Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Οικολόγοι για μία ώρα - μια άλλη άποψη για την ώρα της γής

Oι Ελληνες είναι από τους λαούς της Ευρώπης που το αυτοκίνητο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Αντίθετα, στην ανακύκλωση καταλαμβάνουμε μία από τις τελευταίες θέσεις, ενώ το υδάτινο αποτύπωμα "το πόσο νερό χρησιμοποιούμε" του Ελληνα είναι ανάμεσα στα δέκα υψηλότερα του πλανήτη.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση μέχρι πρόσφατα απειλούσε τη χώρα μας με βαριά πρόστιμα για παράνομες χωματερές, ενώ γνωστό σε όλους είναι και το πρόβλημα με τα αυθαίρετα, κυρίως σε περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί δασικές και η χαμηλή διείσδυση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
Και όμως, αυτό το αρνητικό οικολογικό προφίλ -δεν σταματάει στα παραπάνω, θα χρειάζονταν σελίδες ολόκληρες για τα «κατορθώματα» μας- έρχεται να σώσει η πρωτιά μας στη συμμετοχή στην επικείμενη «Ωρα της Γης»: Τη μία ώρα (8 και μισή το βράδυ του Σαββάτου) που κάτοικοι από όλη τη Γη θα σβήσουν ταυτόχρονα και για μία ώρα τα φώτα.
Με περισσότερους από 270 δήμους στο πρόγραμμα, η Ελλάδα είναι η χώρα με τις περισσότερες συμμετοχές στον πλανήτη, περισσότερες και από τους Αυστραλούς που εμπνεύστηκαν την κίνηση πριν από δύο χρόνια.
Τα λόγια είναι περιττά: Μπράβο μας. Και μια και βγήκαμε πρώτοι στην κούρσα της μίας αναπνοής για το περιβάλλον, μήπως πρέπει να αρχίσουμε να προπονούμαστε και για τον μαραθώνιό του; Γιατί η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα άθλημα που σημασία δεν έχει μόνο η συμμετοχή αλλά και η διάρκεια.
Το Σαββάτο στις 20:30 οι Ελληνες έχουν το ετήσιο ραντεβού τους.
ΚΩΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ , www.ethnos.gr
Διαβάζοντας τους φορείς της Βοιωτίας που δήλωσαν συμμετοχή στην ΩΡΑ της ΓΗΣ, δεν αποφεύγει κανείς τον πειρασμό να καταγράψει και την άλλη άποψη. Παρόλαυτά ευχόμαστε να σβήσουν πράγματι τα φώτα οι δήμοι και οι λοιποί που το δήλωσαν γιατί ακόμη και αυτό παίζεται!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αφιερωμένο στον Ιθαγενή:
Δες εδώ
http://observer-artois.blogspot.com/2009/03/blog-post_2302.html (ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ)

Δεν είσαι μόνος!

Armonistas είπε...

Γη, πρόσεχε. Ήρθε ή ώρα σου...

Ανώνυμος είπε...

αν παίζεται λέει!

Πάμε στοίχημα ότι οι μισοί δήμοι δεν θα κάνουν τίποτε;

για παράδειγμα ο Δήμος Λιβαδειάς δεν ανακοίνωσε τι θα σβήσει.. (εκτός απο την τέως πλατεία)

ο Νομάρχης που κάθε βράδυ κάνει ολόκληρη φωταψία σε κείνο το αριστούργημα το διοικητήριο θα το σβήσει για μια ώρα;

πως θα αντέξουμε μια ολόκληρη ώρα που είχαμε συνηθίσει να θαυμάζουμε τον εύπλαστο μπετονένιο όγκο του πρωί- βράδι;

Αλλά το καλλίτερο είναι ο δήμαρχος Διστόμου... δεν φτάνει που συμφωνεί σε όλα τα εργοστάσια παραγωγής ενεργειας του κυρΒαγγέλη, η ώρα της γης τον μάρανε!

Με μια ώρα, πάει να καθαρίσει για χιλιάδες ώρες ρύπανσης και υπερθέρμανσης του Διστόμου, της Βοιωτίας και του πλανήτη παρέα;

Ανώνυμος είπε...

Λάθος, μέγα λάθος!!!!
Τα φώτα είναισβηστά σε αυτή τη χώρα από την εποχή του Ιουστινιανού.
Τα φώτα σβήνουν κάθε φορά που γίνονται εκλογές και οι Έλληνες -μα όλοι πια;-κάνουν λάθος και βγάζουν αυτούς που βρίζουν την άλλη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

σωστά ανώνυμε
όμως αυτή η ανάρτηση πρέπει να αφιερωθεί στον Χρήστο που πρόσφατα έβαλε και Ιντερνετ
νομίζω ότι θα συμφωνήσει