopos, αντιδρώντας στην υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.
Περισσότερα δείτε, επισκεφθείτε την ομάδα για τον ΑΣΩΠΟ στη διεύθυνση http://groups.google.gr/group/eg_asopos?hl=el-
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΔΩ http://apps.facebook.com/causes/212271?m=91e6b129

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΙΑ ΟΤΙ ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ, ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟΥς ΛΕΝΕ. ΡΗΤΗΣΕ Η ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΒΑ, ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΨΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ, Η ΤΟΥΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ, ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΡΗΤΗΣΕ ΤΗΝ κ. ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Το ακόμη χειρότερο ανώνυμε είναι ότι δεν υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται πραγματικά να ασκήσει αρμοδιότητες και να αναλάβει ευθύνες.
Οι περισσότεροι πολιτεύονται σφίγγοντας χέρια, τάζοντας, κάνοντας μικροεξυπηρετήσεις και δημιουργώντας συνενόχους σε μικρομέγαλες ανταλλαγές
π.χ. στο ΚΕΚ της Ν.Α.Β., σε δημόσια έργα, αναθέσεις, θέσεις μερικής απασχόλησης κλπ και απο τέτοια αλισβερίσια καμαρώνουν και επαίρονται ότι "δένουν" ψηφοφόρους.
Μετρούν την αξία τους σε τέτοιους ψήφους λέγοντας "έχω 4000 και τους κρατάω στο χέρι"
Με τέτοιες αρχές θα ήταν περίεργο να ασχοληθούν και σοβαρά με την επίλυση απλών ή πιο σύνθετων προβλημάτων.
Αν είναι να συμφωνήσουν με κανένα Δήμο χωρίς πολύ κόστος οκ
Αλλιώς μην τους περιμένετε... έχουν πάρει γραμμή τις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ανώνυμος είπε...

για όνομα του Θεού ρε παιδιά.. δεν μπορεί κάποιος να πάρει μια υπεύθυνη θεση για το θέμα ΑΡΤΕΜΙΣ και DAMCO ENERGY?
από το πρωί έχει βγει το θέμα στο http://viotia.blogspot.com/ και διαβάζουμε αναρτήσεις για το ρεύμα στη σαχάρα?
στο κάτω κάτω ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.. και η κα. Μαυρίκη και όλοι..

πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση άμεσα, για να μην μένουν σκιές για τη συμπαράταξη.
άλλο που δεν θέλαν οι κακόβουλοι..

ευχαριστώ

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

ασφαλώς και μπορούμε

Ανώνυμος είπε...

Εντυπωσιακές ομοιότητες ως προς τη δομή των επιχειρημάτων και ως προς το λεκτικό εμφανίζουν οι 2 αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης (στις φωτό) που έχουν κατατεθεί ενώπιον του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας και αφορούν στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 412 MW που κατασκευάζεται από την ENDESA HELLLAS στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας.



Η πρώτη αίτηση έχει κατατεθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2009 από την ανώνυμη εταιρεία DAMCO ENERGY AE, συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου.


Η δεύτερη αίτηση κατατέθηκε και αυτή στις 20 Φεβρουαρίου 2009 από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Η ΑΡΤΕΜΙΣ, την Οικολγική Κίνηση Αντίκυρας, που εδρεύει στην οδό Αθανασίου Διάκου 6 Αντίκυρα, και από 17 φυσικά πρόσωπα. Πρώτη σύμπτωση η ημέρα κατάθεσης των 2 αιτήσεων, η 20ή Φεβρουαρίου. Ομως δεν είναι η μόνη.



Ενα παράδειγμα της ομοιότητας των δύο αιτήσεων είναι το εξής.
Γράφει στη σελίδα 10 της αίτησης της DAMCO ENERGY AE.


V. Η παράνομη αιτιολογία της ΕΠΟ ως προς τη χρήση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Αλουμίνιον της Ελλάδος ΑΒΕΕ.


