Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ ΣΤΗΝ 7η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Πέμπτη 25/06/2009
…………………….ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.
Επανέρχομαι ,
Σ αυτό που είπα πριν από λίγο στο ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ότι έχει ανοικτές πληγές και πηγές αφαίμαξης και ότι η πρόσκαιρη κερδοφορία δεν πρέπει να μας εμποδίσει όλα αυτά να τα δούμε.
Κύριοι Μέτοχοι,
Χωρίς ίχνος υπερβολής με την σοβαρότητα που ο καθένας οφείλει να έχει (ειδικά όταν μιλά για την πρώτη Δημόσια Επιχείρηση της χώρας) και γνωρίζοντας την αξία και το βάρος των λέξεων οφείλω να σας πω ότι όλα αυτά τα χρόνια η ΔΕΗ και μαζί με αυτήν και οι Έλληνες Καταναλωτές ληστεύτηκε και ληστεύτηκαν .
Και πέρα από αυτό με ευθύνη της πολιτείας και την ανοχή της Διοίκησης της, ταυτοχρόνως αντιμετωπίστηκε ως ο υπηρέτης των ιδιωτών και συνειδητά εμποδίστηκε και εμποδίζεται η ανάπτυξή της.
Kύριε Υπουργέ,
Η ΔΕΗ δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως ο ενδιάμεσος για να αρπάζουν οι αετονύχιδες της ενέργειας τα χρήματα από τις τσέπες των φτωχών καταναλωτών και να φουσκώνουν τους ήδη παχυλούς λογαριασμούς τους.
Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ μπροστά στα μάτια σας να γίνετε λεία στα νύχια των κρατικοδίαιτων επενδυτών !!
Κύριε Υπουργέ,
΄Εχετε τεράστια ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν σήμερα σε βάρος της ΔΕΗ .
Έχετε τεράστια ευθύνη γιατί παραλάβατε μία Επιχείρηση με 500 εκατ. Euro κέρδη και σήμερα είναι προβληματική με 300 εκατ. Euro ζημιές !
΄Εχετε τεράστια ευθύνη γιατί ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΕΧΘΗΚΑΤΕ, αλλά ακόμα χειρότερα με μία σειρά αποφάσεις σας ανοίξατε την πόρτα στους κρατικοδίαιτους ιδιώτες για την ληστεία της ΔΕΗ.
΄Εχετε τεράστια ευθύνη γιατί εσείς είστε που επιτρέψατε την αλχημεία στην ΟΤΣ που εδώ και τρία χρόνια έδωσε την δυνατότητα στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ και τους ιδιώτες αεριτζήδες να την απομυζούν κανονικά .
Κύριε Υπουργέ,
Έχετε τεράστια ευθύνη γιατί εσείς είστε ( ο προκάτοχός σας ) που Μεγάλη Πέμπτη του 2008 στα κρυφά και στα μουλωχτά την ώρα που όλος ο κόσμος έφευγε για τα χωριά του αποχαρακτηρίσατε την άδεια της εταιρείας ΑτΕ δίνοντας την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη της να κερδοσκοπεί σε βάρος της ΔΕΗ δεκάδες εκατ. Euro ετησίως.
Κύριε Υπουργέ,
΄Εχετε τεράστια ευθύνη γιατί εσείς είστε που αναγκάζεται την ΔΕΗ (πέρα από τα όσα προβλέπουν οι Οδηγίες) , που σε άλλες περιπτώσεις μας τις κουνάτε σαν ευαγγέλιο) , να τροφοδοτεί με ρεύμα ΕΠΙ ΖΗΜΙΑ ακόμα και τους ανταγωνιστές της που έχουν δικές τους μονάδες παραγωγής ρεύματος για άλλες δραστηριότητες τους, ζημιώνοντας έτσι την Επιχείρηση με εκατοντάδες εκατομ. Euro !
Κύριε Υπουργέ,
Έχετε τεράστια ευθύνη γιατί επί των ημερών σας συμβαίνει πέντε χρόνια τώρα η ΔΕΗ να μην έχει προσθέσει και να μην έχει αντικαταστήσει ούτε 1 MW ! και αυτό γιατί έτσι βολεύει τους ιδιώτες !
Κύριε Υπουργέ,
΄Εχετε τεράστια ευθύνη γιατί εσείς είστε που αναγκάζετε την ΔΕΗ να παρέχει υπηρεσίες Δημοσίου συμφέροντος ξοδεύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια Εuro και προς ικανοποίηση των ιδιωτών δεν της δίνεται μία, κάνοντας το κοροΐδο, ως κράτος.
