Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Ενημέρωση για τη ΒΙΠΕ Θίσβης

Ενημερωτική ημερίδα της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε. (από thiva-press.blogspot.com)
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009 στην αίθουσα εκπαίδευσης της εταιρείας «ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ» στη ΒΙ.ΠΕ. Θίσβης , η ημερίδα για την ενημέρωση των τοπικών αρχών Δήμου Θίσβης και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας με θέμα τα αποτελέσματα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της «Μελέτης Αντιπλημμυρικής Προστασίας στην Περιοχή Λικερίου της Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης».Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου εντάσσεται στη Β’ φάση των έργων υποδομής της Βιομηχανικής Περιοχής της Θίσβης και αφορά στην κατασκευή ενός περιμετρικού αποστραγγιστικού καναλιού στο βόρειο σύνορο εντός των ορίων της ΒΙ.ΠΕ., μήκους τριών (3) χιλιομέτρων, περίπου, και μίας υπόγειας σήραγγας διοχέτευσης του νερού στη θάλασσα, μήκους ενός (1) χιλιομέτρου. Σε περίπτωση πλημμύρας το περιμετρικό κανάλι θα συγκεντρώνει τα νερά της βροχής. Η επιπλέον ποσότητα νερού θα διοχετεύεται στη θάλασσα, μέσω της υπόγειας σήραγγας. Η διαχείριση του όγκου νερού θα γίνεται με θυρόφραγμα, έτσι ώστε να μπορεί το νερό να παραμένει στο κανάλι όσο χρόνο η χρήση του είναι επιθυμητή για αρδευτικούς σκοπούς.Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση, η ανάγκη για ύπαρξη αποταμιευτήρων νερού θα γίνεται όλο και πιο επιτακτική, γι’ αυτό το συγκεκριμένο έργο χαρακτηρίζεται σύγχρονο έργο πνοής, το οποίο θα συμβάλει στη λειτουργικότητα της ΒΙ.ΠΕ. και ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει έναντι πλημμύρας έκταση 1.150.000 τ.μ. καλλιεργήσιμης έκτασης εκτός των ορίων της ΒΙ.ΠΕ. Σε περίπτωση δε, φαινόμενου πλημμύρας εκατονταετίας το έργο θα μπορεί να προστατέψει , επιπλέον, 1.000.000 τ.μ. κτημάτων στην παρακείμενη περιοχή της ΚΙΝΕTΑΣ.Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουν εξασφαλισθεί για την τοπική κοινωνία:1. Αντιπλημμυρική κάλυψη συνολικού εμβαδού 2.150.000 τ.μ. καλλιεργήσιμης γης.2. Νερό 50.000 κυβικών μέτρων, το οποίο θα αποταμιεύεται στο κανάλι αποστράγγισης και θα μπορεί να διατίθεται δωρεάν για αρδευτικούς σκοπούς.Από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας τονίστηκε η ανάγκη να μελετηθούν από τον Δήμο ή και τη Νομαρχία συμπληρωματικά έργα στην ευρύτερη περιοχή, έτσι ώστε να επιτευχθεί ακόμη μεγαλύτερη αποταμίευση νερού.Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θίσβης, κ .Κ.Κοβάνης, ο Αντιδήμαρχος κ.Γ.Μαρίνης, ο Τοπικός Πρόεδρος Θίσβης κ.Γ.Καρβούνης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γ.Σταμάτης, Κ.Βόζης,Χ.Αραπάκης ,Γ.Μεϊδάνης και Δ.Σύρος , ο Εκπρόσωπος της ΝΑ Βοιωτίας ,κ. Γ.Παπαργύρης και η Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κα Ε.Πορτάλιου ,καθώς και Εκπρόσωπος από την Δ/νση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας ως και εκπρόσωποι της εταιρείας «ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ και της «ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ.».Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Θίσβης και ο κ. Ν. Κουδούνης ,Πρόεδρος της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ , η οποία είναι ο φορέας εκπόνησης της μελέτης και ο Υπεύθυνος για την υλοποίηση του έργου, ενώ την παρουσίαση του έργου πραγματοποίησαν οι Μελετητές κ.κ. Μ.Σάρρος και Ι. Δεμάγκος εκπρόσωποι της εταιρείας «ΔΡΟΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΕΠΕ».

Σχόλιο Συμπαράταξης. Όπως διαβάζουμε απο το άρθρο:
1. Η ΒΙΠΕ μέχρι σήμερα λειτουργεί χωρίς ούτε τα στοιχειώδη έργα υποδομής, πόσο μάλλον περιβαλλοντικές υποδομές και μέτρα ελέγχου
2. Χρειάστηκαν 8 χρόνια, τόσες διαμαρτυρίες και τόση τυμπανοκρουσία για το περιμετρικό αποστραγγιστικό κανάλι και τη σήραγγα για να οδηγεί όμβρια στη θάλασσα. Δεν βιάζονται καθόλου αλλά και κανείς (π.χ. Νομαρχία, ΥΠΕΧΩΔΕ) δεν τους βιάζει.
3. Ο Δήμος Θίσβης δηλώνει ότι επιθυμεί την κατάργηση της ΒΙΠΕ, αλλά παρίσταται στην ημερίδα
4. Όπως παρέστη και εκπρόσωπος της Νομαρχίας
5. Θυμόμαστε τα ολοσέλιδα, τις ανακοινώσεις και τις μεγάλες φωτογραφίες του Νομάρχη όταν προ ημερών το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεν νομιμοποίησε αυθαίρετες κατασκευές της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ.

Το θέατρο του παραλόγου ή ψιλό γαζί;

1 σχόλιο:

αμάν πια είπε...

Ψιλό γαζί: ούτε καν το έργο αλλά η μελέτη για το έργο και σιγά και το έργο δηλαδή.