1. Στην προσβαλλόμενη ΕΠΟ και στο κεφάλαιο Ι με τίτλο «ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ» (σελ. 5) μνημoνεύονται, μεταξύ άλλων, ως υπoστηρικτικές εγκαταστάσεις οι λιμενικές εγκαταστάσεις για τη διακίνηση μηχανολογικού εξοπλισμού και υλικών. Ακολούθως, αναφέρεται ότι οι λιμενικές εγκαταστάσεις
αποτελούν μέρος των εγκαταστάσεων της Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Β.Ε.Ε, διέπονται από τους όρους της σχετικής ΚΥΑ έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και
τίθενται στη διάθεση της Μυτιληναίος Α.Ε. όποτε και στο βαθμό που απαιτείται. Στο άρθρο 14 παρ. 6 του Ν. 2971/2001 ορίζεται ότι επιτρέπεται η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παρα.λίας, θάλασσας ή πυθμένα και του υπεδάφους του σε αυτούς που έχουν ιδρύσει ή έχουν την πρόθεση να ιδρύσουν βιομηχανικές επιχειρήσεις σε ιδιωτικούς χώρους κ.λπ., κ.λπ.



Στη σελίδα 9-10 της αίτησης της ΑΡΤΕΜΙΣ διαβάζουμε επίσης.
V. Η παράνομη αιτιολογία της ΕΠΟ ως προς τη χρήση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Αλουμίνιον της Ελλάδος ΑΒΕΕ.
1. Επειδή στην προσβαλλόμενη ΕΠΟ και στο κεφάλαιο Ι με τίτλο «ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ» (σελ. 5) μνημoνεύονται, μεταξύ άλλων, ως υπoστηρικτικές εγκαταστάσεις οι λιμενικές εγκαταστάσεις για τη διακίνηση μηχανολογικού εξοπλισμού και υλικών. Ακολούθως, αναφέρεται ότι οι λιμενικές εγκαταστάσεις αποτελούν μέρος των εγκαταστάσεων της Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Β.Ε.Ε, διέπονται από τους όρους της σχετικής ΚΥ Α έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και τίθενται στη διάθεση της Μυτιληναίος Α.Ε. όποτε και στο βαθμό που απαιτείται. Στο άρθρο 14 παρ. 6 του Ν. 2971/2001 ορίζεται ότι επιτρέπεται η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παραλίας, θάλασσας ή πυθμένα και του υπεδάφους του σε αυτούς που έχουν ιδρύσει ή έχουν την πρόθεση να ιδρύσουν βιομηχανικές επιχειρήσεις σε ιδιωτικούς χώρους κ.λπ., κ.λπ.
Η διαφορά μεταξύ των 2 αιτήσεων δηλαδή περιορίζεται σε ένα "επειδή"που εισάγει το επιχείρημα της αίτησης που καταθλετει η ΑΡΤΕΜΙΣ.


Αλλά ευλόγως προκύπτει το ερώτημα. Είναι η συγεκριμένη ομοιότητα μεταξύ των δύο αιτήσεων μεμονωμένη περίπτωση που προκύπτει από ταυτότητα επιχειρημάτων;
Αναμφισβήτητα όχι.
Μια επισταμένη αλλά όχι και απολύτως διεξοδική έρευνα δεικνύει ότι οι ομοιότητες στη δομή και το λεκτικό είναι πολλές.
Δείτε τον πίνακα για να καταστεί κατανοητό το εύρος των πανομοιότυπων επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν και οι 2 αιτούντες και της κοινής λεκτικής διατύπωσής τους.
Νόμιμη εκπρόσωπος και διαχειρίστρια της Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας Η ΑΡΤΕΜΙΣ είναι η κυρία Πηνελόπη Μαυρίκη-Οικονόμου. "Δεν έχω ιδέα για τις όποιες ομοιότητες μεταξύ των 2 αιτήσεων. Δεν έχουμε στα χέρια μας καν τη δική μας αίτηση αναστολής. Εμείς δεν γνωρίζουμε τις νομικές διαδικασίες. Εμπιστευτήκαμε την υπόθεση της δεύτερης αίτησης που καταθέσαμε εναντίον της Μυτληναίος ΑΕ στον Αθηναίο δικηγόρο μας, ο οποίος και την χειρίστηκε εν λευκώ καθώς του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Δεν γνωρίζω πώς συνέταξε την αίτηση αναστολής", ισχυρίζεται η κ. Μαυρίκη-Οικονόμου.