Κύριε Υπουργέ,
΄Εχετε τεράστια ευθύνη γιατί Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ υπογραφή είναι κάτω από τις δυσβάστακτες και πρωτοφανείς αυξήσεις που επιβλήθηκαν στους καταναλωτές και που δεν θα χρειάζονταν καθόλου εάν δεν επιτρέπατε την ληστεία της ΔΕΗ .
ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΑΕΤΟΝΥΧΙΔΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ .
ΜΗΠΩΣ ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ;
Kύριοι Μέτοχοι,
Για όσους πιθανά ακούγοντας με να σκέπτονται ότι υπερβάλω θα ήθελα να θέσω τα εξής ερωτήματα :
1.Είναι η δεν είναι ληστεία της ΔΕΗ να της απαγορεύουν να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς για την πρόσθεση νέας ισχύος προκειμένου να είναι σίγουρο ότι την δουλειά θα την πάρουν οι ιδιώτες ;
Είναι ανταγωνισμός αυτό ; ;
2. Είναι η δεν είναι ληστεία της ΔΕΗ (όταν επί 3 χρόνια ) την εμποδίζουν να πουλήσει ένα μέρος της ενέργειας ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ για να πουλούν οι ακριβότεροι ιδιώτες ;
ΠΟΥ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΗΚΕ, ΠΟΥ ΞΑΝΑ ΓΙΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑ Ο ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΣ ;
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ; ;
3. Είναι η δεν είναι ληστεία της ΔΕΗ να την υποχρεώνουν να τροφοδοτεί ΕΠΙ ΖΗΜΙΑ ακόμα και τους ανταγωνιστές της που κατέχουν ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ μονάδες παραγωγής ρεύματος (για άλλες δραστηριότητες τους ) ;
Στους κυρίους αυτούς δίνουν την δυνατότητα να μοσχοπουλούν το ρεύμα των μονάδων τους στο χρηματιστήριο ενέργειας και να κερδοσκοπούν σε βάρος του θύματος που εν προκειμένω το θύμα είναι η ΔΕΗ .
Και την ίδια ώρα που την αναγκάζουν να τους το αγοράζει ακριβά την βάζουν να τους το ξαναπουλά στη μισή τιμή !
Κύριοι Μέτοχοι,
Δεκάδες εκατ. Εuro ετησίως θα χάνει η ΔΕΗ από τον αποχαρακτηρισμό της άδειας της εταιρείας ΑτΕ. όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος μέσα στο Κοινοβούλιο.
Αλήθεια Κύριε Υπουργέ,
για αυτό θα αναλάβει κανείς την ευθύνη;
Τι έχετε να πείτε στον Διυεθύνοντα Σύμβουλο ;
Εσείς Κύριε Διευθύνοντα πήρατε καμία απάντηση για αυτό που καταγγείλατε τότε ; Η το ξεχάσατε ;
4.Είναι η δεν είναι ληστεία της ΔΕΗ όταν την βάζουν να παρέχει Υπηρεσίες Δημοσίου Συμφέροντος και δεν τις δίνουν μια ;
Τρία (3) δις Euro χρωστάει το κράτος στη ΔΕΗ από τις Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και τις ανενεργές επενδύσεις και προς ικανοποίηση των ιδιωτών κάνει το κοροΐδο και
με αλχημείες σαν και αυτές που έκανε πέρσι πάει να της φάει τα όσα ζημιώθηκε για αυτές λέγοντας δέκα έξι (16) μήνες μετά τις αυξήσεις στα τιμολόγια
και που στην Υπουργική απόφαση για την αύξηση δεν αναφερόταν τίποτα περί ΥΚΩ.
΄Οτι δήθεν τα χρωστούμενα ήταν ενσωματωμένα στις αυξήσεις που όταν δόθηκαν δεν γινόταν καμία αναφορά ΥΚΩ !
5. Eίναι η δεν είναι ληστεία της ΔΕΗ όταν την υποχρεώνουν να επιδοτεί τα κέρδη των βιομηχάνων αναγκάζοντας την να τους δίνει το ρεύμα ΕΠΙ ΖΗΜΙΑ ; Δηλαδή φθηνότερα από ότι της κοστίζει να το αγοράσει ή να το παράξει ;
Κύριοι Μέτοχοι,
219 εκατ. Euro ζημιώθηκε η Επιχείρηση το 2008 μόνο από το τιμολόγιο Α- 150 ! Δηλαδή για 30 Βιομηχάνους !
Αλήθεια πως το κρίνετε αυτό Κύριε Υπουργέ ;
Πηγή: www.genop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: