Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Η κινητοποίηση στα διόδια Σχηματαρίου για τη σωτηρία Ασωπού- Ευβοικού





Με συμβολικό άνοιγμα των διοδίων Σχηματαρίου, διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι της Βοιωτίας, της Εύβοιας, και της Ανατολικής Αττικής για το διαχρονικό έγκλημα στην ανεξέλεγκτη βιομηχανική ζώνη, που έχει ως αποτέλεσμα τη μόλυνση των υπόγειων νερών και του Ασωπού.







Η διαμαρτυρία των κατοίκων εκφράστηκε με μαύρες σημαίες, πανώ και ενημερωτικά φυλλάδια που μοίραζαν στους διερχόμενους οδηγούς, πολλοί απο τους οποίους ήταν ενημερωμένοι για το πρόβλημα και εξέφραζαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των κατοίκων.
Η κινητοποίηση διήρκεσε περίπου 1,30 ώρα ενώ για μικρό διάστημα (περίπου 5-10 λεπτά) διακόπηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Λαμία, απο τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο οδόστρωμα. Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού για τη συνέχιση των κοινών αγώνων.
Δυναμικό παρόν έδωσαν οι κάτοικοι του Ωρωπού, της Χαλκίδας, της Λιβαδειάς, των Βαγίων, της Θήβας ενώ μικρότερη ήταν η συμμετοχή των κατοίκων Σχηματαρίου και Οινοφύτων. Επίσης συμμετείχαν κάτοικοι απο την Αυλίδα, το Δήλεσι, το Χαλκούτσι, τον Αγ.Θωμά, τη Θίσβη, την Αντίκυρα αλλά και απο άλλα σημεία των γύρω περιοχών.
Το φυλλάδιο που μοιράστηκε στα διόδια :

Και οι ευθύνες καταλογίζονται:
- στους βιομηχάνους που δηλητηριάζουν τη γή, το νερό και τον αέρα για να εξοικονομήσουν απο τη μη εφαρμογή των μέτρων αντιρρύπνασης.
- στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας με αρμοδιότητα τον έλεγχο των βιομηχανιών που ρυπαίνουν, την αδειοδότηση διάθεσης αποβλήτων, την εκτέλεση έργων απορρύπανσης του Ασωπού, την κινητοποίηση των φορέων για την διεκδίκηση των έργων, την υδρογεωλογική μελέτη και τη χαρτογράφηση της ρύπανσης
- στο ΥΠΕΧΩΔΕ και την Κυβέρνηση, με αρμοδιότητα τα χωροταξικά σχέδια, την οριοθέτηση ΒΙΠΕ, την εκτέλεση μεγάλων έργων (όπως κεντρικές εγκαταστάσεις διύλησης νερού και επεξεργασίας αποβλήτων), τον έλεγχο των προιόντων της περιοχής.
- τους Δημάρχους της περιοχής γιατί ανέχονται τη συνέχιση αυτής της κατάστασης, δεν αναλαμβάνουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες , δεν κινητοποιούν τον κόσμο της περιοχής.
- και βέβαια στους άπρακτους βουλευτές μας

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι υπευθυνοι απο την Νομαρχία Βοιωτίας Νομαρχης, Αντινομαρχες Τσόνογλου, Αγάτσα, Παπαναγιώτου, ήταν εκει; Αυτοι θελουν να μας εκπροσωπήσουν αύριο, με πλατιά χαμόγελα οδον΄τοκρεμμας και ρουζ.....

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Ηταν η Φανή Παπαθωμά, Βασίλης Τόγιας και οι δήμαρχοι Ευ.Γεωργίου (Σχηματάρι)και Γ.Θεοδωρόπουλος (Οινόφυτα)

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ. ΛΕΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ, ΟΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ. ΟΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΦΙΑΝΟΝΑΤΙ ΟΙ , ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

οι δημαρχοι Σχηματαριου και Οινοφύτων, ποτε δεν αντέδρασαν στις αδειοδοτησεις βιομηχανιων, αλλα τις δεχονται για δικους τους λογους. Η κ. Παπαθωμα, είναι τελέιως νεα και δεν ξέρει τι έχει προηγηθεί. Πήγε για δημόσιες σχέσεις ή τι θέλει να μας πέι άλλο. Ο βουλευτής κ. Τόγιας, ευτυχώς που αντιδράει τελευταία. Ομως οι υπέυθυνοι, που τους λέει ονομαστικά ο ανωνυμος 5.16, καταλαβα ότι δεν ήταν εκει. Κάτι ξέρουν και έλιπαν ή κατι άλλο έχουν. Τους προκαλούμε απο εδω να μας πουν.

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ [ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ] ΚΥΡΙΕ ΝΟΜΑΡΧΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει για το έγκλημα Ασωπού και τις άδειες που έδωσαν οι Νομαρχης, Αντινομαρχες Τσόνογλου, Αγάτσα και Παπαναγιώτου, να πάρουν θέση. Άν δεν ήξεραν να πανε να κανουν άλλες δουλειές.Αρκετα τα πειράματα των άσχετων στο κεφάλι μας. Αρκετα να μας περνανε σαν ιθαγενείς.

Ανώνυμος είπε...

ANTE KYRIE NOMARXA MILA

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει άγνοια ούτε απο την κ.Παπαθωμά, ούτε απο κανένα άλλο. Η κ.Παπαθωμά, μίλησε την επομένη της παράστασης της Συμπαράταξης στο Ν.Σ., σε Ρ/Σ της περιοχής μας και ανέφερε αναλυτικά ότι έχουν κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.Μάλιστα είπε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί οι κινήσεις πολιτών (αποφεύγουν να λένε Συμπαράταξη) στρέφονται και κατά της Νομαρχίας.
Όσο για τον κ.Τόγια, καλό ήταν που εμφανίστηκε, ακόμη καλλίτερο θα ήταν αν έπαιρνε ουσιαστικές πρωτοβουλίες.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως οι Λιβαδίτες έδωσαν μαζικό παρόν - πάνω απο 50 άτομα συμμετείχαν στην συγκέντρωση.
Φανταστείτε αν είχαν πρόβλημα με το νερό όπως οι Θηβαίοι και η κινητοποίηση γινόταν στον περιφερειακό της Λιβαδειάς πόσοι θα ήταν....

Ανώνυμος είπε...

αυτα όλα καλά. Αυτοί που έδωσαν τις άδειες και θελουν να πρωταγωνιστησουν στα πολιτικά, γιατι δεν μιλάνε, αλλά βαζουν τους/τις αλλους/ες, να εκπροσωπούν. Η απυσία είνια καθαρά ενοχή και αποκάλυψη διαπλοκής.