Υψηλά ιστάμενοι κύκλοι της DAMCO ENERGY ΑΕ, εκ μέρους του Ομίλου Κοπελούζου, απέδιδαν (και εκείνοι) τις τυχούσες ομοιότητες σε πιθανή (αλλά όχι γνωστή σε αυτούς) συνεργασία των δικηγορικών γραφείων που χειρίστηκαν την υπόθεση.


Από την άλλη πλευρά "ουδέν σχόλιον", είναι η απάντηση υψηλόβαθμων στελεχών του Ομίλου Μυτιληναίου σε ερώτηση της viotia για το ζήτημα.
Τέλος και ανεξάρτητα από τα τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα που συγκρούονται στον χώρο της ενέργειας, "είναι πιθανή η συνεργασία μεταξύ δικηγορικών γραφείων όταν υπάρχει κοινότης στόχων", θα πει προς τη viotia ικανός νομικός και γνώστης της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Ομως ακόμη κι αυτός δεν αμφισβητεί ότι έχουν ενδιαφέρον οι απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από την εντυπωσιακή ομοιότητα των αιτήσεων αναστολής αλλά και από την ταυτότητα στόχων μεταξύ μιας μικρής περιβαλλοντικής οργάνωσης και ενός ενεργειακού κολοσσού, όπως ο Ομιλος Κοπελούζου.

http://viotia.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε, ανώνυμε των 11.54΄, γιατί δεν απευθύνεις το σωστό κατά τα άλλα ερώτημά σου στην εταιρία αλλά το απευθύνεις στην ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Μήπως είσαι προκατειλημένος;

Ανώνυμος είπε...

Πόσα σας έδωσε ο μυτηλιναίος και σένα και του viotia παρέα για να στήσετε τη μικρή θλιβερή σας προβοκάτσια;

Ανώνυμος είπε...

Εθνική γιορτή σήμερα πλάκωσε και ο ΠΉΛΙΟΣ ΓΟΥΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

φίλε Π.Λ

το ερώτημα δεν το απευθύνω μόνο στην συμπαράταξη, αλλά και στην συμπαράταξη γιατί η συγκεκριμένη ετερία είναι "Απο τις κινήσεις πολιτών της Συμπαράταξης" όπως έπί λέξη διαβάζουμε σε αναρτήσεις του blog.

http://symparataxi.blogspot.com/2008/05/blog-post_17.html

καλο θα ήταν να έχουμε μια θέση..

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε, που εξακολουθείς να είσαι ανώνυμος παρά το ότι απαντάς σε επώνυμη ερώτηση δική μου, δεν ξέρω γιατί άραγε, και που συνεχίζεις να κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις, επαναλαμβάνω την ερώτησή μου:

"γιατί δεν απευθύνεις το σωστό κατά τα άλλα ερώτημά σου στην εταιρία DAMKO ENERGY AE αλλά το απευθύνεις στην ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Μήπως είσαι προκατειλημένος;"....

Όταν λέω "Προκατειλημένος" εννοώ οτι μήπως από θέση πολιτική ιδεολογική ή από άλλους λόγους θεωρείς εκ των προτέρων, χωρίς να το συζητήσεις, οτι οι μεγάλες ξένες και ελληνικές εταιρίες έχουν πάντα δίκιο και οι Βοιωτοί πολίτες και τα Κινήματα έχουν πάντα άδικο ως προς τα αιτήματα και ως προς τις διεκδικήσεις τους.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ λειτουργεί με διαφάνεια, με ανοικτές διαδικασίες, στελεχώνεται από επώνυμους πολίτες και συλλογικότητες, όπως η "ΑΡΤΕΜΙΣ", έχει διατυπωμένες γραπτές θέσεις, τις οποίες πρόσφατα, με συνέτευξη τύπου, ζήτησε από τους Βοιωτούς να παλέψουν ενωτικά και ήδη με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις αυτές οι θέσεις της δικαιώνονται και είναι καλό που δίνεις την ευκαιρία να τα επαναλάβουμε.

Ακόμα και αυτή η πλάγια κριτική σου, η έμμεση συκοφαντία, η ανώνυμη απορία σου, που σε διαβεβαιώνω οτι δεν είναι καθόλου πρωτότυπη ούτε πρωτοφανής, δυναμώνουν και συσπειρώνουν την ΣΥΜΠΑΤΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και μεγαλώνουν την απήχησή της στους Βοιωτούς.

Ανώνυμος είπε...

επώνυμε φίλε Π.Λ

αν και τα ελληνικά μου θεωρώ πως είναι επαρκή, επανέρχομαι στο ερωτημά σου.
το ερώτημα όπως προείπα το υπέβαλα και στην συμπαράταξη, γιατί η συγκεκριμένη εταιρία είναι μέλος της συμπαράταξης ή συνιστώσα της συμπαράταξης ή όπως αλλιώς το ονομάσουμε τέλοσπάντων...
αυτή η απάντηση που λάβαμε σήμερα με 30 ώρες καθυστέρηση δεν έπρεπε να έχει δωθεί γρηγορότερα για να μην μένουν εντυπώσεις?
τι το παράλογο ζήτησα δεν μπορώ να καταλάβω..

αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό να έρθω και στα περί ανώνυμης απάντησής μου στο επώνυμο σχόλιό σου, τα οποία επώνυμε φίλε Π.Λ θα τα εκλάβω ως αστεισμό, αφού καταλαβαίνεις πως δεν είσαι ο μόνος Π.Λ ανα την βοιωτία, μην πω ανά το παελλήνιο..
ειλικρινά θεωρείς ότι τα αρχικά σου (που εγώ δέχομαι ως αληθή)κάνουν το σχόλιό σου επώνυμο? κι η ανωνυμία της ερώτησή μου την καθιστά άκυρη και εμένα αναξιόπιστο? το 80% των σχολίων του blog είναι ανώνυμα (και μάλιστα δημοσιεύονται όλα κατ'επιλογή του διαχειριστή - και μπράβο του..) και σε πείραξε το δικό μου σχόλιο?
όποιος δηλαδή γράψει κάτι διαφορετικό από επικρατούσ άποψη είναι εκ του πονηρού πάντα? μάλλον εσύ είσαι προκατειλλημένος λοιπόν αφού δεν θυμάμαι την ίδια αντιμετώπιση στα εκατοντάδες ανώνυμα σχόλια που δεν είναι επικριτικά..

κλείνοντας θα πώ μόνο πως αν το θέμα που έθιξα (έστω και ανωνύμως)δεν ήταν σοβαρό, ούτε τόση συζήτησα θα γινόταν με σχόλια, ούτε θα αφιέρωνε η συμπαράταξη ολόκληρη ανακοίνωση για να διευκρινήσει τα πράγματα.
η οποία ούτως ή άλλως θα έβγαινε σήμερα ανεξαρτήτως σχολίων στο blog, απλά επιβεβαιώνεται πως όντως υπήρχε θέμα και μάλιστα σοβαρό..

ΥΓ. χαιρετισμούς στους επίσης επώνυμους φίλους μας Κ.Ξ, Ρ.Π και Θ.Β (όχι τον 007, τον άλλον..)

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε βοιωτέ,
μάλλον ξέχασες πως η συμπαράταξη έχει συλλογικές διαδικασίες και ότι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ απο κανέναν, άρα οι 30 ώρες καθυστέρηση για να συνεννοηθούνε κάποιοι εμπλεκόμενοι και ΜΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ δεν ξέρω πως σου φαίνονται πολλές.
Εδώ κοτζαμ πρωθυπουργός πλήρους απασχόλησης και έκανε εβδομάδες να απαντήσει π.χ. για τον Βουλγαράκη. Τόσο απλά.